Yüzümdeki sivilceler

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Cildim yağlı olduğu için uzun yıllardır sivilce sorunu yaşıyorum , ne kadar temizleyip bakım yapsamda yine çıkıyor , eskiden daha çok çıkıyordu doktorun verdiği sivilce kurutucu hap büyük ölçüde işe yaramıştı ama tabi tamamen geçmemişti, 3 4 sene geçti şimdi yüzümde yine çok sayıda sivilce çıkmaya başladı özellikle burnumda ve çenemde bugün cildiye doktoruna gittim ben yine o haplardan yazar diye tahmin ettim ama yazmadi , magnis krem ve oximin jel yazmış birde monodoks diye bir hap yazmış, internetten araştırdım kremler hakkında pek bilgiye ulaşamadım iyi gelir mi bilmiyorum kullanınca görücem artık, ama hap için okuduklarım beni korkuttu çoğu hap bende aşırı mide bulantısı yapıyor , mideye çok dokunan bir hap olduğunu bol suyla içilmesi gerektiğini ve içince uzanilmamasi gerektiğini yazıyor, eczacı kadında bu hapı bol suyla içiceksin ve 30 dk ayakta durucaksin dedi İlk kez böyle birşey duydum hapın kutusunu okudum icildikten sonra dik durun yazıyor, aranızda daha önce bunlardan kullanan var mı?

Merhaba canim.. ciltteki cogu sorun icerden gelen birseyle dogru orantili oluyor genelde.. vitamin eksikligi vs. Tabiiki bazi durumlarda disardanda mudahale edebilirsin.

Bi kac sene once bende bi antibiyotik kullandim mesela ama etki ediyordu cok az sonra geri cikiyordu..sanirim o da ayakta icilmesi gerekiyordu.. bi sure sonra zaten antibiyotik vucudum alistigindan etki etmedi. Biraktim.. benimde cene bolgemde asiri cikar..hormonlardan kaynakli oluyormus cenedeki sivilceler genelde.. bende saldim cayira mevlam kayira simdi bisey kullanmiyorum.. 5-6 haftada cilt bakimina gitmeye calisiyorum.. peeling yapiyor cildimi
Temizliyi vs.. rahatliyorum en azindan.

Buarada cok yagliysa cildin sanirim onunda tedavisi var..

Öyle mi bilmiyordum tedavisi olduğunu, bnde cilt bakımına gidiyorum ayda bir ama hiç memnun değilim peeling bile yapmıyorlar bna temizleyi ve tonik uyguluyor ardından maske sürdü ne etkisi var bunun dedim beyazlatıcı dediler .

Adı geçen hapı kullandım, bende hiç bulantı vs yapmadı. Kahvaltıda iki bardak suyla içip dışarı çıkıyordum, ayakta durmak vs bunlardan haberim yoktu ama bilmeden de olsa ayaktaydım hep.

Adı geçen hapı kullandım, bende hiç bulantı vs yapmadı. Kahvaltıda iki bardak suyla içip dışarı çıkıyordum, ayakta durmak vs bunlardan haberim yoktu ama bilmeden de olsa ayaktaydım hep.
İyi geldi mi peki hap size, etkisini gördünüz mü?

Merhaba ben oximin jeli kullandım gerçekten cildi pırıl pırıl yapıyor fakat bittiğinde sonuç yine aynı. Hapı da kullandım bazen unutup uzandığımda oldu ama dehşet bir kramp ve ağrı oluyor yattığınız takdirde. Bol su alın ve dik durun cidden. Hapın işe yaradığını düşünmüyorum. Yan etkilerini de yaşamıştım ben ona rağmen kullandım. Ben jeli ve hapı farklı yıllarda kullandım jelden çok memnun kalmıştım. Hapı 3 aydan daha fazla kullandım etki göremedim pek.

İyi geldi mi peki hap size, etkisini gördünüz mü?
Yok maalesef öyle belirgin bir etki görmedim. Kremlerle birlikte kullanınca iyi gelir gibi oluyor kremler bittikten sonra eski haline tekrar dönüyordu. Pek çok şey denedim, benim çene bölgemde regl dönemlerimde oluyordu sadece. Pko imiş. Dr adetten kesilene kadar sürebilir demişti ama çok şükür öyle olmadı. Cilt bakım ürünlerimi değiştirdim, rutinime belli şeyler ekledim. Şu an nadiren çıkıyor sivilce, 37 yaşındayım.

