• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi zatüre aşısı hakkında bilgisi olan varmı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

beyaz06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
647
1
96
Ankara
merhaba benim kızım 2 yaşında dün ateşlendi anasaglıgına götürdüm kulak enfeksiyonu var dedi dr.teyzesi bir sürü ilaç verdi ve tedavisi bittikten sonra mutlaka zatüre aşısı yaptır dedi.devlet karşılamıyormuş kendimiz alıyormuşuz.
aranızda bebegine bu aşıyı yaptıran varmı.merak ettigim aşı olduktan sonra bebekte huzursuzluk yada başka bir yan belirti yapıyormu.şimdiden teşekkür ederim.

zatüre sşısı dediğin bildiğim kadarı ile pnomokok devlet karşılıyor artık o aşıyı biz tüm dozlarını yaptırdık hiç bir yan etki görmedik

merhaba benim kızım 2 yaşında dün ateşlendi anasaglıgına götürdüm kulak enfeksiyonu var dedi dr.teyzesi bir sürü ilaç verdi ve tedavisi bittikten sonra mutlaka zatüre aşısı yaptır dedi.devlet karşılamıyormuş kendimiz alıyormuşuz.
aranızda bebegine bu aşıyı yaptıran varmı.merak ettigim aşı olduktan sonra bebekte huzursuzluk yada başka bir yan belirti yapıyormu.şimdiden teşekkür ederim.

Pnomokok yanı zatüre aşısının adı prevenar canım. Mutlaka yaptırmanı tavsiye ediyorum. Mayıs 2008 den itibaren devlet aşıları ücretsiz yaptı. Ancak senin oğlun bu tarihten önce doğduğu için sen bu aşıyı ücretli yaptırmak zorundasın ne yazık ki. Bu aşı da bebekte her aşı kadar ateş ya da huzursuzluk yapabilir.

tebessum77,merakli_misafir çok teşekkür ederim cevaplarınız için haftaya yaptırcam inşallah fazla birşey olmadan atlatırız.a.s.

Canım devlet karşılıyorda bir karışıklık olmasın 2008 haziran ayında doğanlardan itibaren karşılıyor.Biz bu aşıyı dört kez yaptırdık ilk üçünü özelde dördüncüyü sağlıkocağında oda küçükken ilk 3 aşıyı yaptırdığımız için tabi sağlık ocaklarının insiyatifine kalmış.Birde yanlış hatırlamıyorsam iki yaşından sonra farklı dozlarda yapılıyordu sen en iyisi bir çocuk doktoruyla görüş en iyi bilgiyi onlar verecektir.Yanlış hatırlamıyorsam tanesi 128 TL idi aşının

Back