Yüzüm mahvoldu🥴

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

begonvillll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2019
129
287
18
Günes lekem ile ilgili bir konu acmistim, ardindan hemen dermatolojiden randevu alip gittim. Doktor bana üc bes kremin birlesiminden bi karisim yaptirdi eczacıda. Bu kremlerin hepsi bilindik leke, renk acici kremler. Birisi de expigment.. Her gün aksamlari sür leken yari yariya acilacak dedi. Acilmak ne kelime lekenin oldugu bolum bildiginiz kaynar suda haslanmis gibi oldu. O belli belirsiz lekem simdi simsiyah. Ve cayir cayir yaniyorum.. Mahvetti gercekten, gorseniz.. Doktora tekrar gittigimde cildin hassasmis demekki yapacak bir sey yok diyor, sinirden ne yapacagimi bilemedim.

Sonra yolda karsilastigim bi arkadasimda “bende kullandim o kremleri, günese ciktigim an daha koyu halde lekeler geri geldi” dedi. Sebebi o kimyasallarin cildi asiri hassaslastirip lekeye daha müsait hale getirmesiymis. İnternette yorumlarda da sikayetler bu sekilde..

Sizi de uyarmak istedim.. Lütfen ama lütfen sakin siz de bu hataya düsmeyin.. zaten yurtdisinda yasaklanmis bu tür kremler.. kansere de sebebiyet veriyor diye..Keske önceki haline sukretseymisim.. İnternette herkes bu kremlerin adini verip sürün yüzde yüz gecer diyor, herkes inanip yapiyor. Ama cok yuksek kimyasal iceren kremler. Lütfen dikkatli olun.. sizi de uyarmak istedim... o yüzden yaziyorum. Hayirli geceler dilerim...

Teşekkür etmek istedim kendi adıma, aklımda olur
Sizin başka bir doktora gidip bu işi çözme imkanınız yok mu?

Leke acici kremler,retinoller,kimyasal asit icerikli urunler hergun uygulanmaz bunu hangi doktor soylerse bilinki iyi bir doktor degildir.size tavsiyem mumkun oldugunca gunese cikmayin evde dahi bulunsaniz gunes kremini surun,iki saatte bir tekrarlayin hatta...baska bir doktora gidin cildinizi yatistiricak,sakinlestiricek baska bir krem versin sanirim kimyasal yanik olmussunuz

Korkuttunuz beni benimde cildim inanılmaz bozuldu bende gitcektim ya bana da böyle bişey verirseler ve daha çok bozulursa diye korktum çay ağacı yağı alcam sanırım o zararsızmış 🤦🏻‍♀️

Benim kollarimda lekeler varsi sivilceleri dayanamayip ezdigim icin limon yagi surdugum zaman inanilmaz geciyor.Ama guneste asla degilim.

Bacaklarimda batik lekeleri vardi o da lazerle gecti.

Yuz icin bir fikrim yok malesef.

Expigment bende baska bir sey icin kullandim eczacilar da veriyorlar hemen.Leke acici diyince.Her neyse o daha cok yuzeyi kaldiriyor ama asla kivrimli bolgelere kullanilmamali bence.Cunku oralari daha cok tahris ediyor.

Bu kremler kısın kullanılmalı. Bir tanidigimizda da ayni sey olmustu. Cok.uzuldum gercekten
. Cildin hashas oldugunu anlayamamis mi. Nasil verir havalar artik gunesli iken. Gunes kremi surmeden korunmadan cikilmamalizaten bu krem kullaboldiginda ve hergun olmaz. 🙁 bilmiyorsan yazma kardesim ya. Bitkisel birseyler baksaniz ama kışın tabi.

Memnun kaldığınız bi güneş kremi var mı?
Konu sahibi çok geçmiş olsun :(
Benim de derim çok ince az güneş görsün kasinip soyuluyor , beyaz olmaktan nefret eder hale geldim ; çiller bi yandan , kızarıp soyulmak bi yandan.

Uzun süre mi oldu leke kalali. Yeniyse bepanten tahriş kremi var onu onermislerdi bana.birde hamedan.donusumlu sürekli suruyordum.mahvolmustu yüzüm sakal gibi kalmisti.4_5 ay sonra gecti expigment yanığı.

Üzülme inşallah geçer uzun süre olmadıysa hemen alıp kullanmanı öneririm.

muhtemelen uygulamayı yanlış yaptınız. bı tip kremler çok çok küçük miktarlarda sürülür ve kesinlikle güneşe çıkmamanız gerekir. güneş kremi kullanmanız gerekir. doktor ve eczacı sizi bilgilendirmeliydi.

Günes lekem ile ilgili bir konu acmistim, ardindan hemen dermatolojiden randevu alip gittim. Doktor bana üc bes kremin birlesiminden bi karisim yaptirdi eczacıda. Bu kremlerin hepsi bilindik leke, renk acici kremler. Birisi de expigment.. Her gün aksamlari sür leken yari yariya acilacak dedi. Acilmak ne kelime lekenin oldugu bolum bildiginiz kaynar suda haslanmis gibi oldu. O belli belirsiz lekem simdi simsiyah. Ve cayir cayir yaniyorum.. Mahvetti gercekten, gorseniz.. Doktora tekrar gittigimde cildin hassasmis demekki yapacak bir sey yok diyor, sinirden ne yapacagimi bilemedim.

