• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Zamannda gunes yang yasyanlar

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
yanlıs guneslenme sonucunda sırtımda kocaman bır gunes yanıgı lekesı var cıldımden ıkı ton koyu ve elım buyuklugunde hanı soyulursunda kımı yer koyu kalır ya oyle boyle lekeler ıcın cozum yokmu ve onceden gunes yanıgı oykusu olanların cılt kanserıne yakalanma olasılıgı daha yuksekmıs ben 15 yas cıvarında cok fena yanmıstım su toplamıstım korkuyorum sımdı bacagımdada gunes lekesı var

arkadaşım aynı sorun bendede var. bol keseyle bacaklarımdakiler 5 sene sonra çıktı düzeldi ama kolumdakiler aslaa..
geçenlerde yol üstünden geçerken bahçelievlerde bir güzellik merkezine sormuştum ve o lekey geçirebileceklerini ama kışın tedavi görmem gerektiğini söylemişlerdi. dilersen sende güzellik merkezlerine bir göz at. ve hep doğal ürünler kullanmayı ihmal etme. mesela saf zeytinyağı ile ayda 1 kez tüm vücudunu iyice ov. gerçekten cilde mthiş geliyor.sevgiler..

arkadaşım aynı sorun bendede var. bol keseyle bacaklarımdakiler 5 sene sonra çıktı düzeldi ama kolumdakiler aslaa..
geçenlerde yol üstünden geçerken bahçelievlerde bir güzellik merkezine sormuştum ve o lekey geçirebileceklerini ama kışın tedavi görmem gerektiğini söylemişlerdi. dilersen sende güzellik merkezlerine bir göz at. ve hep doğal ürünler kullanmayı ihmal etme. mesela saf zeytinyağı ile ayda 1 kez tüm vücudunu iyice ov. gerçekten cilde mthiş geliyor.sevgiler..

yokmu baska vucudunda gunes yanıgı olan

benim de sırtımda var güneş lekelerim.
ben de 15-16 yaşındayken çok kötü yanmıştım, su toplamıştı benim de ve bende bıraktığı iz V şeklindeydi bir omuzumdan diğer omuzuma kadar ve biraz daha aşağıya inen bir şekildeydi. sırtıma yama yapılmış gibiydi. bütün cildim soyulmuştu, ama sırtımdakiler yapışıp kalmıştı sanki of çok kötüydü:(
üzerinden 10 seneden fazla geçti hala izleri durur.
ama tabi keselerle falan artık V şekli yok.
şekil yok ama lekeler gani gani
hiç sevmiyorum. nasıl geçirilebileceğini de bilmiyorum :1no2:

Son düzenleme:
bendede yanık ızlerı var beyaz tenlıyım hemde asırı vucudumdakı damarlarım bıle o kadar rahat goruluyokı korkuma doktora gıttım cok beyaz tenlısın dedı bende bronzlasıyım dedım cesmeye gıttık 4 yıl once kız arkadasım vazelınle daha cabuk bronzlasırsın dedı bolca surdum denıze gırdım dus almadan gunesın altına yattım o an bısey anlamadım yola cıktık tansıyonum dustu bayıldım butun vucudum sıstı 15 gun baygın yattım 8 kılo verdım lavaboya annem ve babam goturuyodu oturamıyodum her tarafım kanıyodu 2.derece yanık olusmus o kokuyu yasadıgım acıyı asla unutmam tövbe ettım bı daha asla sonuc olarak hala tenım acılmadı acılan yerlerde mınık kahverengı lekeler kalıyor ben gıbı nasıl gecer arkadaslar gogus bolgemde var acık gıyınce sankı sıvılce ızı gıbı duruyor bıldıgınız bısey varsa banada yardımcı olun....

canım cok gecmıs olsun sen bayagı kotu olmussun benımkı oyle kucuk lekeler degıl genclerı bılınclendırmek lazım bende oyaslardaydım hep yattık gunesın altına ne krem ne yag olduk 2.derece yanık cok cektık ama ozaman leke kalmamıstı bu yılların bırıkımıymıs sanırım gunes gordukce el buyuklugunde omuzlarımın arasında tenımden 3 ton daha koyu ve elleyınce nemsız kuru bır tabaka bende bılmıyorum nasıl kurtulacaz en basta tehlıkelımıdır bunu bılmek lazım kasınıyor bırde benımkı gunes gordumu yenı yanmıs gıbı sızlıyor

Aslında cilt doktoruna görünmemiz gerekiyor.
şahsen ben çok istiyorum gitmeyi ama diğer rahatsızlıklarımdan buna sıra gelmiyor.
zamanında biraz daha bilinçli güneşlenseydik şimdi bu kadar iz kalmazdı:(

canım senınkı kahverengı buyuk ben gıbı anladım olanla olene care yok ama yınede dıkkat et gunesın faydası kadar zararıda var bence sen bı dermatologa gıt gunes gorunce kasınıyosan vardır mutlaka bı nedenı hassas tenlı olmak beyaz tenlı olmak kadar zor bısey yok esmer gorunce ımrenıyorum benım tenım herseye hassas hemen alerjı oluyorum sadece gunesle kalsa sen yınede ıhmal etme bı doktora gıt ama bısey ogrenırsem mutlaka bılgılendırırım...

slm kızlar,

ben de aynı dertten şikayetçiyim :1no2: dr dr gezdim, öğrendiğim br kaç bi şey var, paylaşıp faydalı olayım dedim kaydirigubbakcemile2 :

1- lazerle leke tdavisinde başarı elde edilmiyormuş genelde (güneş lekeleri için, diğerlerini bilemem)

2- bana dr ların tamamı (takriben 5 tane dermatoloğa gittim), expigent %4 lük verdi. diğer yerlerle kıyaslayalmek için sadece dekoltemdeki güneş lekelerine sürdüm 20 gün kadar, gece yatarken, renkleri baya açıldı. ben soymasını bekliyordum, bende soyulma olmadı, renk açılması oldu. düzenli kullanımda komple geçireceğini düşünüyorum. ben yaz geldi diye ara verdim, sonbaharda başlıcam tekrar.

umarım faydalı olur bu bilgiler, sorusu olan varsa seve seve cevaplarım kaydirigubbakcemile5

canım senınkı kahverengı buyuk ben gıbı anladım olanla olene care yok ama yınede dıkkat et gunesın faydası kadar zararıda var bence sen bı dermatologa gıt gunes gorunce kasınıyosan vardır mutlaka bı nedenı hassas tenlı olmak beyaz tenlı olmak kadar zor bısey yok esmer gorunce ımrenıyorum benım tenım herseye hassas hemen alerjı oluyorum sadece gunesle kalsa sen yınede ıhmal etme bı doktora gıt ama bısey ogrenırsem mutlaka bılgılendırırım...

canım bende bugdayım ama hassas ıste yınede tenım

Back
X