• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SÖZ-NİŞAN TAKISI OLMADI FİKİR VERİR MİSİNİZ KIZLAR ?

Canım okuyunca gerçekten üzüldüm. Hem biraz kendimi gördüm yazdıklarında hemde üzüldüm. Benimde aynı şekilde 1 gün isteme diğer gün yüzük takıldı, onun dışında çöp yok. Sözdü bizimkisi ama nişan gibi oldu, bir müzik eksikti. Ama takı takalımmı yada ne yapmamız lazım diye soran kimse olmadı. 1 sene sonra düğüne karar verdik, haliyle nişan yapıcak zamanımız yoktu (eşimin ve benim işlerimizden kaynaklı) 1 sene boyunca nişanlı bir kız olarak sadece alyanslımla gezdim, ve altın muhabbeti hiç açılmadı. Bizim düğünümüze az bir zaman kala kuzenimin nişanı vardı(bu sırada benim babam eşimin babasını eve davet etti, gelin ne yapacağız neler alınacak oturup konuşalım diye, ancak babası altın konusu açılacak diye babam 2 kere çağırmasına rağmen gelmedi), oraya gidecektik. Ama bizim orda nişanlı kızın eli kolu dolu olur. Mesela geline 6 bilezik sözü varsa 3ü nişanda takılır 3ü düğünde. Bizimde söz-nişan kaynayıp gittiği için bırak bileziği zincirim bile yoktu :) Annemde, kendilerinin düğünde takacakları 3 bileziği alıp koluma taktı. Haliyle nişanlım neden olduğunu sordu. Bende ona güzelce izah ettim, neden istemedin dedi, sormadınız ki dedim ve çok üzüldü. O hafta gidip bileziklerimin bir kısmını aldık, bunları nişanda takmışsın varsayıyorum dedim. Sonra düğünde üstünü tamamladı ama eşimin ailesi bu durumdan hiç hoşnut kalmadı. Onların niyeti 2 tane incecik bilezik alıp başka birşey almamaktı (parasını eşim verdiği halde). Ama en sonunda ben söyledim, biz nezaketli davrandık illa şu kadar alın demedik ama siz üzerinize düşen görevi söz verdiğiniz halde yapmadınız dedim, şunu şunu şunu almazsan seninle evlenmiyorum dedim (çünkü o dönemde, hep başka yerlere para gönderiyordu eşim, hep kendi ailesinin borçlarını ödüyordu ve iş bana gelince para yoktu, eşya almaya çıkınca hep kavga ediyordu, gayet makul fiyatlı olanlara bakmama rağmen) sağolsun eşimde kabul etti, istediklerimi aldı :) Diyeceğim o ki, sözünüzün üzerinden çok geçmemiş, eğer yakın zamanda düğün düşünüyorsanız oturun konuşun. Eğer maddiyatınız elvermiyorsa, evinizde yapın söz gibi olsun, giyin hayalinizdeki abiyeyi, bilgisayardanda 2 müzik çalsın, onlarda takılarını taksınlar. Ama aile büyükleriniz takı mevzusunu konuşsun, gerek nişanlınızla gerek onun ailesiyle. Ayıp diye düşünmeyin, biz düşündük sonradan anlatamadığım o kadar şey oldu ki...

Senin durumunada ben üzüldüm canım hemen hemen aynı şeyler olmuş ama bn hiç daha alın demedm ailesine onlar kendi arasında konuşuyo işte baban bu kdr takar sen takarsın şu kadar kardeşin takar falan diye ama sanırım onların ailede kalabalık amcalar falan bilezik takıcakmış heralde onlarınkinide mi hesaba katıcaklar valla çözemedm ama annemle karar aldık düğünden önce söylicez istediğimiz bilezik miktarını ne yaparlarsa artık şuanlık ben sadece nişanlıma diyorum işte alınmadı fln diye ama bnm ki anlayışlı bu konuda şimdi alınmazsa bn sana evlenince alırım diyip gönlümü alıyor saolsun:)
Ama sorun o zmn alınması değil şuan olmaması bizimde düğün bayram oluyo konu komşu geliyo ne taktılar diye soruyolar düğünde takıcaklarmış demek üzüyo insanı düğüne de daha 2 sene var bide konu sadece altın da değil aynı sizin gbi benmkide söz mü nişan mı belli değildi o yuzden ufak söz bohçası yaptık ee şimdide nişan olmicak ben dışarda istiyodum onuda yapamicağmız için artık bidaha evde yapmamın anlamı yok hevesim tuvalet giymekti kısmet değilmiş:KK43: Herneyse bide size şunu sorayım ben hani dedimya ayrıntılı nişan bohçası olmadı bn onu düğün alışverişinde aldırıcakmıyım burda a dan z ye düzülür gelin bohçası annesi gelirken bi tülbent bi patik bile getirmemiş bohça için ne bilim burda yelek falanda koyulur söz bohçasına uzaktı kız verilcekmi verilmicekmi diye düşünmüş olabilirler ama en azından tedbirli olabilirdi diye düşünüyorum kv de ilk oğlu daha hevesli olması lazım ama o çok çekingen maddi yönden değil ama ailecek elleri açık acaba bizim taraf bişi istemiyo diye mi almıyolar bilemedim ki:KK51::KK51::KK51:

