• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Yüzünüzdeki lekelerden nasıl kurtuldunuz?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Exception11

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
18
0
16
Rusya
merhaba arkadaşlar yüzümdeki tüyleri ağdayla aldırmam sonucu yüzümü sivilce basmıştı şimdi o sivilcelerin bir çoğu lekeye dönüştü mayın tarlası gibi geziniyorum o yüzden sizden yardım istiyorum.forumda bir çok konu var herkes bir şeyler demiş hangisini yapacağımı şaşırdım bu yüzden yüzündeki lekelerden kurtulmayı başarmış arkadaşlara soruyorum.ne yaptınız da kurtuldunuz yönteminiz ne lütfen paylaşın da bu kardeşinizde kurtulsun bu dertten.

omzum güneş lekesi dolu elma sirkesinin çil ve lekelere iyi gelir ve sade soda gözenekleri rahatlatıyo. aynı orantıda soda ve sirkeyi karıştırın ve tonik gibi cilde sürün. lekeyi kesinlikle açıyo ben çillerime uyguluyorum ve gözeneklerim çok açıktı sıkılaştı tamamen geçince sırtıma uygulicam ben pamukla yüzüme sürüp yarım saat sonra gül sabunu ile sabunluyorum gül sabunu düzenli kullanımda leke ve sivilce giderici olabiliyor diye okumustum ve cildiye önerdi

omzum güneş lekesi dolu elma sirkesinin çil ve lekelere iyi gelir ve sade soda gözenekleri rahatlatıyo. aynı orantıda soda ve sirkeyi karıştırın ve tonik gibi cilde sürün. lekeyi kesinlikle açıyo ben çillerime uyguluyorum ve gözeneklerim çok açıktı sıkılaştı tamamen geçince sırtıma uygulicam ben pamukla yüzüme sürüp yarım saat sonra gül sabunu ile sabunluyorum gül sabunu düzenli kullanımda leke ve sivilce giderici olabiliyor diye okumustum ve cildiye önerdi

önerin için teşekkür ederim canım gül suyunu bende duymuştum deniycem bunu.

Silverdin yara ve yanık kremi.. :)
Dalga geçmiyorum bildiiğiniz silverdin krem...
Yüzünüzü sabunlayın ve cildinize silverdin sürün 30-45 dk sonra pamukla silin.. Derinlemesine temizliyor..
Sivilceleri derinden çıkartıyor ve sivilce çıkmıyor ordan bir daha..
Görümcelerimin cildi bebek gibi.. Bi sivilce bile çıkmıyor resmen pürüzsüz lekesiz.. Silverdin kullandırmış annem yıllarca.. haftada bir de sür yüzüne yat diyordu..
Kesinlike deneyin derim..

Birde gül suyu ve gül yağı kullanabilirsiniz öneririm onuda.

merhaba yüzümde güneşten kaynaklı lekeler var, daha önce cilt doktoruna gittim ve bana 4 kremin karışımından oluşan bir krem verdi eczacıya hazırlattım. ortalama 2 ay kullandım, kullandığım süre boyunca sabah ve akşam güneş koruyucu kremde kullandım ama sonuç pek memnun edici değil maalesef.. ama bu sirke ve soda karışımını denemek istiyorum. bu karışımı hergün hazırlamak gerekiyormu? yoksa hazırlayıp hergün hazırlanılan karışım kullanılabilir mi?

Son düzenleme:
Aynı şey benimde başıma gelmişti canım :)
1 dakika boyunca hergün limonu ortadan kes ve suratına sür ve yıka suratını ama gül suyuyla yıka canım lekelerin azaldıgını ve 1 veya 1,5 ay snra hıc bırsey kalmıyor..
lekelerin değilde sivilcelerinde varsa ;
ilk hafta gün aşırı bir yap dger gun dur öbür gun tkrardan yap.
1. haftadan sonra 3 güne 1 yap o hafta gectıkten snra haftada 1 yap zaten azaldıgını ve yok oldugunu fark edeceksın.
2 yemek kaşığı yeşil kil.
3 damla limon suyu
yarım çay kaşığı karbonat
1 damlacık saf zeytinyağı
ve normal su kremleşene kadar yanı 2 yemek kaşığı kil 3 yemek kaşığı su yeterli olabılır ama sen genede göz kararı ayarını yap ama ne cıvık olsun ne katı olsun onu suratına sür ve bekle yarım saat kuruduktan snra suratını güzelce yıka kuruluk yaparsada nemlendirici kremini sür bende kuruluk yapıyor o yzden sivilce oluşumunu engelleyen nemlendirici kremde kullanıyorum.

şuan cildim çok güzel aynaya bakmadıgım ve agladıgım gunlerımıde bılıyrm sırf sıvılcelerden lekelernden felan brde yara yapırdu sıkınca onlrın kahverengı lekelerı flnda oluyodu derınden hepsinin gttiğinden kendın deneyınce 1,5 ay sonra şahıt olucaksn.

Hoşçakal..

