• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuzumdeki asimetri canımı çok sıkıyor

Bankacihanim07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
571
193
18
30
Arkadaşlar yüzümde asimetri ve burnumda kemik eğriliği ve kemer var. Aynı zamanda cenem de yamuk. Bu ucu canımı çok sıkıyor. Asimetri için sürekli araştırıyorum araştırıyorum ama bir yol bulamiyorum. Fazla butcem de yok. Devlette iyi bi doktor bulmak istiyorum. Ama bulamıyorum :( Benim yaşadığımı yaşayan var mıdır acaba? Lütfen tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Nasip olursa eğer yaza kadar para biriktirip ameliyat olmak istiyorum.

Bak arkadaşım
Benim de diş dizilimim yamuk. Sağa doğru kayık yarım diş kadar.
Burnum yamuk. Ameliyat oldum ama tekrar yamuldu.
Kaş düzenim vs de yamuk bence.
Ama takılmıyorum. Sen de takılma bence.
Ameliyat demek bir sürü risk ağrı acı demek.
Sosyal medyada çok fazla kusursuz yüz gördüğümüz için kıskanıyoruz.
Ama emin ol insanların çoğunun yüzü asimetrik.
Güzel açılar bulmaya çalış kendinde.
Kendini sev
Nice insanlar estetik uğruna sağlıklarından oluyor
Bana denk gelmez deme.
Ya gelirse?
Ya burun kemerin yüzünden hayatın kararırsa?

Barış hadi kendinle.
Eminim çok hoş Bi kızsındır.
Haksızlık etme kendine.

Herkesin yüzü asimetrik, kimi daha belirgin kimi az.
Doğada (Yanlış bilmiyorsam) asimetrik bir surat arıyorsanız, kedilerde var.
Zaten estetikle de gittikçe kedi olduk çıktık.
Maşallah inşallah kedicikleşmeden atlatırsınız bu takıntılarınızı.

Abarttığınızı düşünüyorum, surat, bir kere "Asimetrik mi?" diye incelemeye başlanıldığında kişi kendini kaptırabiliyor, belli olmuyor. Foto görmeden inanmam yani.

Yüz asimetrisi bildiğim kadarıyla genelde çene yamukluğundan kaynaklanıyor zaten. Ortodonti tedavisi görüyorum ben de, telle düzeltilebiliyor diye biliyorum. Onun dışında çoğu kişinin yüzündeki veya vücudundaki şeyler simetrik değil ki. Mesela iki kaşı birbirinin tıpatıp aynısı olan çok az kişi vardır bazen insanların bir gözü büyük diğeri küçük oluyor ya da benim göğüslerimden biri diğerinden daha büyük. Yani görünüşüzle ilgili takacak bir şey ararsanız illa bulursunuz klişe ama kendinizi sevmeye odaklanın.

Bak arkadaşım
Benim de diş dizilimim yamuk. Sağa doğru kayık yarım diş kadar.
Burnum yamuk. Ameliyat oldum ama tekrar yamuldu.
Kaş düzenim vs de yamuk bence.
Ama takılmıyorum. Sen de takılma bence.
Ameliyat demek bir sürü risk ağrı acı demek.
Sosyal medyada çok fazla kusursuz yüz gördüğümüz için kıskanıyoruz.
Ama emin ol insanların çoğunun yüzü asimetrik.
Güzel açılar bulmaya çalış kendinde.
Kendini sev
Nice insanlar estetik uğruna sağlıklarından oluyor
Bana denk gelmez deme.
Ya gelirse?
Ya burun kemerin yüzünden hayatın kararırsa?

Barış hadi kendinle.
Eminim çok hoş Bi kızsındır.
Haksızlık etme kendine.

Kendini sev lafı artik çok basit geliyor. Küçüklüğümden beri çirkin olduğum için dışlandım sevilmedim. Kimse anlamıyor bunu. Lütfen bana bu tarz tavsiyelerle değil. Doktor hastane tavsiyeleriyle gelin. Çünkü teselli edilmek beni avutmuyor.

Pek bilgim yok ama yapacaksan özelde yap en iyisi.

Özele gücüm yetmez.

Abarttığınızı düşünüyorum, surat, bir kere "Asimetrik mi?" diye incelemeye başlanıldığında kişi kendini kaptırabiliyor, belli olmuyor. Foto görmeden inanmam yani.

Dis teli taktirdim ama dislerim tekrar yamuldu. Hatta konu da açtım. Sol yanağı çökük. Doktor da teşhis koydu. Yani takıntı değil benimkisi

Kendini sev lafı artik çok basit geliyor. Küçüklüğümden beri çirkin olduğum için dışlandım sevilmedim. Kimse anlamıyor bunu. Lütfen bana bu tarz tavsiyelerle değil. Doktor hastane tavsiyeleriyle gelin. Çünkü teselli edilmek beni avutmuyor.

Özele gücüm yetmez.

