• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüm kızgın yağdan yandı iz bırakmaması için ne yapmalı?

Arkadaşım tesadüfen gördüm konuyu,ben yıllar önce aynenn dediğin gibi börek patladı kolum bacağım ve yüzüm yandı bölge bölge,hemen evin yanında şansıma poliklinik vardıkoştum yazın sıcağıydı üstelik:-( gazlı bezle silip pansuman yaptılar ve hergün serumla kendim hafif bastırarak yani soyarak sildim.yani sargı bezine serumu döküp günde 3kez soydum hafif hafif.tavsiye edeceğim tek şey contraxtubex kullanman ilk 15gün.daha sonra üzüm çekirdeği yağı sür hergün mümkünse iki kez.doktor bana yüzündeki iz kalacak dedi bunalıma girdim göz kapağım simsiyahtı yaa kabus gibi dikkatlice cımbızla soymuştum kremi ve yağı yüzüme uyguladım koluma ve bacağıma çok dikkat etmedim sonuç yüzümdee hiiiç bişey yok kolum silikte olsa kaldı bacağı önemsemedim harita gibi bi iz var:-) korkma canım derin yanık değil kış olduğu içi şanslısın.temiz tut dediklerimi yap hiçbişey kalmaz inşallah.çok geçmiş olsun.

Çok teşekkürler tuannan.Sana da çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.Benim yüzümü de önce izotonik suyla (serum) temizleyip sonra terramycin sürdüler ama 2 gün,sonra doktor normal ılık suyla sil dedi.Yoksa serum da almıştık.Kafama çok yattı dediklerin.Nasipse Salı günü İzmir'imdeki doktordayım,geç kalmış olmam umarım :-(

Allah Allah.. Bilmiyorum ben 1 hafta kullandım çabuk geçti çok şükür iz kalmadı.Uzmana başvurdun mu iz kalmaması içi.
Çünkü çok ciddi bir yanık değilse geçer diye düşünüyorum.
Benim yanıklarım kızarmıştı su toplamadı kızardı kurudu hafif kabuk attı sonra yanık derisi döküldü.
Umarım çare bulursun yakın zamanda :S

Evet,plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi bölümüne başvurdum,tek bir doktor var,o dedi sevgili sessizvederinden.Nasipse İzmir'de iyi bir doktora randevu aldım 3 gün sonra duyacaklarım iyi şeyler olur ve geç kalmamış olurum umarım.

Geçmiş olsun size tavsiyem doktorunuzun verdigi ilaçları uygulayın benim anneminde başına geldi doktorunun verdigi ilaçları uyguladık başka hiçbirşeyi uygulamadık ilk başlarda çok hafif bir iz kaldı ama zamanla geçti şuan iz filan yok.

İnşallah yeliz_nur umarım sizin dediğiniz gibi olur

amin canım sende bir daha yaşamazsın inşallah korkma kesinlikle iz falan kalmaz ama güneşten korun mutlaka çünkü deri inceldi koruman lazım ama dediğim krem çok ii gidene kadar kullan derim.ben haftaya ameliyat oluyorum ve dikişlerim içinde onu kullanacam çünkü faydasını gördüm zaten en çok önerilende buymuş netten araştırmıştım o zmanlarda.tekrar geçmiş olsun canım:25:

O taze yanık durumu geçtikten sonra yani? İz dediğiniz için öyle anladım.Çok sevinirim :-(

evet ben kızgın tencereyi yanlışlıkla göbeğime deydirdim taşırken yanık geçti ama kahverengi iz kaldı kocaman ben ağlıyorum tabi iz kaldı diye annemde soruyo komşulara ne yapalım diye bi taneside evde krem yapıyomuş böyle kremi vermiş anneme bir kere sürdüm ne iz kaldı ne bişey daha ulaşamadık ulaşınca tarifi alıp hemen yazıcam hiç merak etme:1:

malesef iki hafta önce bende yandım:(ellerimin üstü sol kolum dirsek üstüne kadar yandı kızartma yaparken bi anda oldu herşey..sonuç 2. derece yanık:(hemen acile gittim yanan derileri soyup sardılar dayanılmaz acılar çektim. şimdi ağrı kalmadı ama çok üzülüyorum elimde kolumda kötü izler kalıcak diye:(böyle bi durum yaşayayan varmı.. nasıl bi süreç geçirdiniz.. ne kadar sürede iyileştiniz..morale ihtiyacım var:(

Canım aktardan sarı kantaron yağı alabilirsin cildi yenileyici özelliği var. Hem de doğal. Aktardan bilgi alabilirsin.

Canim cok gecmis olsun. Contractubex ve kantaron yagi cok ise yariyor vucudumda leke vardi ikisini kullanmistim gecti su an. Gecenlerde de elim yanmisti buyuk bir sey degildi ama hemen kantaron yagi surdum acisi da gecti leke de kalmadi. Insallah hic iz kalmaz tekrar gecmis olsun

Canim cok gecmis olsun. Contractubex ve kantaron yagi cok ise yariyor vucudumda leke vardi ikisini kullanmistim gecti su an. Gecenlerde de elim yanmisti buyuk bir sey degildi ama hemen kantaron yagi surdum acisi da gecti leke de kalmadi. Insallah hic iz kalmaz tekrar gecmis olsun

çok teşekkür ederim canm doktorum contractubex i önerdi banada.. pansumanım devam ediyo şuan sargıda yaralarım..çok karamsarım sanki hiç iyileşmiyecek gibi geliyo gördükçe kötü oluyorum:(

Konuyu nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yerdir.Siteye bakındım göremedim yardımcı olursanız çok sevinirim :-( 4gün önce kızartırken börek patladı ve yüzümde irili ufaklı 37 tane 2.derece yanıklar oluştu :-( psikolojim hiç iyi değil.Sağlığım açısından durumum iyi buna da çok şükür ancak izler kalır diye çok korkuyorum.Yüzüm olması çok üzüyor :-( iz kalmaması için etkili yollar var mıdır ?

