Merhaba arkadaşlar,
Nette dolaşırken, beyazlatma ile bilgiye rastladım ve burda buna benzer bi başlık olduğunu düşünerek paylaşmak istedim.
"Cildi beyazlatmak için Uzakdoğu maskesi
Size içinde Hindistan cevizi sütünün de bulunduğu yüz beyazlatıcı özel bir maske önermek istiyorum. Yarım çay bardağı Hindistan cevizi sütünün içine bir çorba kaşığı ananas suyu ekleyin. İkisini karıştırın ve yarım saat deride bekletin. Soğuk suya batırılmış pamuk yardımı ile çıkarın. Bu maskeyi birer gün ara ile kullanın. Yüzün rengi zamanla açılır. Tende alaca bulaca görüntüde farklı renk tonlaması varsa, zaman içinde onları da giderir.
Hindistan cevizinin içinden çıkan ve peltemsi bir yapısı olan beyaz sıvı, içinde yüz derisi için çok önemli etken maddeleri barındırır. Hindistan gibi doğu ve Uzakdoğu ülkelerinde birçok kadının uyguladığı bir yöntemdir. Özünde birçok vitamin ve doymuş yağ asitleri yer alır. Ciltteki ince kırışıklıkları giderdiği ve yumuşattığı gibi özellikle de beyazlık isteyenler için teni açan özelliği vardır.
Bu cilt bakım ürünü ile, dış etkenlerden yıpranan cildiniz beslenir. Bu sıvıyı yüz derinize, dudaklarınıza sürerek uygulayın. Haftada üç gün bunu yaparsanız, bir süre sonra cildinizin bakımlı ve güzel görünüme kavuştuğunu, parladığını göreceksiniz. Hindistan cevizinin sert kabuğunun içinden çıkan süte benzer bu beyaz sıvı, henüz birçok kadının bilmediği, fakat mucize bir cilde giden yolu açan doğal bir uygulamadır. Öneride bulunduğumuz kadınlar o kadar memnun kaldılar ki, etkisi süratle yayıldı. Özellikle bahsetmeyi uygun gördüm. "
(Mahmure.com-Tarkan Güvelioğlu)
Patates, nişastadan dolayı geçici bir beyazlık vermiş gibi durur, evde pudranız olmadığında o maskeyi yapıp, durulayıp çıkabilirsiniz.
Domatesi bende duymuştum.
Ayrıca pirinç suyu için de benzer şeyler söylenmişti.
Bunun dışında arnavutların "aklık" (sanırım) adını verdikleri bir krem vardır, gerçekten de beyazlatır, ama içeriğinde civa olduğu için özellikle de dişler için çok zararlı, bu yüzden de tavsiye edilmez.
Ben patatesi bir kaç kez denemiştim, arkadaşımın önerisiyle.. o da cildimde o ara biraz sivilce vardı o yüzden ama bunun dışında diğer yazdıklarımla ilgili direk deneyimim yok.
Umarım yardımcı olur yazdıklarım :)