• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamak mı isteyen okusun bunları

haticedeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
57
1
0
Denizli
Arkadaşlar bir çok bayanın derdi olan zayıflama üzerine birkaç önemli noktaya değinmek istiyorum.
1- Eğer zayıflamak yani yağlarınızın oranını azaltmak istiyorsanız harcadığınızdan az kalori almalısınız. Örnek vereyiz sizin vücudunuz bir günde mesela 1000 kalori harcıyor olsun , siz de o gün 800 kalori alırsanız vücudunuz aradaki enerji açığını vücut yağlarınızdan karşılar. Bunun başka yolu yoktur. Siz eğer harcadığınızdan fazla kalori alıyorsanız günde 24 saat spor da yapsanız zayıflamazsınız sadece yaptığınız spordan dolayı kaslarınız güçlenir, eklemleriniz, kalbiniz sağlamlaşır vs, ama kilonuz azalmaz.

2- Spor haftada 3 veya 4 gunden fazla yapılmaz. Şu spor salonu hergun çalıştırıyormuş falan demeyin. Her sportif aktivitede aynı zamanda kaslarınız kendini yıpratır , ona dinlenme fırsatı verirseniz kendini yeniler. Yani 3 veya 4 gun spor yapın ne az ne fazla.

3- Sporda kas yapmaktan korkmayın. Kas yapmaktan korkmak zengin olmaktan korkmak gibi saçma bir şeydir. Çünkü siz isteseniz de bir kadının kasları erkeklerinki gibi devasa olamaz (Doping, erkeklik hormonu alan profesyonel sporcu kadınlar hariç) Kaldı ki sizin o kaldırdığınız 3-5 kiloyla zaten o kaslar cok büyümez. Sadece sıkılaşır ve dinamikleşir ki bunun da kimseye zararı olmaz.

4- Sporda sadece ben basen gitsin istiyorum veya göbek gitsin istiyorum sadece orayı çalışıyorum demek yanlıştır. Çünkü insan vücudu çalışan kasın bölgesindeki yağdan enerjisini almaz. Yani göbek çalışırken göbekten enerji almaz vücut. Enerjiyi genel olarak kandan alır. Örneğin araba giderken tekeri döner ama yakıtı benzin deposundan alır. Sonuç , tüm vücudunuzu denegli çalışın ve dengeli beslenin.

5- Şekerli içecek ve yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. bazıları diyecek ki ama beynin şekere ihtiyacı yok mu? Evet var, ama vücut kendi ihtiyacı olan şekeri zaten kendi üretir. Eğer oyle olmasaydı çok şeker yiyen koca göbeklilerin daha zeki olması gerekmez miydi? Yani seker cok yemenin beyin veya zekayla alakası yok ama göbek ve basenle direk ilişkisi var :)
Kaynak- Çilek Spor - Bayanlara Özel Spor Salonu

sizin ilk yazdığınıza katılmıyorum. günlük kalori ihtyacı bayanlarda 1300-1500 kalorinin latında olmamalı. tv.de yayınladılar genç bayanlar 20 yaşlarda menopaza giriyormuş. sırf bu 800 -1000 kalorilil şok diyetler yüzünden ... diyet yapmak ,ç,n doktora başvurun bayanlar .. spor ve egzersizle ben 1 senede çok güzel kilo verdim. hemde kalorili beslendim kioloda almadım. kilo vermek için bol enerji harcamak lazım. mutlu düşünmek pozitif olmak. iş yaparken gerekirse koşmak. yavaş yemek yemek, lokmaları çok çiğnemek gerekliymiş... yapabilmek lazım.. her türlü yemeği yemek ama az yemek. tatlı tuzlı tamam kesmeden nefsini terbiye etmek lazım. özellikle yarım porsiyon az yemek en ideali. güzel bayanlar sporu yapalım ama bol hamur işinden uzak duralım sağlıklı beslenmeye özen gösterelim.

Diyet yapan bayanları gerçekten tebrik ediyorum ama lütfen aç kalmayın.

benim araştırmalrım ise...

çörek otu iştah keser hazmı kolaylaştırır.

bol marul ve maydonoz yemeğe dikkat edelim sabahları aç karnına maydonoz tavsiye ederim.

zencefilli poşet çaylar çok leziz hem de metabolizmayı hızlandırır. tiroyit hastalrı yeşil çayı fazla içmemeli rahatsızlıklarını artırabilir..

Lütfen doktor kontrolünde zayıflamaya çalışalım..

yediklerimizin kalorini bilerek yiyelim oturup 1 günde kaç kalori yakabiliriz hesap edelim. işde o zaman yediklerimize daha çok özen gösterebiriz.

Son düzenleme:
mehmet özün tavsiyesi ; meyve suyu canınız çekti içecekseniz yarısı soda yada su olsun. bir bu aklımda kalmış :D

çok güzel oluyor ben denedim. mesala yemeğe çıktık birimiz soda birimiz meyve suyu alır ikisini karışıtırır içeriz.

soda içinde çok faydalı mineraller var. günde 1 tane içeliyiz.

günde 2 litreden fazla su içmeyin. zaten vücut fazlasını istemiyor. şişlik yapar.. ödem yapıyor

Son düzenleme:
doğru söylüyorsun ama 1 sene sabır ister benimde 20 kg fazlam var doğum sonrası :( kendimi çok kötü hissediyorum eliptik alıcam inş işe yarar

emziren anneler çok daha kolay kilo verir .. hareket sayını artır. atıştırmalıkların meyve olsun. çok hızlı vereceksin merak etme. biraz egzersiz yap hergün 15 dk azıcık ter at. yavaş yavaş dans et .. moralini yüksek tut. bebğin peşinden koş :) oyun oyna ona :) hamile anneler süt olsun diye aşırıya kaçıyorlar sanırım. stres yaparsan sütün kesilir.

emziren anneler çok daha kolay kilo verir .. hareket sayını artır. atıştırmalıkların meyve olsun. çok hızlı vereceksin merak etme. biraz egzersiz yap hergün 15 dk azıcık ter at. yavaş yavaş dans et .. moralini yüksek tut. bebğin peşinden koş :) oyun oyna ona :) hamile anneler süt olsun diye aşırıya kaçıyorlar sanırım. stres yaparsan sütün kesilir. evet ama ne bileyim 3 ay oldu bende tık yok bebeğim sürekli emiyor ama bende maşşalah yiyorum yani tutamıyorum tatlılar pastalar:)

Back
X