Benim de isteme ve söz bir arada oldu. Uzaktan geldiler. Nişanı ben bazı sebeplerden istemedim. Yani düğüne kadar erkek tarafından bir şey takılmamış oldu. Benimkilerden sözde iki çeyrek geldi. Eşim sözde bana daha önce beğendiğim değerli bir gerdanlık aldı sözde takmam için.
Yani aynı sende olduğu gibi bilezik pazarlığı vs olmadı aileler arasında. Bence olmamalı da, yok şu kadar bilezik yok şu bu diye ailelerin pazarlık yapması bana çok itici ve görgüsüzce geliyor. Çünkü yapmak isteyen aile yapar, kızı verirken baştan bir zorlama yapılması ayıp geliyor. Zoraki bir durum oluyor. Çünkü dediğim gibi yapmak isteyen pazarlıksız da alır takar.
Ortada kendini değersiz hissedecek bir şey yok.
Başkalarını zorlayarak kollarını doldurmak seni değerli mi hissettirecekti?
Nişan için de hep bana hep bana olmaz ki. Sürekli karşı taraftan bir beklenti. Bohçaydı takılardı nişana el atsınlardı. Hayat böyle her şey her şey denecek bir dünya değil. Bu kadar beklentiyle mutsuz olursun.

Senin durumunada ben üzüldüm canım hemen hemen aynı şeyler olmuş ama bn hiç daha alın demedm ailesine onlar kendi arasında konuşuyo işte baban bu kdr takar sen takarsın şu kadar kardeşin takar falan diye ama sanırım onların ailede kalabalık amcalar falan bilezik takıcakmış heralde onlarınkinide mi hesaba katıcaklar valla çözemedm ama annemle karar aldık düğünden önce söylicez istediğimiz bilezik miktarını ne yaparlarsa artık şuanlık ben sadece nişanlıma diyorum işte alınmadı fln diye ama bnm ki anlayışlı bu konuda şimdi alınmazsa bn sana evlenince alırım diyip gönlümü alıyor saolsun:)
Ama sorun o zmn alınması değil şuan olmaması bizimde düğün bayram oluyo konu komşu geliyo ne taktılar diye soruyolar düğünde takıcaklarmış demek üzüyo insanı düğüne de daha 2 sene var bide konu sadece altın da değil aynı sizin gbi benmkide söz mü nişan mı belli değildi o yuzden ufak söz bohçası yaptık ee şimdide nişan olmicak ben dışarda istiyodum onuda yapamicağmız için artık bidaha evde yapmamın anlamı yok hevesim tuvalet giymekti kısmet değilmiş:KK43: Herneyse bide size şunu sorayım ben hani dedimya ayrıntılı nişan bohçası olmadı bn onu düğün alışverişinde aldırıcakmıyım burda a dan z ye düzülür gelin bohçası annesi gelirken bi tülbent bi patik bile getirmemiş bohça için ne bilim burda yelek falanda koyulur söz bohçasına uzaktı kız verilcekmi verilmicekmi diye düşünmüş olabilirler ama en azından tedbirli olabilirdi diye düşünüyorum kv de ilk oğlu daha hevesli olması lazım ama o çok çekingen maddi yönden değil ama ailecek elleri açık acaba bizim taraf bişi istemiyo diye mi almıyolar bilemedim ki:KK51::KK51::KK51:

