• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman yazarı: AKP'ye oy verdiler helak oldular

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal, Soma'daki facianın nedenini AK Parti'ye oy verilmesi ve Cemaat'e hakaret edilmesine yordu.[/h]
Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal bugün skandal ötesi bir yazıya imza attı. Ünal, Soma faciasıyla ilgili olarak AK Parti'ye oy verenleri suçlarken, Soma'da can veren işçiler için ise dolaylı olarak "helak" kelimesini kullandı.

[h=4]"ÇOĞUNLUĞUN ZULMÜ MUSİBET GETİRİR"[/h] Yazısının girişinde "Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz" cümlesiyle Yılmaz Özdil benzeri bir anlayışı benimsediği görülen Zaman yazarı, Hz. Ömer'den, Hz. Musa'dan ve Bediüzzaman'dan örnekler vererek Soma faciasının suçunu Erdoğan'ın ve ona oy verenlerin üzerine yıktı.

[h=4]"CEMAAT'E HAKARET EDİLDİĞİ İÇİN.."
[/h] Ali Ünal bununla da yetinmedi, yine dolaylı olarak "Erdoğan Cemaat'e hakaret ettiği için bunlar oldu" demeye getirdi.

[h=4]HELAK EDİLEN KAVİMLERE BENZETTİ[/h] Ünal, daha da ileri giderek, faciada ölenler ve Türkiye'de yaşanan acıya "helak" kelimesiyle gönderme yaptı. Kur'an-ı Kerim'de helak olan kavimlerin özelliklerini sayan Zaman yazarı, o kavimlerde bulunan özelliklerin AK Parti'ye oy verenlerde de bulunduğunu iddia etti. Ünal, AK Parti'ye oy verenlerin "çalıyor ama çalışıyor" anlayışında olduğunu, bu yönüyle AK Parti'ye oy verenlerin, Kur'an'da helak edilen kavimlerle benzeştiğini ima etti.

[h=4]KUR'AN-I KERİM'İ DE KENDİ YORUMUNA ALET ETTİ[/h] Ali Ünal bu zorlama ve çirkin yorumuna Kur'an'ı da alet etmeye çalıştı, "zulmedenlere destek olmayın, yoksa size ateş dokunur" ayetiyle ve Fethullah Gülen'in bir sözüyle yazısını sonlandırdı.

Ünal'ın bu yorumu akıllara Yılmaz Özdil'in önceki gün yaptığı "müstehak" çıkışını getirdi.

Öte yandan, Ali Ünal'ın bu yazısı yine Fethullah Gülen'in "Allah ocaklarına ateşler salsın" bedduasını akıllara getirdi.

http://www.ensonhaber.com/zaman-yazari-akpye-oy-verdiler-helak-oldular-2014-05-19.html

Neden böyle bir haber yapilir ki resmen prim veriyorlar...

Ayrıca bedduasi tuttu bakis acisi çok yanlis bu derinlere inildiğinde başka durumları sorgulamamiza neden olur...

Bence gereksiz bir bakis acisi ve yorumlama olmuş...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Neden böyle bir haber yapilir ki resmen prim veriyorlar...

Ayrıca bedduasi tuttu bakis acisi çok yanlis bu derinlere inildiğinde başka durumları sorgulamamiza neden olur...

Bence gereksiz bir bakis acisi ve yorumlama olmuş...

allah ayaklarına dolaştırıyor. çok şükür

Turk halkinin yuzde ellisi bundan anliyor. E onlar da herkese anlayacagi dilden konusuyorlar iste..:27:

Turk halkinin yuzde ellisi bundan anliyor. E onlar da herkese anlayacagi dilden konusuyorlar iste..:27:

Evet ama anlamayanlarin eline prim vermiş oluyorlar durduk yere polemik oluyor...bu hassas bir konu bence hic gerek yok bir şeyler anlatmak için boyle kelimeler kullanip yazi yazmaya

VALLAHI ben bıktım fetullah cematının ak partının dını ALLAHI ayetlerı dıllerıne dolamalarından ya yeter artık muslümanlıktan zerre kadar anladıkları yok dın tuccarları barı orda sehıt olan ekmegı ıcın canından olan ınsanlar uzerındenpırım yapmayın bırbırınızı yerken o ınsanları dını ALLAH I ayetlerı kullanmayın helak olan kavımlermıs sız kımssınızkı allah helak ettıgını nerden bılıyorsunuz kavım nedemek bılıyorlarmı acaba? al bırıne vur otekıne...