Biz buradan ne desek yalan olur. Maalesef cilt ve vücutla ilgili ürünler kişiden kişiye o kadar çok değişiyor ki. Kiminde mucizevi bir etki yaratan krem diğerinde aksine lekelere sivilcelere sebep olabiliyor. Bunu fazlasıyla deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Bu noktada doktorun gerçekten ilgisi önemli Yani işi ticarete dönüştürmüş bir doktor yerine gerçekten tahlillerin ve ayrıntılı cilt analizinle yola çıkan bir doktorun vereceği krem ve ilaçlarla devam etmelisin. Benim ergenlik dönemimde aşırı sivilce problemlerim vardı hiç umurumda da değildi açıkçası nedense Çok şükür sonrasında akne problemim azaldı lakin zamanında sivilcelerimi çok oynamam ve güneş kremini kullanmamam sebebi ile aşırı leke kaldı onları milyon tane ürün kullansamda geçiremedim aksine cilt tonumda çok fazla alakasız ürün kullandığım için renk eşitsizliği ve tahrişler oluştu. O yüzden cildinize göre ve doktorun tavsiyesine göre ilerlemelisinz bence. Bu arada limon, sirke tarzında ürünleri hiç hiç uygulamayın. Ben sadece son kullandığım doktorun yazdığı munderm ve differin jelin etkisini gördüm sivilcelerim üzerinde. Ama sivilceler yeni çıktığında sadece onların olduğu bölgeye geceden sürüp yatarsan etkisini gösteriyor ermiş olan sivilcede daha az etki gösteriyor. Ve cildi kurutan jeller bunlar biraz soydukları için. İsterseniz bu isimleri not edip doktorunuza sorup alabilirsiniz :) Birde tonik isteyen doktorunuzdan cildi temizleme jelinden sonra en iyi gelen şeylerden biri tonikler :) geçmiş olsun kafanıza çok takmayın :)

Ben de kullandım o hapı. O sırada çözüm oldu ama benim sorunum roaccutane kullanmadan geçmedi. Dedikleri gibi mide bulantısı falan da yapmadı

Sivilcelerini ciddi derecede azaltmış biri olarak söylüyorum, şuan yok gibi bişey nadiren tek tük çıkar. Bir dönem cildim bozulmuştu alın burun çevresi kistik dediğimiz sivilcelerle doluydu. Tonla çeşit şey kullandım bunlardan kurtulmak için yaramadı. Sonra tatile gittim güneş gördüğüm için kimyasal içerikli hiçbir şey kullanmadım aylarca. Temiz de besleniyordum. Sadece sabun kullanıyordum o da çok doğal içerikli sade hafif bir şeydi. Cildim o dönemden sonra normale döndü. Cildin dengesini bakım vs saçmalıklarıyla ben bozmuşum resmen çünkü cildim yağlı dıye abartıp olması gereken nemi de yok ediyordum, doğal nem yerine ürünlerdeki nemlendiricileri koymaya çalışıyormuşum. Düzenli sade bir temizlik, arada yaptığım doğal maskeler dışında hiçbir şey sürmem yüzüme. Şimdi gayet iyi. Sizin ciddi bir cilt probleminiz varsa tabi ki doktorun verdiği ilaçları kullanmalısınız ancak bunlar haricinde bir aksiyon almamanızı tavsiye ederim

Teşekkür ederim:)

Ben de kullandım o hapı. O sırada çözüm oldu ama benim sorunum roaccutane kullanmadan geçmedi. Dedikleri gibi mide bulantısı falan da yapmadı
Roaccutane bende kullandım yıllar önce etkisinide çok gördüm o zamanlar büyük iltihaplı sivilceler çıkıyordu yüzümde geçti şimdi yeniden özellikle çenemde o kadar büyük olmasada hep sivilcelenme oluyor küçük küçük burnumdada çıkmaya başlayınca doktora gittim yine roaccutane yazmasını isterdim ama yazmadi:)

her şeyi denemiş birisi olarak söylüyorum fazla kilolarından kurtul

her şeyi denemiş birisi olarak söylüyorum fazla kilolarından kurtul
Kilolu biri değilim genetikte olabilir annem ve abimin cildi kuru hiç yüzünde sivilce yok ama babam ben küçükken hatırlıyorum yüzünde büyük iltihaplı sivilceler çıkardı galiba babama çektim bu konudan :)

merhaba ben de yeni başladım bu tedaviye bana magnis benzoxin ve monodoks verdi işe yaradı mı sizde ben daha önce aknetrent tedavisi de görmüştüm ama yarım kalmıştı yan etkilerinden yüzümde pek sivilce yok hafif lekeler var umarım bir an önce geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…