Son düzenleme:
Aynı şey benimde başıma gelmişti canım :)
1 dakika boyunca hergün limonu ortadan kes ve suratına sür ve yıka suratını ama gül suyuyla yıka canım lekelerin azaldıgını ve 1 veya 1,5 ay snra hıc bırsey kalmıyor..
lekelerin değilde sivilcelerinde varsa ;
ilk hafta gün aşırı bir yap dger gun dur öbür gun tkrardan yap.
1. haftadan sonra 3 güne 1 yap o hafta gectıkten snra haftada 1 yap zaten azaldıgını ve yok oldugunu fark edeceksın.
3 damla limon suyu
1 damlacık saf zeytinyağı
ve normal su kremleşene kadar yanı 2 yemek kaşığı kil 3 yemek kaşığı su yeterli olabılır ama sen genede göz kararı ayarını yap ama ne cıvık olsun ne katı olsun onu suratına sür ve bekle yarım saat kuruduktan snra suratını güzelce yıka kuruluk yaparsada nemlendirici kremini sür bende kuruluk yapıyor o yzden sivilce oluşumunu engelleyen nemlendirici kremde kullanıyorum.

şuan cildim çok güzel aynaya bakmadıgım ve agladıgım gunlerımıde bılıyrm sırf sıvılcelerden lekelernden felan brde yara yapırdu sıkınca onlrın kahverengı lekelerı flnda oluyodu derınden hepsinin gttiğinden kendın deneyınce 1,5 ay sonra şahıt olucaksn.

Hoşçakal..

merhaba;
ilk anlattığın güneş lekeleri için mi.ayrıca 2.yazdığın tarifi nasıl uyguluyoruz sadece sivilce için mi o sivilce lekeleri için mi yoksa.

Son düzenleme:
tüm lekeler için faydası varmış ama ben sivilcelerimi patlatıp patlatıp tırnaklarımla yara yapıydm sivilce olan yerlerimi onların lekesiydi onun için yapıyrdum..

diğer verdiğim tarif sivilceler için kurutuyor.
3 damla limon suyu
1 damlacık saf zeytinyağı bunların hepsini bir kaba koy ve 3 yemek kaşığı su koy yanı daha fzla yada daha aazda su istyblr krem kıvamına gelınceye kadar onu yuzune sür ve yarım saat bekle ve gerim gerim gerilip suratın kurur yarım saat snrada ılık su ile yıka

yüzümdeki lekerden forever epiblanc kullanarak kurtuldum ..tabi yanında bi kaç kremi daha vardı fakat sonuçta kurtuldum .....

arkadaşlar ben sivilce lekeleri konusunda çok dertliyim,3 yıldır stres yüzünden doğru düzgün bile çıkmayan sivilceleri yoktan var edip kocaman lekeler haline getiriyorum..getiriyordum daha doğrusu..interneti de sanki sadece onlara çözüm bulmak için kullanıyordum..ama oynamayı bırakmadan hiçbirşeyin etkili olamayacağını öğrendim..en sonunda!!..ilk olarak hiçbir şekilde onlara el sürmemek gerekiyor..yani benim gibi stres yüzünden sürekli elini durduramayanlar varsa sözüm onlara..bir de emzirdiğim bebeğim var,onu uyuturken falan iyice oynuyordum..ilk olarak buna çözüm buldum..ben kendi bileğime göre tesbih gibi boncuk dizdim,oynayacağım anda bileğimden onu çıkarıp onu çekiyorum,hem sakinleştiriyor hem elimi meşgul ediyor..benim cildim yağlı ama nem açısından çok kuru..o yüzden sirke falan hiç iyi gelmedi bana..iki ay falan sürekli nemlendirici sürdüm..günde bir kaç defa..bence bir cilde yapılacak en iyi şey..temizlemek ve nemlendirici..cildim biraz kendine gelmişti tabi ama lekeler duruyordu..bir de arada tek tük oynuyordum..3 hafta önce ezcaneden pohlı krem diye bir şey aldım..okuduğum yorumlar çok iç açıcı değildi,çünkü içeriği anlaşılmıyor..deneyeyim dedim,eczacı bana önce sodayla cildini sil sonra bunu gece yatarken sür dedi..ilk başlarda lekelerde etkisi olmadı tabi ama cildi çok yumuşatıyor..2 hafta her gece cildimi temizleyip soda sürüp o kremi sürdüm..tabi gün içinde yine hep nemlendirici..iki hafta sonra soda yüzümü kuruttu gibi geldi bıraktım,tonic kullanmaya başladım..şimdi lekelerim geçmedi ama yoğunluğu yani koyuluğu cidden azaldı,pohlı kremin içeriğini tam bilmediğim için daha uzun süre kullanmak istemiyorum..zaten bir tüp almıştım o da bitmek üzere..ama sabah akşam cildimi temizliyorum,dört günde bir peeling yapıyorum,tonic sürüp nemlendirici kullanıyorum..bu iş biraz da sabır işi,3 haftada bu hale geldiyse daha iyi olacağını umut ediyorum..umarım kremi bırakınca gerileme azalmaz..ama 3 ay falan gerekiyor iyice geçmesi için..dediğim gibi en güzeli oynamayı bırakmak ve nemlendirmek..paylaşmak istedim..

Back
X