Ne yap biliyormusun. Nişanlını tak koluna, gel hayatım yavaştan nişan bohçamızı almaya başlayalım seninle beraber alalım, gecelik takımları, güzel çamaşırlar, parfümler, sabahlık falan alıcaz, sanada güzel pijama takımları traş takımı falan alıcaz, ayy ne heycanlı falan de. Zaten onlar bohça yapacaklarsa nişanlın söyler, sende çok heycanlandımda ondan seninle paylaştım dersin. Bana bırak bohçayı çöp gelmedi, güya eşimin annesi hazırlıyordu. Ama ben eşimle çıktım a dan z ye aldırdım, süslü püslü kurdaleli hediye şeklinde gelmedi, alışverişten direk evimize getirdik ama olsun istediklerim alındı. Annesine kalsa almıcaktı. Yada annen alsın karşısına konuşsun, nişan yapmıcaz ama bizim adetlerimiz böyledir, bohçada şu şu şu alınır bizde şunları şunları şunları sana alacağız oğlum sende damatsın falan desin. Benim annem hep bana söyledi beni aracı tuttu, ailem karşısına alıp söyleseydi yıpranmazdım, eşimin aileside bildikleri halde yapmadılar, eşimde bilmiyor ne alınır verilir. Gecenlerde erkek kuzenime kız istemeye gitceklerdi bir sandık hazırlamışlar mükemmel, eşim gördü çok bozuldu, herşey zamanında güzel işte dedim. Sende tuvalet giymek istiyorsan aldır evde giy canım içinde kalmasın, düğüne 2 yıl varmış bence nişan şart. 2 gün sonra evlenirsin bunlar içinde kalır, sana derlerki: sen istedinde biz mi almadık, tecrübeyle sabit canım. Annen arkanda dursun, sende nişanlının sözüne pek inanma, madem evlendikten sonrada alır esas şimdi alsın hevesin kursağında kalmasın. Hiçbirimiz 2 parça pijamaya 2 bileziğe muhtaç değiliz çok şükür ama bu heycanlar bir başka

Benim de isteme ve söz bir arada oldu. Uzaktan geldiler. Nişanı ben bazı sebeplerden istemedim. Yani düğüne kadar erkek tarafından bir şey takılmamış oldu. Benimkilerden sözde iki çeyrek geldi. Eşim sözde bana daha önce beğendiğim değerli bir gerdanlık aldı sözde takmam için.
Yani aynı sende olduğu gibi bilezik pazarlığı vs olmadı aileler arasında. Bence olmamalı da, yok şu kadar bilezik yok şu bu diye ailelerin pazarlık yapması bana çok itici ve görgüsüzce geliyor. Çünkü yapmak isteyen aile yapar, kızı verirken baştan bir zorlama yapılması ayıp geliyor. Zoraki bir durum oluyor. Çünkü dediğim gibi yapmak isteyen pazarlıksız da alır takar.
Ortada kendini değersiz hissedecek bir şey yok.
Başkalarını zorlayarak kollarını doldurmak seni değerli mi hissettirecekti?
Nişan için de hep bana hep bana olmaz ki. Sürekli karşı taraftan bir beklenti. Bohçaydı takılardı nişana el atsınlardı. Hayat böyle her şey her şey denecek bir dünya değil. Bu kadar beklentiyle mutsuz olursun.

Zaten kimseyi şunu şunu yapın diye zorlamayız ama kimse bişey demeyince insan bekliyo büyükler varkende ben konuşmam. Ama bakın aramızdaki fark şu siz ne güzel dediniz eşiniz size değerli bi gerdanlık almış bende o yok anlatmak istediğim bu amacım kollarımı boynumu altınla doldurmak değil. o günün anısı güzel bişi takılsaydı bana hatıra kalıcaktı ve illakı bişey takılır ben bunu böyle biliyorum sizin gbi banada şunu taktı nişanlım diyebicektim. Bu olmadığı gibi düzgün bi bohçada olmadı çünkü biz söz diye biliyoruz nişan muhabbeti açıldı açıldığı gbi kapatıldı o yüzdende bi bohçamız oldu. Benimde gelin olarak heveslerim var yoksa bişeylerin fazlasında değilim. Ayrıca karşı taraftan beklentim en başta oldu hemen nişan yapalım deseler yapamazdık çünkü yardım etseler olurdu ancak. Ama daha sonra baktım hala istiyorum bu nişanı dedim ben para biriktirip yapıcam bu seferde kayınpederm boşver kızım ne eksiğin varsa söyle ben sana alayım gerek yok dedi öyle diyince çocuk gbi uzatmak ayıbıma gitti sustum nişan sayfası kapandı. Beklentilerim az aslında ufak şeylerde yeter benim mutlu olmam için ama karşı taraf sessiz olunca benmde hayallerim olunca çokmuş gibi görünüyor sevgiler..