Oncelikle cok geçmiş olsun Kesinlikle.doktorunuzu dinleyin...

Doğal yöntemlerin yan etkisi olmaz herkese iyi gelir gibi bir mantik var ama tamamen yanlış..

Eğer doktor sizi tatmin etmediyse bir baskasina gidin o da etmezse başka.doktora.gidin... Yureginize su serpecek doktoru bulun...

Sonuçta kol bacak da değil yüzünuz söz konusu.
Dikkatli ve sabirli olun inşallah en kisa zamanda geçer...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Var ben her yara izinde bi kremvar onu kullaniyorum pahali bisey ama deger iz birakmiyo eczaneye gidip isteyin daha fazla zaman gecmeden lutfen

kremin ismi nedir

Keske hatirlayabilsem en son esime vermistim sevgiliyken muhtemelen annesinin evinde bi yerdedir bir sorayim 60 lira civariydi fiyati. Gecmis olsun size ne oldu? Ama tahminimce eczaneye sorsaniz bilirler

Keske hatirlayabilsem en son esime vermistim sevgiliyken muhtemelen annesinin evinde bi yerdedir bir sorayim 60 lira civariydi fiyati. Gecmis olsun size ne oldu? Ama tahminimce eczaneye sorsaniz bilirler

contractubex olabilir mi acaba..ellerimi ve kolumu yaktım kötü bi şekilde:( pansumanlarım devam ediyo halen yaralarım kapandıktan sonrada bişeyler yapmak istiyorum.. biliyorum eskisi gibi olmayacak kolum ama en az izle atlatmak istiyorum bu durumu.. moralim çok bozuk:(

contractubex olabilir mi acaba..ellerimi ve kolumu yaktım kötü bi şekilde:( pansumanlarım devam ediyo halen yaralarım kapandıktan sonrada bişeyler yapmak istiyorum.. biliyorum eskisi gibi olmayacak kolum ama en az izle atlatmak istiyorum bu durumu.. moralim çok bozuk:(

Yok degildi ya ben senin icin sorayim bi esim gidince arasin olur mu canim pansumanlarinin cikisina yetistiririm

malesef iki hafta önce bende yandım:(ellerimin üstü sol kolum dirsek üstüne kadar yandı kızartma yaparken bi anda oldu herşey..sonuç 2. derece yanık:(hemen acile gittim yanan derileri soyup sardılar dayanılmaz acılar çektim. şimdi ağrı kalmadı ama çok üzülüyorum elimde kolumda kötü izler kalıcak diye:(böyle bi durum yaşayayan varmı.. nasıl bi süreç geçirdiniz.. ne kadar sürede iyileştiniz..morale ihtiyacım var:(

Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm :-( benim yüzümü 1 hafta boyunca önce izotonik suyla (serum) temizleyip sonra terramycin göz merhemi sürdüler.Güvenemeyip memleketimde iyi bir plastik,estetik ve rekonsruktif cerrahından randevu almıştım.En büyük korkum iz kalacak olmasıydı.Doktorum doğru tedavi uygulandığını söyledi ve contratubex verdi.Şu anda Rabbime çok çok şükür tek bir izim bile yok ki bu krem bende kaşıntı ve yanma yaptığı için daha seyrek kullanmak zorunda olmama rağmen.Dilerim senin de en kısa zamanda hiç iz kalmadan geçer,o duguyu iyi bilirim :-(

Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm :-( benim yüzümü 1 hafta boyunca önce izotonik suyla (serum) temizleyip sonra terramycin göz merhemi sürdüler.Güvenemeyip memleketimde iyi bir plastik,estetik ve rekonsruktif cerrahından randevu almıştım.En büyük korkum iz kalacak olmasıydı.Doktorum doğru tedavi uygulandığını söyledi ve contratubex verdi.Şu anda Rabbime çok çok şükür tek bir izim bile yok ki bu krem bende kaşıntı ve yanma yaptığı için daha seyrek kullanmak zorunda olmama rağmen.Dilerim senin de en kısa zamanda hiç iz kalmadan geçer,o duguyu iyi bilirim :-(

çok teşekkür ederim canım gerçekten çok kötü bi durum.. bende kötü izler kalıcak diye çok korkuyorum..eskisi gibi olmasını beklemiyorum ama en az izle atlatırım inşallah

Oncelikle cok geçmiş olsun Kesinlikle.doktorunuzu dinleyin...

Doğal yöntemlerin yan etkisi olmaz herkese iyi gelir gibi bir mantik var ama tamamen yanlış..

Eğer doktor sizi tatmin etmediyse bir baskasina gidin o da etmezse başka.doktora.gidin... Yureginize su serpecek doktoru bulun...

Sonuçta kol bacak da değil yüzünuz söz konusu.
Dikkatli ve sabirli olun inşallah en kisa zamanda geçer...

Teşekkürler hannesli çok şükür geçti,kimse yaşamasın inşallah

Back
X