Doğum kilosu 2600 şu an 6 aylık 6500 3 aylık olunca ikiye katlaması gerekiyordu diye biliyorum ama şu an gerçekten çok zayıf çok kafaya taktımDoğum kilosunu ikiye katladıysa sorun yok ki.
Doğum kilosu 2600 şu an 6 aylık 6500 3 aylık olunca ikiye katlaması gerekiyordu diye biliyorum ama şu an gerçekten çok zayıf çok kafaya taktım
Bi ara bende salmıştım ama insanların patavatsız konuşmaları yüzünden şimdi yine kendimi paralar hale geldimDoğum kilosunu ikiye katladıysa sorun yok ki.
Bu arada kızım da iri doğmuş ama sonra zorla kilo alan bir bebekti. Ek gıdaya geçtik ağzını açmıyor falan. Blw yaptık, yemezsen yeme beklersin valla akşama kadar yöntemi aşırı işe yarıyor.
Şimdi de kilo olarak %97 persentil üzerinde. Ama asla göstermiyor. Hala akranlarından çok çok zayıf duruyor. Asla tombik olmadı, ne bebek ne 2 yaş haliyle. Doktor bile bu çocuk 14 kilo yoktur ya deyip tartıp şok geçiriyor. Yapısı bu deyip saldım ben de.
Bu aylar için 300 Gr normal aslında . İlk aylar daha çok alınıyor. Belki bebeğiniz minyon bir bebektir. Aç kalsa huzursuz olur genel olarak nasıl mutlu bir bebek mi belki bu kadarla doyuyordur. Bir de bebek iyi kötü emiyorsa mama verme bence düzenli ve sık emzirerek sütünü arttir.mama suni bişey sonuçta adı üstünde formül mama. Muhallebi için daha erken değil mi kabız olabilir daha çok küçük.anne sütü çok güzel kilo aldırır sağlıklı beslenirseniz. Sevgiyle büyütün. Kolaylıklar.Kızlar daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. 6 aylık bebeğim var kilosu 6500 herkesin bebeği en az 8-9 kilo tombik tombik kim bebeğimi görse çok minik çok zayıf çok sıska vs diyor. Çok ama çok üzülüyorum gerçekten diğer bebeklerin yanında onların yarısı gibi 3 aylık gibi. Bi ara ciddi meme reddi yaşadık hala aşmış değiliz zar zor emziriyorum biberon maması da bikaç marka denedim. Ek gıdaya geçtik mamalar yapıyorum kilo alsın diye muhallebiler yapıyorum ama onları da zorla yiyor ne yapsam bilemedim resmen hayattaki tek hedefim ona kilo aldırmak oldu: ( tek istediğim kemikleri gelişsin birazda toparlasın bana bi yol gösterin lütfen. Bu arada doktor da geri de kaldığını söylüyor tüm mamaları dene dedi ama biz denedikçe bebeğimde gaz yaptı daha beter olduk. Bebeği zayıf olup kilo aldıranlar bana bi yol gösterin lütfenn. Son olarak bebeğim aylık 300 grm civarı alıyor bu normal mi?
4.ayda kızım 6700dü. Boy 67cm. Benim kızada sıska zayıf diyolar ama boyundan dolayı zayıf duruyo. Aynı kiloda daha kısa bebek tombul duruyo. 3600 doğdu. Doğduğundan beride mamayla besleniyo. Bazı bebeklerinde yapısı öyle oluyo kilo almıyolar. Ama çevre sayesinde sizde de takıntı olmuş anladığım.Kızlar daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. 6 aylık bebeğim var kilosu 6500 herkesin bebeği en az 8-9 kilo tombik tombik kim bebeğimi görse çok minik çok zayıf çok sıska vs diyor. Çok ama çok üzülüyorum gerçekten diğer bebeklerin yanında onların yarısı gibi 3 aylık gibi. Bi ara ciddi meme reddi yaşadık hala aşmış değiliz zar zor emziriyorum biberon maması da bikaç marka denedim. Ek gıdaya geçtik mamalar yapıyorum kilo alsın diye muhallebiler yapıyorum ama onları da zorla yiyor ne yapsam bilemedim resmen hayattaki tek hedefim ona kilo aldırmak oldu: ( tek istediğim kemikleri gelişsin birazda toparlasın bana bi yol gösterin lütfen. Bu arada doktor da geri de kaldığını söylüyor tüm mamaları dene dedi ama biz denedikçe bebeğimde gaz yaptı daha beter olduk. Bebeği zayıf olup kilo aldıranlar bana bi yol gösterin lütfenn. Son olarak bebeğim aylık 300 grm civarı alıyor bu normal mi?
Aminn inşallah. Tabiki öncelik sağlıklı olması. Ek gıdaya erken geçtim bu yüzden undan meyveli muhallebi falan yapıyorum ama onu da az yiyor tüm günüm onu yedirmeye ve emzirmeye çalışmakla geçiyor. Ve hala gazını kendi çıkaramıyor gazı varken emzirmek imkansız oluyor gaz damlaları yetmiyor masajlar yetmiyor her yönüyle zor bir bebek. Uykusu düzensiz ağlaöadan asla uyumuyor aslında sorun sadece zayıflığı değilÖncelikle biraz sakin olun ..