Kimsenin sehit oldugu filan yok, kim cikartiyor bu laflari? Oyle daha mi hafifletici oluyor? "Ne sehittir ne gazi...." diye baslayan bir atasozu vardir ya, aynen oyle oldu iste... Ekmeginin pesinde calisan isciler devletin maden ocaginda hukumetin bosvermislik icinde, guvenlik onlemleri almaksizin, insan hayatini hice sayan kosullarda bu insanlari calistirirken bu insanlar canindan oldular. Olan bu. Onlarin bir yasam odalari bile yoktu. Denetim yoktu. Para vardi bir tek, para... Ne kadar komur cikartirsan o kadar zengin ettigin bir isveren ve seni bocek kadar adam yerine koymayan, caninin onlemini almayan, aldirtmayan bir hukumet... Hepsi bu.

Kimsenin sehit oldugu filan yok, kim cikartiyor bu laflari? Oyle daha mi hafifletici oluyor? "Ne sehittir ne gazi...." diye baslayan bir atasozu vardir ya, aynen oyle oldu iste... Ekmeginin pesinde calisan isciler devletin maden ocaginda hukumetin bosvermislik icinde, guvenlik onlemleri almaksizin, insan hayatini hice sayan kosullarda bu insanlari calistirirken bu insanlar canindan oldular. Olan bu. Onlarin bir yasam odalari bile yoktu. Denetim yoktu. Para vardi bir tek, para... Ne kadar komur cikartirsan o kadar zengin ettigin bir isveren ve seni bocek kadar adam yerine koymayan, caninin onlemini almayan, aldirtmayan bir hukumet... Hepsi bu.

aynen katiliyorum.

O atasözü biraz ağır olmadı mı saraylım
Bu konuda olsun biraz daha yumuşak ol bence en azından şehitler için
Onlar şehid oldular inşallah
Bu konuda hadis var

Her önüne gelen Allah yerine konuşmaya kalkarsa bunlar niye şaşırtıcı olsun ki?
Alışkınız..

Evet ama anlamayanlarin eline prim vermiş oluyorlar durduk yere polemik oluyor...bu hassas bir konu bence hic gerek yok bir şeyler anlatmak için boyle kelimeler kullanip yazi yazmaya

Hangisi kullanmiyor ki? Din somurusuher zaman prim yapiyor. Bak, basbakan da aciklama yapmis, ne demis? Fatiha okuyanlar... Kuran okuyanlar.. demis... Hic diyor mu "Halkim icini ferah tutsun, kimse mesul, herkes hesabini verecek, cezasini cekecek..." Hani kendine dokunan olursa aynen boyle konusuyor ya, o bakimdan... O zaman hic demiyor Allaha havale diye...:53:

ihmalkarlik yuzunden gerekli onlemler alinmadigindan olen maden iscileri ne zamandir sehit oluyor anlamadim.
akepelilerin bir oyunu buda sanirim.

Te Allah'im ya daha neler duyacagiz neler gorecegiz bu kadar sacmalik yeter fetullah gülen tayyibe beddua etti bedduasi gitti madencileri buldu öyle mi ne alaka acaba beddua ettiyse bu bizzat kendilerinin başina gelmez miydi acaba gidip sucsuz gunahsiz insanlari mi buluyor azicik mantikli olun...

Son düzenleme:
Ağzı olan konuşuyor bu ülkede...
Insan artık yorum bile yapamıyor....
Bir tarafta bu zihniyet, diğer tarafta koşulsuz şartsız biat zihniyeti....
Allah I'm sen bize yardım et.

İnanamıyorum ya
Daha ne kadar çirkinleşecek ki bu insanlar
Orda kaç insanımız can vermiş ,kaç ocağa ateş düşmüş bunların umurunda bile değil
Söylediği lafa bak ....

ihmalkarlik yuzunden gerekli onlemler alinmadigindan olen maden iscileri ne zamandir sehit oluyor anlamadim.
akepelilerin bir oyunu buda sanirim.
Sebebi ne olursa olsun onlar şehitler. .. ister kaza isterse ihmakarlik olsun..

Back