Ne yap biliyormusun. Nişanlını tak koluna, gel hayatım yavaştan nişan bohçamızı almaya başlayalım seninle beraber alalım, gecelik takımları, güzel çamaşırlar, parfümler, sabahlık falan alıcaz, sanada güzel pijama takımları traş takımı falan alıcaz, ayy ne heycanlı falan de. Zaten onlar bohça yapacaklarsa nişanlın söyler, sende çok heycanlandımda ondan seninle paylaştım dersin. Bana bırak bohçayı çöp gelmedi, güya eşimin annesi hazırlıyordu. Ama ben eşimle çıktım a dan z ye aldırdım, süslü püslü kurdaleli hediye şeklinde gelmedi, alışverişten direk evimize getirdik ama olsun istediklerim alındı. Annesine kalsa almıcaktı. Yada annen alsın karşısına konuşsun, nişan yapmıcaz ama bizim adetlerimiz böyledir, bohçada şu şu şu alınır bizde şunları şunları şunları sana alacağız oğlum sende damatsın falan desin. Benim annem hep bana söyledi beni aracı tuttu, ailem karşısına alıp söyleseydi yıpranmazdım, eşimin aileside bildikleri halde yapmadılar, eşimde bilmiyor ne alınır verilir. Gecenlerde erkek kuzenime kız istemeye gitceklerdi bir sandık hazırlamışlar mükemmel, eşim gördü çok bozuldu, herşey zamanında güzel işte dedim. Sende tuvalet giymek istiyorsan aldır evde giy canım içinde kalmasın, düğüne 2 yıl varmış bence nişan şart. 2 gün sonra evlenirsin bunlar içinde kalır, sana derlerki: sen istedinde biz mi almadık, tecrübeyle sabit canım. Annen arkanda dursun, sende nişanlının sözüne pek inanma, madem evlendikten sonrada alır esas şimdi alsın hevesin kursağında kalmasın. Hiçbirimiz 2 parça pijamaya 2 bileziğe muhtaç değiliz çok şükür ama bu heycanlar bir başka

Tamda anlatmak istediklerimi yazmışsınız valla çok mutlu oldum kesinlikle ne bi pijamaya ne bi bileziğe muhtaç değiliz çok şükür ama bunlar dediğiniz gibi zamannda güzel. Evet 2 yıl var ama dediğim gbi biz o kunuyu kapadık yani nişanlımda gene gene açınca sinir oluyo yapamıyoruz ya oda mahçup kalıyo bişeyde diyemiyo ailesine ben yapmaya kalkıncada mani oluyor nası iş anlamadm gitti. Evde alıp giymek içinde tuvalet aldıramamki onun yerine kınamda
1376348_190235481160157_1881643600_n.jpg
10346112_746546468746091_9125505930315432637_n.jpg
kabarık şöyle bindallı giyip hevesimi alayım diyorum.
Herşey için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :)