Şişman olmasını değil sağlıklı olmasını önemseyin ..
Bebeklerin herşeyi anlayabildiğini hissettiğini düşünüyorum pozitif yaklaşın .
Bu mamayıda sevmicek diyerek içirmeye çabalamayın ..
Bebeklerimiz hemen hemen aynı aylıklar.
Şu dengesiz insanlarıda susturun çözümü etrafınızda değil doktorda arayın lütfen ..
Bir süre sonra toparlıyacaktır ..
6 aylık bir bebekmiş yoğurt mayalayın ..
Organik pekmez bulun manalarına katınca gerçekten çok severek yiyorlar ..
Pirinç ununun besleyici özelliği yok ama tok tutarak kilo almasına yardımcı olur .
Yulaf unu rahatlıkla kullanabilirsiniz pirinç unundan daha besleyici .
Avakadoda bir çok faydalı özellik var muz avakado .
Tadım yaptıktan sonra bunları deneyin kilo aldığını görüceksiniz ..
Başkalarının laflarına kulak asmayın derim .
Evet biraz aylarına göre zayıf ama toparlayacağına inanıyorum ..
Prematüre doğanlar neler yaşıyor ..
Onları düşünün olumlu düşünün olumlu şeyler olsun Rabbim yavrularımıza sağlık versin ..
Benim ilk oglum zayif dogmustu ve hep zayif bir bebek olmustu. Doktor kilosunun alt sınırda gittigini ama gelisiminin normal oldugu icin endiselenicek birsey olmadigini soylemisti. Cok istahlida bir bebekti ek besinlerde de ne versem yerdi simdi 6 yasinda hala guzel yemek yer ama hala zayif. Bazen yapısalda olabiliyor. Ama icinize sinmiyorsa Endokrinologa gosterebilirsiniz.Kızlar daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. 6 aylık bebeğim var kilosu 6500 herkesin bebeği en az 8-9 kilo tombik tombik kim bebeğimi görse çok minik çok zayıf çok sıska vs diyor. Çok ama çok üzülüyorum gerçekten diğer bebeklerin yanında onların yarısı gibi 3 aylık gibi. Bi ara ciddi meme reddi yaşadık hala aşmış değiliz zar zor emziriyorum biberon maması da bikaç marka denedim. Ek gıdaya geçtik mamalar yapıyorum kilo alsın diye muhallebiler yapıyorum ama onları da zorla yiyor ne yapsam bilemedim resmen hayattaki tek hedefim ona kilo aldırmak oldu: ( tek istediğim kemikleri gelişsin birazda toparlasın bana bi yol gösterin lütfen. Bu arada doktor da geri de kaldığını söylüyor tüm mamaları dene dedi ama biz denedikçe bebeğimde gaz yaptı daha beter olduk. Bebeği zayıf olup kilo aldıranlar bana bi yol gösterin lütfenn. Son olarak bebeğim aylık 300 grm civarı alıyor bu normal mi?
Un derken ne unu?Aminn inşallah. Tabiki öncelik sağlıklı olması. Ek gıdaya erken geçtim bu yüzden undan meyveli muhallebi falan yapıyorum ama onu da az yiyor tüm günüm onu yedirmeye ve emzirmeye çalışmakla geçiyor. Ve hala gazını kendi çıkaramıyor gazı varken emzirmek imkansız oluyor gaz damlaları yetmiyor masajlar yetmiyor her yönüyle zor bir bebek. Uykusu düzensiz ağlaöadan asla uyumuyor aslında sorun sadece zayıflığı değil
Biz 3 aylıkken meme reddi yaşadık emzirmeye çalışınca deli ağlayıp kendini atıyordu memeden günde 3 kez zorla 5-10 dk emiyordu ek gıdaya erken başladım o yüzden kabız nadiren oluyorBu aylar için 300 Gr normal aslında . İlk aylar daha çok alınıyor. Belki bebeğiniz minyon bir bebektir. Aç kalsa huzursuz olur genel olarak nasıl mutlu bir bebek mi belki bu kadarla doyuyordur. Bir de bebek iyi kötü emiyorsa mama verme bence düzenli ve sık emzirerek sütünü arttir.mama suni bişey sonuçta adı üstünde formül mama. Muhallebi için daha erken değil mi kabız olabilir daha çok küçük.anne sütü çok güzel kilo aldırır sağlıklı beslenirseniz. Sevgiyle büyütün. Kolaylıklar.
Aynen öyle oldu benim kızım 66 cm şu an4.ayda kızım 6700dü. Boy 67cm. Benim kızada sıska zayıf diyolar ama boyundan dolayı zayıf duruyo. Aynı kiloda daha kısa bebek tombul duruyo. 3600 doğdu. Doğduğundan beride mamayla besleniyo. Bazı bebeklerinde yapısı öyle oluyo kilo almıyolar. Ama çevre sayesinde sizde de takıntı olmuş anladığım.
Benimde piskolojimi bozuyolardı o yüzden seni anlıyorum. Sürekli sıska bacaklı çalı bacaklı. Çocuğumun sağlığı yerinde çok şükür. Kendi bebekliğimde böyleymiş. Annem hala der ne yedirdiysem kilo almadın diye. Ama okul çağında fazlasıyla toparlamıştım.Aynen öyle oldu benim kızım 66 cm şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?