arkadaşlar ben sivilce lekeleri konusunda çok dertliyim,3 yıldır stres yüzünden doğru düzgün bile çıkmayan sivilceleri yoktan var edip kocaman lekeler haline getiriyorum..getiriyordum daha doğrusu..interneti de sanki sadece onlara çözüm bulmak için kullanıyordum..ama oynamayı bırakmadan hiçbirşeyin etkili olamayacağını öğrendim..en sonunda!!..ilk olarak hiçbir şekilde onlara el sürmemek gerekiyor..yani benim gibi stres yüzünden sürekli elini durduramayanlar varsa sözüm onlara..bir de emzirdiğim bebeğim var,onu uyuturken falan iyice oynuyordum..ilk olarak buna çözüm buldum..ben kendi bileğime göre tesbih gibi boncuk dizdim,oynayacağım anda bileğimden onu çıkarıp onu çekiyorum,hem sakinleştiriyor hem elimi meşgul ediyor..benim cildim yağlı ama nem açısından çok kuru..o yüzden sirke falan hiç iyi gelmedi bana..iki ay falan sürekli nemlendirici sürdüm..günde bir kaç defa..bence bir cilde yapılacak en iyi şey..temizlemek ve nemlendirici..cildim biraz kendine gelmişti tabi ama lekeler duruyordu..bir de arada tek tük oynuyordum..3 hafta önce ezcaneden pohlı krem diye bir şey aldım..okuduğum yorumlar çok iç açıcı değildi,çünkü içeriği anlaşılmıyor..deneyeyim dedim,eczacı bana önce sodayla cildini sil sonra bunu gece yatarken sür dedi..ilk başlarda lekelerde etkisi olmadı tabi ama cildi çok yumuşatıyor..2 hafta her gece cildimi temizleyip soda sürüp o kremi sürdüm..tabi gün içinde yine hep nemlendirici..iki hafta sonra soda yüzümü kuruttu gibi geldi bıraktım,tonic kullanmaya başladım..şimdi lekelerim geçmedi ama yoğunluğu yani koyuluğu cidden azaldı,pohlı kremin içeriğini tam bilmediğim için daha uzun süre kullanmak istemiyorum..zaten bir tüp almıştım o da bitmek üzere..ama sabah akşam cildimi temizliyorum,dört günde bir peeling yapıyorum,tonic sürüp nemlendirici kullanıyorum..bu iş biraz da sabır işi,3 haftada bu hale geldiyse daha iyi olacağını umut ediyorum..umarım kremi bırakınca gerileme azalmaz..ama 3 ay falan gerekiyor iyice geçmesi için..dediğim gibi en güzeli oynamayı bırakmak ve nemlendirmek..paylaşmak istedim..