Zaten kimseyi şunu şunu yapın diye zorlamayız ama kimse bişey demeyince insan bekliyo büyükler varkende ben konuşmam. Ama bakın aramızdaki fark şu siz ne güzel dediniz eşiniz size değerli bi gerdanlık almış bende o yok anlatmak istediğim bu amacım kollarımı boynumu altınla doldurmak değil. o günün anısı güzel bişi takılsaydı bana hatıra kalıcaktı ve illakı bişey takılır ben bunu böyle biliyorum sizin gbi banada şunu taktı nişanlım diyebicektim. Bu olmadığı gibi düzgün bi bohçada olmadı çünkü biz söz diye biliyoruz nişan muhabbeti açıldı açıldığı gbi kapatıldı o yüzdende bi bohçamız oldu. Benimde gelin olarak heveslerim var yoksa bişeylerin fazlasında değilim. Ayrıca karşı taraftan beklentim en başta oldu hemen nişan yapalım deseler yapamazdık çünkü yardım etseler olurdu ancak. Ama daha sonra baktım hala istiyorum bu nişanı dedim ben para biriktirip yapıcam bu seferde kayınpederm boşver kızım ne eksiğin varsa söyle ben sana alayım gerek yok dedi öyle diyince çocuk gbi uzatmak ayıbıma gitti sustum nişan sayfası kapandı. Beklentilerim az aslında ufak şeylerde yeter benim mutlu olmam için ama karşı taraf sessiz olunca benmde hayallerim olunca çokmuş gibi görünüyor sevgiler..
Anlıyorum seni. Benim demek istediğim benimkinde de karşı taraf sormadı bir şey takı konusunda falan. Ne nişan alışverişi ne düğün takıları vs. Hatta düğün işini bile aileler konuşmadı. Her şeyi eşimle ikimiz kararlaştırdık. Amaç o günün anısı ise saat takmışlar sürekli kullanabilirsin. Ben o kolyeyi bir daha kolay kolay hiçbir yerde takamam mesela öyle duracak kimbilir ne zamana kadar. Bir de aynı sizdeki gibi ailelerin yaptığı bir girişim değil. Tamamen onlardan bağımsız olarak eşimin yaptığı bir jest. Konu eşin ailesi olunca işin ucunda elini cebe atmak olduğu için böyle olabiliyorlar eğer karşı tarafın ailesi şu olsun bu olsun konusunda ısrarcı değilse.
Bu arada içinde kalmasın bence nişanını yap fazla masrafa girmeden çok istiyorsan. 1-2 maaşınla halledebileceğin bir şey.

nişan bohçası yapmamıştık düğünde yaparız diye sabahlık takımı falan k.valideme dedim senin zevkine güveniyorum sen beğen diye (otobüsle 16 saat var) düğün için evi yerleştirirken tamamladık makyaj malz. falan da. ben eşimin hepsini tamamlamıştım ne kullanıyor bildiğimden.
sandık almamıştı normal bir bohçaya koyup getirmişti evi yerleştirirken sandık için de evinde yer olmaz falan istemezsin diye düşündüm dedi dedim sandıksız gelin mi olurmuş? o da 3 buçuk aylık evliydik yolladı sandığımı... he sandık çok mu önemliydi değildi ama içimde kalmamalıydı :) hatta annem üzülme ben bebeğin olunca ona aldıklarımı koyar sandığın içine getiririm sana sandık diyordu nasıl dert olduysa içime...:KK23:başka eksikler yok muydu vardı ama benim takıldığım nokta sandıktı nedense :KK48:
nişanlın yanındaysa al onu yanına çık al yavaş yavaş...

nişanlın da neden evlendikten sonra alıyormuş da şimdi almıyormuş?
ben nişanımı bir pastanenin salonunda yapmıştım 50 kişi(çocuklar sayıya dahil değil) 800 falan tutmuştu yanlış hatırlamıyorsam, çok da güzel olmuştu. evde yapmakla neredeyse aynıya geliyordu hazırlanacak yiyecekler pastası içeceği vs. öyle bir yer bulabilirsin... nişan takın da nişanda takılır o zamana bohçanı da yaparsın... sizinkiler düğünden önce takıdan kaçmış olabilirler

Tamda anlatmak istediklerimi yazmışsınız valla çok mutlu oldum kesinlikle ne bi pijamaya ne bi bileziğe muhtaç değiliz çok şükür ama bunlar dediğiniz gibi zamannda güzel. Evet 2 yıl var ama dediğim gbi biz o kunuyu kapadık yani nişanlımda gene gene açınca sinir oluyo yapamıyoruz ya oda mahçup kalıyo bişeyde diyemiyo ailesine ben yapmaya kalkıncada mani oluyor nası iş anlamadm gitti. Evde alıp giymek içinde tuvalet aldıramamki onun yerine kınamda Eki Görüntüle 1229516 Eki Görüntüle 1229517 kabarık şöyle bindallı giyip hevesimi alayım diyorum.
Herşey için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :)

Evet çok güzel, aynen böyle birşey giyebilirsin. Nişan olmasa bile bohçanı almalılar, takılarını almalılar. Ben evlendikten sonra eşim istemediğim kadar şey aldı, tamam bunlarda önemli ama o zaman daha bir başka oluyor. Ben demiştim, sırf büyük nişan yapmadık diye nişan bohçamın olmayacağı anlamına gelmez diye. Ama çok yıprandık canım, eşimin ailesi bildiği halde yapmadılar, eşimde aileme sormayı akıl edemedi, yani ne alıcaz oturup konuşalım diye olmadı. Benim ailem zaten öldürsen ağızları açıp şunu alın demez. Ama ben düğünden önce söyledim artık yüzüğü atma aşamasına gelmiştim. Usanmıştım çünkü sürekli birşeylerin neden alınacağını açıklamaktan. Şimdi eşim çok pişman ama neye yarar. Herşey zamanında güzel :)

