Öncelikle kendini suçlanmaktan vazgeç canım. İnan bana herşeyin sorumlusu bu. Kendimizi suçlamak. Değersiz-başarısız hissetmek. Şunu bil ki sen artık bir annesinin. Hiçbirşey senin kontrolünde değildi ama sen yine de dimdik ayakatasin tüm bunalımlarına rağmen bebeğine en iyi şekilde annelik yapmaya çalısıyorsun. Sezaryen zaten başlı başına bir travma. Vajinismus bir kabus tüm bunların üzerine hamile iken karnının üzerine düşmen, bebeğini kaybetme korkusu ve belki de çevreden sana gelen suçlamalar.. Çok doğal olarak, doğumdan sonra vücuduna bakıp kendini şişman ve 'boş' görmüş olmanın yarattığı depresiflik vs vs vs.. Kısacası. Hissettiklerin, yaşadıkların çok doğal. Şu an içinde bulunduğun bu süreci bence kendi başına da atlatabilirsin. Kendini sev. Bebeğine sarıl. Dua et. Film izle, kitap oku! Vücudun şu an zorlu bir görevi yeni bitirdi. Bırak biraz dinlensin hemen kilo vermek zorunda değilsin ki. Zihnindeki tüm olumsuzlukları bir kağıda yaz ve o kağıdı yırt at. Uzaklaşır onlardan. Kimse mükemmel değildir. Kimse annesinin karnında öğrenmiyor çocuk bakmayı. Bak misal benim iki çocuğum var, inan ikincisinde ilkinden daha acemiydim:) yaşaya yaşaya öğreneceksin. Çok uzun konuştum kusura bakma emi:)Kendi adıma tekrar söylüyorum ki asla bebeğime zarar verme düşüncesine girmedim ama ya hastalanırsa bişey olursa diye korkuyorum kaybetmekten
Daha önceden çalışıyodum ve keske calısmasam diyodum patronum tam bi bas belasıydı o dönem calısmak zorundaydım dogum yaptıgımdan beri ewdeyim sezeryan oldum vajinismus ve 34 haftaluk hamileyken karnımın üstüne düştüm ve bebegın esi ayrıldı sürekli kilo kaybetti karnımda düşmesem de vajinismus yüzünden sezeryan olucakrım öyle görünüyodu bunun için çok suçladım kendimi fazla kilolarım ziyarete gelenler fazlasıyla delirtiyodu beni uykusuz geceler sürekli aglayan bebegım ve onu susturmayı becerememek hava soguk dısarı cıkamamak dogum sonrası bileklerimde olusan agrılar yüzünden bebegımı hala tek başına yıkayamamaj daha birsürü şey
ama arada bi durup düşünüyorum da ben oglumu dünyaya getirdiğim için hiç pişman değilim iyiki dogurmusum
Canım, eğer 'bebeğine zarar verme'den kastın kendi bebeğinin canını yakmak istemen ise bizler sana burada yardımcı olamayız muhakkak bir psikoloğa görün emi.merhaba arkadaşlar, ben doğum yapan ve depresyon geçiren annelere sormak istedim bebeğine zarar verme ile ilgili düşünceler, takıntılar yaşayan var mı varsa nasıl atlattınız paylaşabilir misiniz
merak etmeyin bunların hepsi geçiyor sadece biraz zaman bu düşünceler aklınıza geldiğinde bunların hepsi geçecek deyin düşünün hayatta neler neler yaşadık ama hepsi geçti bu bir süreç annede kaygılar olması , sinirlenmesi , özgürlüğünün kısıtlanmış hissetmesi bunları her anne az yada çok yaşıyor merak etmeyin
Hayır öyle değil temizlik takıntısı gibi dusunun istemek değil korku sadece yasamayan bilemez o yüzden yasayan Var mi diye sordum Allah korusun evlatlarimiziCanım, eğer 'bebeğine zarar verme'den kastın kendi bebeğinin canını yakmak istemen ise bizler sana burada yardımcı olamayız muhakkak bir psikoloğa görün emi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?