• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Yüzük ve tepsi sorunsalı

Minis22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
18
6
86
Merhaba hanımlar,
Bu ay içinde erkek arkadaşımın ailesi geliyor isteme ve söz için. Aklıma takılan bir konu var yüzükle ilgili. Onlar çevrelerine sormuş sözde sadece kıza tektaş alınıyor erkeğe yüzük takılmıyor diye öğrenmişler, bana bir yüzük almışlar. Bizim ailede ve çevremde sözde iki kişiye birden yüzük takılıyor, öyle olunca klasik bildiğiniz gibi tepsiye konuluyor yüzükler bir aile büyüğü takıyor kurdelesini kesiyor falan. Şimdi benim durumumda o yüzüğü yine de tepsiye mi koymak gerekir? Yani yüzük de onlarda olduğu için babasından yüzüğü isteyip tepsiye koysak komik olur herhalde bilemedim. Babası ya da dedesi kendi direkt cebinden çıkarıp mı takacak nasıl olur hiç bilmiyorum. annemle falan konuştum o da bilemedi. Aranızda bu şekilde tek yüzükle sözü yapılan var mı? Tepsi için hazırlık yapmama gerek olur mu? Fikir verirseniz çok mutlu olurum

Merhaba hanımlar,
Bu ay içinde erkek arkadaşımın ailesi geliyor isteme ve söz için. Aklıma takılan bir konu var yüzükle ilgili. Onlar çevrelerine sormuş sözde sadece kıza tektaş alınıyor erkeğe yüzük takılmıyor diye öğrenmişler, bana bir yüzük almışlar. Bizim ailede ve çevremde sözde iki kişiye birden yüzük takılıyor, öyle olunca klasik bildiğiniz gibi tepsiye konuluyor yüzükler bir aile büyüğü takıyor kurdelesini kesiyor falan. Şimdi benim durumumda o yüzüğü yine de tepsiye mi koymak gerekir? Yani yüzük de onlarda olduğu için babasından yüzüğü isteyip tepsiye koysak komik olur herhalde bilemedim. Babası ya da dedesi kendi direkt cebinden çıkarıp mı takacak nasıl olur hiç bilmiyorum. annemle falan konuştum o da bilemedi. Aranızda bu şekilde tek yüzükle sözü yapılan var mı? Tepsi için hazırlık yapmama gerek olur mu? Fikir verirseniz çok mutlu olurum

Aslında tektaş erkeğin kadına başbaşa evlilik teklifinde takılan bir yüzüktür.Bu törenlere dahil edilmez.Ama şimdi ailelerde dahil oldu tektaş olayına.Sizin ki söz olacak anladığım kadarı ile nişan töreniniz falan sonra olacak ?Bu durumda isteme olduktan sonra babası veya dedesi değilde erkek arkadaşınız taksın parmağınıza.Bunu ona siz söylersiniz.Onun takması daha uygun.Bu durumda eğer takılacak başka bir takı yoksa kutusundan çıkarıp takar..

canım biz alyans aldık tekrar masraf olmasın diye sözde taktın sonra nişanda tekrar taktık tektaşı ise nşanlım evlilik teklifinde takmıştı.

Back