nişan bohçası yapmamıştık düğünde yaparız diye sabahlık takımı falan k.valideme dedim senin zevkine güveniyorum sen beğen diye (otobüsle 16 saat var) düğün için evi yerleştirirken tamamladık makyaj malz. falan da. ben eşimin hepsini tamamlamıştım ne kullanıyor bildiğimden.
sandık almamıştı normal bir bohçaya koyup getirmişti evi yerleştirirken sandık için de evinde yer olmaz falan istemezsin diye düşündüm dedi dedim sandıksız gelin mi olurmuş? o da 3 buçuk aylık evliydik yolladı sandığımı... he sandık çok mu önemliydi değildi ama içimde kalmamalıydı :) hatta annem üzülme ben bebeğin olunca ona aldıklarımı koyar sandığın içine getiririm sana sandık diyordu nasıl dert olduysa içime...:KK23:başka eksikler yok muydu vardı ama benim takıldığım nokta sandıktı nedense :KK48:

ben nişanımı bir pastanenin salonunda yapmıştım 50 kişi(çocuklar sayıya dahil değil) 800 falan tutmuştu yanlış hatırlamıyorsam, çok da güzel olmuştu. evde yapmakla neredeyse aynıya geliyordu hazırlanacak yiyecekler pastası içeceği vs. öyle bir yer bulabilirsin... nişan takın da nişanda takılır o zamana bohçanı da yaparsın... sizinkiler düğünden önce takıdan kaçmış olabilirler

Çok haklısınız, o sandık benim içimdede uhdedir. Eşim ısrar etti gidip alayım diye istemem dedim, altın işlemeli pırlanta taşlı sandık bile alsan o zamanı geri getiremezsin baktıkça daha sinir olurum sakın alma dedim. Yine sizin kayınvalideniz falan işin içine girmiş yardımcı olmuş, benim eşimin ailesi bildiği halde oğlum bak geline bunlar bunlar alınacak ona göre davran bile demedi, hepsini ben zorla öğrettim eşime. Sonrada ortaya çıkıp pişkin pişkin evet bunlar böyle olur biz biliyoruz dediler.

Anlıyorum seni. Benim demek istediğim benimkinde de karşı taraf sormadı bir şey takı konusunda falan. Ne nişan alışverişi ne düğün takıları vs. Hatta düğün işini bile aileler konuşmadı. Her şeyi eşimle ikimiz kararlaştırdık. Amaç o günün anısı ise saat takmışlar sürekli kullanabilirsin. Ben o kolyeyi bir daha kolay kolay hiçbir yerde takamam mesela öyle duracak kimbilir ne zamana kadar. Bir de aynı sizdeki gibi ailelerin yaptığı bir girişim değil. Tamamen onlardan bağımsız olarak eşimin yaptığı bir jest. Konu eşin ailesi olunca işin ucunda elini cebe atmak olduğu için böyle olabiliyorlar eğer karşı tarafın ailesi şu olsun bu olsun konusunda ısrarcı değilse.
Bu arada içinde kalmasın bence nişanını yap fazla masrafa girmeden çok istiyorsan. 1-2 maaşınla halledebileceğin bir şey.

Haklısınız 1-2 maaşımla hallederim ama annem ve ben çalışıyoruz eve katkı sağlıyorum o yüzden şuan değil ancak yaza ağustosta askere gitmeden önce yapmak istiyorum bide bu konu var şimdi mayısta söz oldu taa seneye haziranda falan nişan olsa nası olurki anlamı kalırmı bilemedm buda benim kafamı karştrdı :KK51: Aslında yapsam herşeyimi usulüne uygun aldrsam kendimde ona alsam içimde de kalmasa ne güzel olur yine efkarladım canım ya tam kapamıştm nişan konusunu ama açılınca hala istiyorum :mad::mad:

