Matematik konusunda çok faydam olacağına inanıyorum zira sıfırdan başlıyorum derken cidden ortaokuldan kalma bir matematiğim vardı benim. Lisede meslek okudum mat dersleri olsa da işlenmiyordu ünvde de aynı işlemedik dersi derken bende doğal olarak parmakla sayıyordum tüm matematiği
DGS sınavında sadece Türkçe Mat soruluyor türkçem çok iyi fakat mat yapma zorunluluğu geldiği için ve bende hiç yapamadığım için ilk sene puan alamamıştım. Sonra bi şekilde benim lisansa tamamlamam gerekiyor bu okulu diyerek bir heves bir gazla başladım çalışmaya. Bunca zaman zaten matematiğe çok yanlış bakmışım yani seviyeme göre başlamam gerekirken ben zor kitaplara bakar yapamayınca bırakırdım. Bu ANTREMANLARLA MATEMATİK diye mübarek bi kitap var ki Allah onu çıkarandan razı olsun
O kitap sayesinde temelimi atlattım. Amtremanlarla mat 1 ve 2 al mutlaka 3 ve 4 zaten mat 2 seviyesine giriyor onlara bakma. sonra telefonuna uygulamasını indir mutlaka çünkü adam tüm soruların cevabını hiiç üşenmeden tek tek her seferinde neden böyle bir çözüm olduğuna kadar açıklıyor. Doğal olarak bilmeden geçebileceğin bir soru olmuyor olsa bile diğer soruda mutlaka bunu hallediyorsun emin olabilirsin. Kitabın amacı zaten temeli olmayanlar için ortaya çıktığından adam senin anlayacağın şekilde anlatıyor. Ben bunu uygulaması ile birlikte bitirdim. Çözdükçe o kadar sevdim ki bu dersi hep derlerdi matematiği çözmeye başlayınca seversin diye çok doğruymuş. İlklerde 3 saat zor çalışan ben çalışma saatlerim 5'e 7'ye çıktı. Daha sonra KAREKÖK YAYINLARININ MAT kitabını aldım oda temelden başlayanlar için onunda uygulaması var. Uygulama olması çok büyük bir avantaj çünkü soruyu sormak istediğin insanlar her zaman cevap veremiyor ben gecenin bi saatinde soramıyorum bu uygulamalr hayat kurtarıyor. SORU SOR uygulamasınıda indir orayada bilmediğin sorunun resmini çek at anında cevap geliyor. Son olarak SIFIRDAN SONSUZA MATEMATİK aldım. Oun bitiremedim çünkü 1 senemi aldı hepsini tamamlamam
Yalnız ben sınavda bu rasyonel sayıları güzel yaptım bu söylediğim kitapları gerçekten atlamadan videoları birlikte çözersen inanılmaz hızlı pratik bi şekilde aklından çözmeye başlıyorsun buna hç kuşkun olmasın bunu mat özürlüsü biri olarak söylüyorum
Benim düşük puan almamın sebebi problemleri yapamamış olmam. Ben rasyonellerde çok zamanımı harcadım problem daha çok çıkıyor sınavda. Eskiden ilk 15 soru rahat rasyonel sayılar olurken şimdi 6 7 tanesi rasyonel kalanı full mantık problem benimde mantığım kötüdür
Ama çalıştıklarımdan yapamadığım olmadı çalışmadığımdan oldu haklı olarak oda lisansa tamamlamamı sağladı çok şükür :) Bu sefer Matematiğe yoğunlaşırken Türkçeyi batırmışım asdfghj. Ortam yok benim
Uzun oldu biraz kusura bakmayın mat konusu açıldımı tecrübelerimden hep bahsediyorum :)