Dis teli taktirdim ama dislerim tekrar yamuldu. Hatta konu da açtım. Sol yanağı çökük. Doktor da teşhis koydu. Yani takıntı değil benimkisi

O zaman operasyonluk bir durum, yani paraya bakıyor o işler de maalesef.

Simetrik yüz diyecektiniz sanırım ?
Ve katılıyorum size

Bunun bir rahatsızlık oldugunu ve hayati olumsuz etkiledigini biliyorum,bir tanidigimda olacak ameliyat hemde erkek oyle guzellesmek icin degil asimetriyi duzelttirmek icin.

Bunun icin muhakkak kbb gidin ayrica cene cerrahiyla kombin yapacaklardir gerci kbb bas boyun cene ameliyatlarina bakar halledecektir.

Gecmis olsun..

estetikten önce dolgu ile düzelttirmeyi deneseniz ? Hem daha uyguna gelebilir .
benim de 2 gözüm ve kaşım arasında asimetri var ama çok takmıyorum . Sizi çok rahatsız ediyorsa yolları vardır illaki

dunyada ( 8 mılyar nufuslu ) altın orana sahıp maksımum 4 bın kısı falan vardır heralde :D
sımetrık yuz nasıl oluyor kı ben daha hıc gormedım ?sımetrık olabılmemız ıcın hıc mımık hıc hareket hıc yemek hıc uyku falan olmamalı sanırım

eger burnunuz alnınızda yanaklarınız ensenızde degılse amelıyat falan olmayın sımdı gerek yok amelıyatsız dokunusları da uzman merkezlerde yaptırabılırsınız tabıkı

Benim sağdan fotoğraflarımla soldan çekilen fotoğraflarım bazen farklı kişi gibi :KK48: Ama dert edinmedim hiç.
Bence siz burun estetiğinden ilerleyin. İfadeyi çok değiştiriyor.Belki o zaman hoşunuza gider yüzünüz.

Benzer dertlerden Türkiye'nin en iyi estetik merkezlerinden ünlü birkaç hekimine gözükmüştüm. Yüzdeki asimetri ve burundaki eğrilik bir ölçüye kadar düzelebiliyormuş. Mucize beklemeyin. Tecrübemi paylaşmak istedim.

Yaşınızın genç olduğunu tahmin ediyorum. Durumunuz sizi uzebilir. Bu yazdıklarımı lütfen yıllar sonra hatırlanacak birkaç cümle olarak değerleyin...

Sağlıkla iki ayağınız üzerinde durduğunuz, nefes aldığınız, aynaya bakacak gözleriniz, yemeğinizi iştahla yemeye elverişli bir sindirim sisteminiz olduğu için lütfen şükredin. Kendinizle oynatacaksanız dahi lütfen minimal dokunuşlarla bunu yapın. Ileride yaptığınız herbir işlemin sonucunu göğüslemek zorunda olacağınızı, her işlemin komplikasyonu olduğunun bilincinde olun. Göğüslerine guzel olmak adına implant koydurup, yıllar sonra hücre itilmesinden mütevellit oluşan kitleleri için mamografiye giren pek çok kimse var çevremizde. Kaldı ki yaptirmayanlar dahi bu riskle karşı karşıya. Biz maddi olarak ortalamanın üstünde bir aileyiz, ailemde burnunu Turkiyenin en iyi dr una çok iyi ücretlere yaptırmış kimse bulunuyor. En son ameliyatı sırt kemiğinden alınarak gerçekleştirildi. Şimdi o yasa dönsem, kırık burnumla oturur bu işlere girişmezdim demektedir. Size cerrahların çizeceği pembe tablolara aldanmayın. Siz onların hastası değil, müsterisisiniz de aynı zamanda. Ve son olarak, sizin her ayrıntınız size özeldir ve öyle olmasının inanın bir hikmeti işlevi vardır... Bu gerçeği inkar etmeden ufak dokunuşlarla kendinizle barışırsanız hayat boyu mutlu olursunuz....

Evet haklısınız yaza kadar birikim yapacağım.
Bu arada konuya girip de Ankarada yasayan varsa iyi bi doktor onermelerini rica ediyorum
Canım seni anlıyorum, insan kendini ne kadar sevmeye çalışsada çocukluktan beri çirkinsin ifadeleriyle büyüyünce kendine güveni olmuyor ve sevemiyor.Estetik ameliyat kolay birşey değil, sonucu kötüde olabilir güzelde olabilir.Gerçekten ihtiyacın varsa yaptırmanı tavsiye ederim.Ankarada hacettepenin doktorları bu konuda iyi, ücretsiz yapılması için doktorun evet zorunlu bu ameliyat demesi gerekiyor galiba.Ben hacettepede burun ameliyatı oldum ama ücretli olmuştum.Bu arada ucuz diye referansı olmayan yerlerde yaptırmayı düşünme sakın.

Back
X