Aynen insanın içinde kalıyo benim ne eksiğim varda olmuyo alınmıyo havasına giriyo daha da var benim düğünüme olmaması için bi sebepte yok ama el işte ne diceksin ki bizim sahp çıkanımızda yok annemin babası kendi havasında babamın babası ise kendi kızları için uğraşır ama kimse demez bu torunumn babası yok başında el atalım yardım edelim diye biz bu yaşa kadar naptıysak annemle ikimz yaptık şükürki kimseyede muhtaç kalmadk ama insan bi sorar eksiğiniz gediğiniz varmı diye dimi oda olmadı olsun. Nişanlım babasıyla beraber çalışıyo ve maaşı yok o yüzden hadi gel sana şunu alayım diyemez ama beni hediyelere boğar eli erdiğince alır mutlu eder bişeyimi eksik etmez ama öyle büyük altın işine giremez biş tektaşımı kendi parasıyla almştı oda beni çok mutlu etti :KK68:
Nişan için yukarda yazdım acaba seneye kadar para biriktirip yapsam mı diye uygun kacarmı aradan 1 seneden fazla zaman geçiyo ? :KK51:

Evet çok güzel, aynen böyle birşey giyebilirsin. Nişan olmasa bile bohçanı almalılar, takılarını almalılar. Ben evlendikten sonra eşim istemediğim kadar şey aldı, tamam bunlarda önemli ama o zaman daha bir başka oluyor. Ben demiştim, sırf büyük nişan yapmadık diye nişan bohçamın olmayacağı anlamına gelmez diye. Ama çok yıprandık canım, eşimin ailesi bildiği halde yapmadılar, eşimde aileme sormayı akıl edemedi, yani ne alıcaz oturup konuşalım diye olmadı. Benim ailem zaten öldürsen ağızları açıp şunu alın demez. Ama ben düğünden önce söyledim artık yüzüğü atma aşamasına gelmiştim. Usanmıştım çünkü sürekli birşeylerin neden alınacağını açıklamaktan. Şimdi eşim çok pişman ama neye yarar. Herşey zamanında güzel :)

Aynen benim annemde öyle hatta sözde çamaşır alıyoduk ayy çok pahalı kızım indirim yaptırt dediii deli oldum sora evde kızdm bile:mad: ki normal fiyatlı bişeydi ona göre çoktu tabi ama orda indirim demesi beni aşağladı sonuçta benim annem yani ve bişi olmaz bişi olmaz diyip durdu alışverişte kv ler ne lazım diye sordular o kdr ama şimdi gözü açıldı bn üzüldüm gördü bişi olmadığını neyse bakalım şimdi büyük nişan muhabbeti dönüyo kızlarla yapsammı ki diye ara uyuyo ben emin olamadm ama:KK51:

Aynen insanın içinde kalıyo benim ne eksiğim varda olmuyo alınmıyo havasına giriyo daha da var benim düğünüme olmaması için bi sebepte yok ama el işte ne diceksin ki bizim sahp çıkanımızda yok annemin babası kendi havasında babamın babası ise kendi kızları için uğraşır ama kimse demez bu torunumn babası yok başında el atalım yardım edelim diye biz bu yaşa kadar naptıysak annemle ikimz yaptık şükürki kimseyede muhtaç kalmadk ama insan bi sorar eksiğiniz gediğiniz varmı diye dimi oda olmadı olsun. Nişanlım babasıyla beraber çalışıyo ve maaşı yok o yüzden hadi gel sana şunu alayım diyemez ama beni hediyelere boğar eli erdiğince alır mutlu eder bişeyimi eksik etmez ama öyle büyük altın işine giremez biş tektaşımı kendi parasıyla almştı oda beni çok mutlu etti :KK68:
Nişan için yukarda yazdım acaba seneye kadar para biriktirip yapsam mı diye uygun kacarmı aradan 1 seneden fazla zaman geçiyo ? :KK51:

olabilir tabi seneye düğün de 2 sene sonra olacak galiba 1er sene arayla olacaklar. benim teyzemin nişanı sözden 8 ay sonra olmuştu. aynı şekilde söz-nişan arası 1 seneye yakın olanlar da var...

olabilir tabi seneye düğün de 2 sene sonra olacak galiba 1er sene arayla olacaklar. benim teyzemin nişanı sözden 8 ay sonra olmuştu. aynı şekilde söz-nişan arası 1 seneye yakın olanlar da var...