Sonra yolda karsilastigim bi arkadasimda “bende kullandim o kremleri, günese ciktigim an daha koyu halde lekeler geri geldi” dedi. Sebebi o kimyasallarin cildi asiri hassaslastirip lekeye daha müsait hale getirmesiymis. İnternette yorumlarda da sikayetler bu sekilde..

Sizi de uyarmak istedim.. Lütfen ama lütfen sakin siz de bu hataya düsmeyin.. zaten yurtdisinda yasaklanmis bu tür kremler.. kansere de sebebiyet veriyor diye..Keske önceki haline sukretseymisim.. İnternette herkes bu kremlerin adini verip sürün yüzde yüz gecer diyor, herkes inanip yapiyor. Ama cok yuksek kimyasal iceren kremler. Lütfen dikkatli olun.. sizi de uyarmak istedim... o yüzden yaziyorum. Hayirli geceler dilerim...
yuzumde inanilmaz lekeler ve benler var. pazartesi randevu aldim lazere baslayacagim arastirin isterseniz.

keşke yüzünde deneseydin önce neden çünkü ben yüzüme yoğurt bile sürsem 5 dk dan daha az tutup deniyorum yan etki yapacak mı diye ... insan da yüzüne çok takıyor canım ufacık sivilceyi bile seni anlıyorum düzelir ama merak etme bir de unutma insan kusurlarıyla güzeldir bence emin ol o leke yüzüne yakışıyordur sen taktıkça o lekeyi hayat enerjinde söncek kendine olan sevginde ..boşverrrr gitsin:)

Expigmenti bende nette cok okudum deniyim dedim evet işe de yaradı. %4 lük olanını kullanıyorum hemde. Ama kardesim benden görüp kendıne surdugunde oda cok kızardı , ona yaramadı yanio_O Ciltten cilde degisiyor demek ki..

Expigmenti bende nette cok okudum deniyim dedim evet işe de yaradı. %4 lük olanını kullanıyorum hemde. Ama kardesim benden görüp kendıne surdugunde oda cok kızardı , ona yaramadı yanio_O Ciltten cilde degisiyor demek ki..
Ben duydum bu kremi ve eczacı arkadaşıma sordum alayım mı diye. Günde bir kez gece yatarken az az sür dedi, bütün çillerine yayma bir süre küçük bir bölgeye çalış, sonra yavaş yavaş başka yerlere geç ve inçe bir tabaka halinde sür bol kullanma dedi. Siz böyle mi kullandınız??

Ben duydum bu kremi ve eczacı arkadaşıma sordum alayım mı diye. Günde bir kez gece yatarken az az sür dedi, bütün çillerine yayma bir süre küçük bir bölgeye çalış, sonra yavaş yavaş başka yerlere geç ve inçe bir tabaka halinde sür bol kullanma dedi. Siz böyle mi kullandınız??
Aynen bende gece yatarken ince tabaka halınde suruyorum ve bayagı etkili bi krem gerçekten iltihaplı yenı cıkan sivilceleri bile kurutuyor amacı cildi kurutup soydurmak zaten anladıgım kadarıyla :KK51: bu sekılde leke vs de kalmıyor. Ama yuzu kızartıyor haberın olsun.. alacalı bulacalı sürersen nereye sürdügün belli olur. :dondurma: Ben biraz esmerimde kurtarıyorum :KK25:Simdi önceki lekerimi gidermek icin kullanıyorum birde yenı cıkarsa üstüne sürüyorum en fazla 2 gune sönüyor.. Bana yaradı yani sükür..

Güneş koruyucu kullanmadınız mı?
Leke için en temel tedavi budur yani.
Kolayı varken en baştan pahalı ve zor olan lazer ya da kimyasal peeling mi yapılsaydı?

Tesekkür ederim yorumlariniz icin..
Uygulama da asla yanlis yapmadim.. Her gece cok cok ince bi tabaka halinde lekeme sürdüm sadece. Ve kullandigimdan beri korkudan hiiic gunesi birakin disari bile cikmadim bir sey olur diye. Bazilarinda ise yariyor dedigim gibi, arkadasimda da oyle olmus. Ama daha sonra lekeleri daha da koyu halde geri gelmis. Cildi öyle bi hassaslastiriyor ki, orasi daha da dayaniksiz hale gelip daha da lekeye müsait hale geliyor.. Cok ama cok uzgunum.. Dedigim gibi yine de siz kullanacaksaniz coook ama cok iyi dusunun.. benim gibi birisi daha olursa cok uzulurum, sırf bu yüzden yaziyorum

dediğiniz kremi bilmiyorum ama uygulamada hata olabilirmi? İçerik olarak daha temiz bir kremi bir arkadaşım yanlış uyguladığı için memnun kalmadı. Sonrasında doğru uygulama şekliyle memnuniyet arttı. O tür kremleri karanlıkta sürmeli ve güneş doğmadan yıkamalısınız. Cildiniz hiçbir şekilde ışık görmemeli. Sonrasında da yaklaşık 1 yıl filan güneşe çıkarken yüksek faktörlü iyi bir güneş kremi kullanmalısınız.
Geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X