Yüzünde skarları olup bundan kurtulabilen oldu mu?

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
39
alnımda çok sayıda skar var yanaklarımda da bunun tedavisi var mı?yaptırıp cildi bebek gibi olan var mı? Lütfen yazın

Arkadaş ingilizce olan "scar" kelimesini Türkçeleştirmiş.
Sanırım Türkçe'nin suyu çıkmış. Evet.

Tedavisi varsa da estetik cerrahide vardır bence.

Ben türkçeleştirmedim netten bakarsanız dar ama derin çukurlardan bı şekilde bahsedildiğini görürsünüz

Evet, skar diye bahsediliyor. Bazı doktorlarımız direk çarpmış kelimeyi.
Ama dar ve derin çukur diye bir anlamı yok. Scar sadece yara izi demek. Kaza geçirip yüzü yanan insan için de scar kelimesi kullanılabilir, bıçak kesiği için de.

Ayrıca Türkçe kelimelerle anlatılabilecek bir şey neden İngilizce'den çarparak anlatılsın?

Evet, skar diye bahsediliyor. Bazı doktorlarımız direk çarpmış kelimeyi.
Ama dar ve derin çukur diye bir anlamı yok. Scar sadece yara izi demek. Kaza geçirip yüzü yanan insan için de scar kelimesi kullanılabilir, bıçak kesiği için de.

Ayrıca Türkçe kelimelerle anlatılabilecek bir şey neden İngilizce'den çarparak anlatılsın?
türkçe konusundaki hassasiyetinizi takdir ediyorum.bundan sonra derin ve dar çukur iz diyeceğim.tamam mı?skar olarak kullanıldığı için insanlar da böyle bildiği için bu şekilde başlık açtım çünkü amacım şifa , çare bulmak

Kimyasal peeling denen şeyin çukur şeklindeki izlere iyi geldiğini duymuştum ama yine de bir cildiyeciye görünmekte fayda var. Çok derinse estetik cerrahi ile bir şeyler yapılıyordur belki de.

Derin evet ben acaba bu izlerden kurtulabilen var mı ve hangi yöntemle kurtuldular diye merak ettiğimden başlık açtım.soyma yapılamayacak kadar ince bir cilde sahibim dermaroller önerdiler ama onun faydasını göreni de görmedim.durduk yerde yeni delikler istemiyorum

Dermarollerden ben de memnun kalan görmedim bence de hiç bulaşma. Fraksiyonel lazeri duymuş muydun? İstersen biraz da onu araştır, uzun vadede işe yarıyor diye duymuştum.

Yalnız ben pek bilgili değilim de sallıyor gibi olmayayım yine de. İnşallah çözüm bulursun. :)

Dermarollerden ben de memnun kalan görmedim bence de hiç bulaşma. Fraksiyonel lazeri duymuş muydun? İstersen biraz da onu araştır, uzun vadede işe yarıyor diye duymuştum.

Yalnız ben pek bilgili değilim de sallıyor gibi olmayayım yine de. İnşallah çözüm bulursun. :)
Teşekkür ederim onu da bir araştırayım

Dermaroller u önermiyorum. Sadece para tuzağı ve psikolojik bunalım. Dermaroller sonrası cildimdeki izler daha derinleşti. Onlardan kurtulayım derken daha belirginleşen izlerimle sinir bozukluğu yaşıyorum sadece.

bende de var izler, bu arada skar zaten kullanılan bir kelime, neden bu kadar tartışma olmuş anlamadım. bende prp yaptıracağım Ank da dr araştııyorum

Bende de o meşhur sivilce ilacından sonra derin çukurlar oluşmuştu. İz tedavisine önce 0,5 lik dermaroller ile başladım sadece cilt yeniledi amacı da buymuş zaten. 2 sene Sonra 1,5 luk roller yapıldı 4 seans kadar, iz derinliği azaldı ama istediğim sonucu alamadım. Düğünümden önce dermapen+prp yaptırdım, sade roller dan daha etkili, bazı çukurlarım daraldı ve sonrasında cilt kendini temizledi; beyaz noktalarım ve içindeki yağlar kendini atmaya başladı. Düğün sonrası fraksiyonel lazere başladım. İlk seansım 10 gün kadar önce yapıldı. Yaralar iyileşince cildinizde bi nemlenme,canlılık değişiklik olduğunu hissediyorsunuz ama benim amacım izleri yok etmek olduğundan başarı kriterim farklı tabi, izlerde iyileşme var gibi ama daha erken sanırım. 1 ay sonra 2. seansa gideceğim. 3 seans yeterli olur demişti doktor. Sonuçları yazmaya çalışacağım..

Derin evet ben acaba bu izlerden kurtulabilen var mı ve hangi yöntemle kurtuldular diye merak ettiğimden başlık açtım.soyma yapılamayacak kadar ince bir cilde sahibim dermaroller önerdiler ama onun faydasını göreni de görmedim.durduk yerde yeni delikler istemiyorum
Yüzümde trafik kazasından kalma cam kesikleri mevcut yıllardır(10 yıl) bunun için doktor doktor geziyorum daha önce yan etkisi olmamasından ötürü dermapen yaptırmıştım 4 seans azda olsa etki etmişti. Açıkçası bu tedavileri yapan birsürü dr hastane güzellik merkezleri var ama en önemlisi doğru doktoru bulmak ben onu buldum Komplike bir tedavi uyguluyoruz bana önce kimyasal peeling altın iğne mezoterapi yada hylaronic asid tedavisi üstüne casmara maske ek olarakta zeka peelinge başladık doktorum hasta odaklı ve maksimum fayda amaçlı yöneliyor hastasına size tavsiyem önce böyle birini bulmanız. Bugun 4. Seansımdaydım bariz izlerimin renginde açılma, ufalma ve yüzümdeki o kabarık skarlarda düzleşme var ben bu tedaviyi tavsiye ederim.

Yüzümde trafik kazasından kalma cam kesikleri mevcut yıllardır(10 yıl) bunun için doktor doktor geziyorum daha önce yan etkisi olmamasından ötürü dermapen yaptırmıştım 4 seans azda olsa etki etmişti. Açıkçası bu tedavileri yapan birsürü dr hastane güzellik merkezleri var ama en önemlisi doğru doktoru bulmak ben onu buldum Komplike bir tedavi uyguluyoruz bana önce kimyasal peeling altın iğne mezoterapi yada hylaronic asid tedavisi üstüne casmara maske ek olarakta zeka peelinge başladık doktorum hasta odaklı ve maksimum fayda amaçlı yöneliyor hastasına size tavsiyem önce böyle birini bulmanız. Bugun 4. Seansımdaydım bariz izlerimin renginde açılma, ufalma ve yüzümdeki o kabarık skarlarda düzleşme var ben bu tedaviyi tavsiye ederim.

Doktorun ismi nedir acaba ? Nerede ?

X