Ben yine az az açıyım bi nişanlıma konuyu bakalım ne dicek hakkımızda hayırlısı olsun inşallahh:):KK68:

ayyy bu damat aileleri hep aynı demek, bizde söz nişan bir arada olsun aile arasında bişey yapalım dedik vaktimizde yoktu nişanlımla, aileler bir hafta önce tanıştı tanışmadan önce adetleriniz ne diye sorup duran aile bizimkileri görünce dilleri tutulmuş ne takalım bile dememişler, lafı karıştırıp durmuşlar babam zaten maaşlı kız veriyom ne istiyeceğim diyo... Nişanda çocuğa taksan takılmayacak 14 ayar bilezik taktı kaynanam:KK57: daha sonra düğünlerine gittim evlerine adettir ilk defa evine gelen geline insan bir çeyrek takar insan sanki amerikalılar adet bilmiyorlar. nişanlıma sizinkiler bi arasınlar ne yapalım diye bi sorsunlar diye tembihledim arayıp davetiye sayısını sorup kapamışlar laaaaaan :mad: sen beni biliyon mu yüzüğü eline veririm memleketine yollarım diye fırça yiyen damadımız aileye dalmış ertesi gün anası danası görümcesi aramaya başladılar:KK71: hiçbir şey takmasalar da olur ben sevdim evleniyorum ama kimse benim ailemi ezip geçemez... ezdirmeyin kendinizi kızlarrrrr

Nişanlanınca ben onların evlerine gittiğimde , onların bana çeyrek mi takması lazımmış...Daha neler duycam bakalım :s

nişandan sonra erkek evine gidince geline bilezik yada altın takılması lazım dimi. ben geçen hafta gittim kaynanam nişanlımın gün parasından 150 tl veriyodu yok sağolun dedim nişanlımın daha çok ihtiyacı var dedim.o zaman çeyrek takıyım dedi tamam dedim kadın ortadan kayboldu ne çeyrek gördüm ne kaynana:KK54: bide herkes kendi çocuğuna kendi baksın dedi kadın ben de görümcemin tüm beceriksizlikelrini döküp aşağıladım.kadınız güçlüyüz hatunlar. mecbur nişanlımda hanım köylü olma yolunda ilerliyor:KK55:

herkesın yazdıklarını bastan sona okudum , ıkı farklı kultur ıkı farklı aıle.. ama hep kız tarafı olarak bızler alttan almak, bızler ıncelık yapmak zorunda kalmışız , kalıyoruz da.. Ben nişandı , bohçaydı, altındı kısmında cok sorun yaşamadım .. Ama eşime o zamanlar sürekli telefonda şu şöle olcak bu böle olcak dıye dırektıfler vermedım değil... Eee bilmem ben adet madet dedi , k.validemler de hiç dışarıdan kız almamışlar, aile deki herkes akraba.. ben bır yabancı , hem ayrı bır memleketten olunca onlar da zorlandılar.. Mesela benım uc tane sandıgım var :) Birtane orta boy sandık almıslar bır de kucuk sandık , kucuk olana makyaj malzemelerını koymuslardı ( ki ben makyaj malzemesı almayın dedım.. ) orta boy sandıkta da nısan alısverısınde alınanlar ve yemenı , patık vs vardı.. Ama ınanın bızım damat bohcasına koyduklarımızın yanından bıle gecemezdı.. Herşeyin de üzerinde etiketi duruyordu nedense :) Çeyizlerim evden oğlantarafı tarafından alınmaya gelındıgınde ıse ; buyuk ahsap oymalı bska bır sandık daha gorduler.. O zaman dedım k. pederime; sızın sandıklar cok ufak ,ben dekı ceyız sıgacak gıbı olmayınca baska sandık la gıdıyor artık dedım .. ;) Yanı onların aldıkları süs püs tarzı bişi ..Asıl bildiğimiz büyük sandıgı ben kendı paramla almak durumunda kalmıstım .. Üstelik biz eşimin annesı babası ablası dayıları teyzelerı ne varıncaya kadar ufak da olsa bır bohça hazırladık, onlar ıse sadece bana yaptılar .. nişandan sonra oğlan evıne bohça götürürken de arabalarımıza mendıl kurdale fln bagladık , evın sokagına gırmeden kornalara basa basa vardık evın önüne. bohçaları süsledik , tatlısı tuzlusu , pialvı tavugu falan ... Çok şaşırdılar.. ustelık ıkı ev arasında 3.5 saatlık mesafe var, sehırler arası yani.. Benım ne nısan da ne gelın almada oğlan tarafı dogru duzgun korna falan calmadı bıle.. ,mesela bu da benım ıcımde kalmıstır .. herkesın ıcınde kalan da baska ...

Back