- 4 Nisan 2014
- 105
- 21
- 38
Canım okuyunca gerçekten üzüldüm. Hem biraz kendimi gördüm yazdıklarında hemde üzüldüm. Benimde aynı şekilde 1 gün isteme diğer gün yüzük takıldı, onun dışında çöp yok. Sözdü bizimkisi ama nişan gibi oldu, bir müzik eksikti. Ama takı takalımmı yada ne yapmamız lazım diye soran kimse olmadı. 1 sene sonra düğüne karar verdik, haliyle nişan yapıcak zamanımız yoktu (eşimin ve benim işlerimizden kaynaklı) 1 sene boyunca nişanlı bir kız olarak sadece alyanslımla gezdim, ve altın muhabbeti hiç açılmadı. Bizim düğünümüze az bir zaman kala kuzenimin nişanı vardı(bu sırada benim babam eşimin babasını eve davet etti, gelin ne yapacağız neler alınacak oturup konuşalım diye, ancak babası altın konusu açılacak diye babam 2 kere çağırmasına rağmen gelmedi), oraya gidecektik. Ama bizim orda nişanlı kızın eli kolu dolu olur. Mesela geline 6 bilezik sözü varsa 3ü nişanda takılır 3ü düğünde. Bizimde söz-nişan kaynayıp gittiği için bırak bileziği zincirim bile yoktu :) Annemde, kendilerinin düğünde takacakları 3 bileziği alıp koluma taktı. Haliyle nişanlım neden olduğunu sordu. Bende ona güzelce izah ettim, neden istemedin dedi, sormadınız ki dedim ve çok üzüldü. O hafta gidip bileziklerimin bir kısmını aldık, bunları nişanda takmışsın varsayıyorum dedim. Sonra düğünde üstünü tamamladı ama eşimin ailesi bu durumdan hiç hoşnut kalmadı. Onların niyeti 2 tane incecik bilezik alıp başka birşey almamaktı (parasını eşim verdiği halde). Ama en sonunda ben söyledim, biz nezaketli davrandık illa şu kadar alın demedik ama siz üzerinize düşen görevi söz verdiğiniz halde yapmadınız dedim, şunu şunu şunu almazsan seninle evlenmiyorum dedim (çünkü o dönemde, hep başka yerlere para gönderiyordu eşim, hep kendi ailesinin borçlarını ödüyordu ve iş bana gelince para yoktu, eşya almaya çıkınca hep kavga ediyordu, gayet makul fiyatlı olanlara bakmama rağmen) sağolsun eşimde kabul etti, istediklerimi aldı :) Diyeceğim o ki, sözünüzün üzerinden çok geçmemiş, eğer yakın zamanda düğün düşünüyorsanız oturun konuşun. Eğer maddiyatınız elvermiyorsa, evinizde yapın söz gibi olsun, giyin hayalinizdeki abiyeyi, bilgisayardanda 2 müzik çalsın, onlarda takılarını taksınlar. Ama aile büyükleriniz takı mevzusunu konuşsun, gerek nişanlınızla gerek onun ailesiyle. Ayıp diye düşünmeyin, biz düşündük sonradan anlatamadığım o kadar şey oldu ki...
Senin durumunada ben üzüldüm canım hemen hemen aynı şeyler olmuş ama bn hiç daha alın demedm ailesine onlar kendi arasında konuşuyo işte baban bu kdr takar sen takarsın şu kadar kardeşin takar falan diye ama sanırım onların ailede kalabalık amcalar falan bilezik takıcakmış heralde onlarınkinide mi hesaba katıcaklar valla çözemedm ama annemle karar aldık düğünden önce söylicez istediğimiz bilezik miktarını ne yaparlarsa artık şuanlık ben sadece nişanlıma diyorum işte alınmadı fln diye ama bnm ki anlayışlı bu konuda şimdi alınmazsa bn sana evlenince alırım diyip gönlümü alıyor saolsun:)
Ama sorun o zmn alınması değil şuan olmaması bizimde düğün bayram oluyo konu komşu geliyo ne taktılar diye soruyolar düğünde takıcaklarmış demek üzüyo insanı düğüne de daha 2 sene var bide konu sadece altın da değil aynı sizin gbi benmkide söz mü nişan mı belli değildi o yuzden ufak söz bohçası yaptık ee şimdide nişan olmicak ben dışarda istiyodum onuda yapamicağmız için artık bidaha evde yapmamın anlamı yok hevesim tuvalet giymekti kısmet değilmiş Herneyse bide size şunu sorayım ben hani dedimya ayrıntılı nişan bohçası olmadı bn onu düğün alışverişinde aldırıcakmıyım burda a dan z ye düzülür gelin bohçası annesi gelirken bi tülbent bi patik bile getirmemiş bohça için ne bilim burda yelek falanda koyulur söz bohçasına uzaktı kız verilcekmi verilmicekmi diye düşünmüş olabilirler ama en azından tedbirli olabilirdi diye düşünüyorum kv de ilk oğlu daha hevesli olması lazım ama o çok çekingen maddi yönden değil ama ailecek elleri açık acaba bizim taraf bişi istemiyo diye mi almıyolar bilemedim ki