Yüzümü Mahvettiler yaaa :'(

CindyreL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
158
2
merhaba ablalarım yasıtım arkadaslarım :KK43:
yüzümde birtane bile sivilce yokken bir hata yapıp güneş kremi sürmeden güneşe cıktım ve yüzümde güneş lekeleri oluştu doktora gittiğimde bir krem adı verdi ve yüzüm hassasmış yan etki yapıp mahvetti yüzümü , kağıt gibi bir yüzün var buda senin sansına dedi doktor :KK43: şimdi leke tedavisi yaptırmak istiyorum ama yüzümde ne siyah nokta nede sivilce var sadece ton farklılıkları :'( bana iyi bir yer yada bir akıl gösterin millet yüzüne naptılar senin diyor daha 17 yasındayım dısarı cıkamayacak kadar piskolojim bozuldu senağlama

17 yaşındasın ve cildinin bu durumda olması nedeniyle canının sıkılmasını anlayabiliyorum.Ama üzülme bence.

Ben de iğneli epilasyon yaptırıyordum yüzüme ve tatildeyken mecburen başka bir yerde epilasyon yaptırmak zorunda kaldım. Epilasyondan 2 hafta sonra bile yüzüm delik deşikti. Gün geçtikçe iyileşr diye bekledim ama nerdeee.Daha önce gittiğim merkezde bu şekilde bir problem yaamamıştım.
Başka bir cilt uzmanıyla görüştüğümde ise bu izlerin 6-7 ay içinde geçme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ve gerçekten dediği gibi de oldu.

Şu an senin yapacağın şey, dışarı çıkarken kesinlikle güneş gözlüğü,şapka, ve güneş kremi kullanmak. Yüzündeki lekeler eylül-ekim kasım aylarında geçmese dahi,evin içindeyken bile güneş kremi veya SPF içeren nemlendiriciler kullanmalısın. Haftada 1 kere de peeling yaparsın.Aşağı yukarı 6 ay içinde üst katmandaki ölü deriler dökülüp yerine yenisi gelecektir ve böylece cildin eski haline dönecektir.

Şunu da belirteyim cilt uzmanı değilim tabi ki sadece tecrübelerimi ve bildiklerimi paylaştım burda.Birkaç ay daha sabret bakalım, geçmezse başka bir doktora görünmende fayda var.

2 kaşık yoğurdun içine çeyrek limon sık bunu karıştır yüzüne sür yüzünde kuruyunca ovalayarak çıkar
sonra ılık su ile yıka bunu 1 ay boyunca yap

kendiliğine bırak hiç dokunma cildin genç kısa sürede toparlar
yaz dönemi bitsin leke tedavisi için kimyasal peelinge gidebilirsin
şu an için yaptıracağın her tedavi işlemi güneş nedeniyle ters tepki yapıp daha çok zarar verir...
yaz geçen kadar kapatıcı falan kullanarak idare et

bak bebeğim ben sana benim lekelerimi geçiren çok ama çok faydasını gördüğüm formülü yazayım sakın gidip yüzünle oynatma daha kötü olur iyi olmaz.ıhlamurun çiçeğini her gün bir tutam az bir suda rengini iyice verip kaygan bir sıvı halini alıncaya kadar kaynatıp yüzünü bunla silip yıkmayacaksın.bir aya kalmaz hiçbir şey kalmaz.denenmiştir.

bak bebeğim ben sana benim lekelerimi geçiren çok ama çok faydasını gördüğüm formülü yazayım sakın gidip yüzünle oynatma daha kötü olur iyi olmaz.ıhlamurun çiçeğini her gün bir tutam az bir suda rengini iyice verip kaygan bir sıvı halini alıncaya kadar kaynatıp yüzünü bunla silip yıkmayacaksın.bir aya kalmaz hiçbir şey kalmaz.denenmiştir.[/QU

ıhlamur çiçeği nin kurutulmuşundan yapsak olur mu?
ayrıca bu karışımı bi kere yapıp sürekli kullanabilir miyiz?
saolun:):enbuyukkk:

canım ıhlamur çiçeği zaten kurumuşu olcak.bu karışımı dolapta tutarsan 2-3 günde kullanırsın.sonra tazezini yaparsın.cildi beyazlatıyor lekeleri açıyor.ben bir dönem yapmıştım ve lekelerin kaybolmasına kimse inanamadı.mehmet göbelez diye bitki uzmanı bir adamın güzellik kitabından alıp yapmıştım.

evet cildinle sakın oynama
koruma faktörü yüksek krem kullan dışarı çıkarken.
ovalama zaman geçtikçe düzeleceltir.
cildin gencecik hemen yeniler kendisini merak etme..

ya güneş koruyucu kullanıyorum ama felaket terletiyo acaba yaglı oldugundanmıdır bilmiyorum zaten ben pudra falan kullanmam öyle hic bişey sürmüyorum aynayada bakmıyorum:çok üzgünüm:

geçen sene benimde tatilden sonra yüzümde renk farklılıkları olmuştu
hiç bişey yapma geçiyoo

nıvea arko gibi güneş kremleri yağ bazlı olduğu için ciltte parlama ve terleme yapar. ama su bazlı ürünler kullanırsan bu tarz bi duurmla karşılaşmazsın. bi cilt doktoruna git ve sana uygun dermokozmetik bir güneş kremi tavsiye etsin

canım ıhlamur çiçeği zaten kurumuşu olcak.bu karışımı dolapta tutarsan 2-3 günde kullanırsın.sonra tazezini yaparsın.cildi beyazlatıyor lekeleri açıyor.ben bir dönem yapmıştım ve lekelerin kaybolmasına kimse inanamadı.mehmet göbelez diye bitki uzmanı bir adamın güzellik kitabından alıp yapmıştım.

Birircik bu karışımı sadece lekeli bölgeyemi sürelim ??????????????????????

Yoksa lekeli, lekesiz tüm yüze mi sürelim???????????

kesinlikle bi karışım falan kullanma. çünkü yapılan karışımlar herkesin cildinde aynı etkiyi göstermıyor.cildin nelere karşı hassas ya da ne kadar hassas bilemeyiz.tabi burda yaşıtlarımızn yada ablalarımızn bu paylaşımı yapmaları çok güzel fakat ben derimki hiç bişey yapma. zaten sende çok gençsin cildinde öyle.bu yüzde cilt kısa sürede kendini yenileyecektir.biraz sabretmelisinopuyorumnanaktan

söylediğim yöntem doğal bir yöntem hiç bir zararı yok benim cildimde çok hassaz ayrıca ince derili
ben bu yöntemi yüzümde senin gibi bir leke güneş lekesi oluştuğunda uygulamıştım ayrıca çok hafif çillerim var ben tüm yüze uygulamıştım hepsinden kurtulurum diye ama sadece sonradan oluşan güneş lekesine iyi geldi çillere iyi gelmedi

X