Yüzük takan erkek kıro mudur?

Bence yüzük takmanın kırolukla bir ilgisi yok... ne alaka kızlar yafisfisfis yakışana yakışıyor valla benim hoşuma gider isterseniz banada kıro diyebilirsiniz..

ülkemizde evlilik yüzüğünü bile takan erkeklerin az olduğunu düşünürsek ve her erkeğin de altın takmaktan pek hoşlanmadığını düşünürsek (sizin hediye aldığınız kişinin tarzını bilemem) pek uygun bir hediye olmayabilir bu hediye..biz erkek olsun bayan olsun hediye almak istiyorsak emekliolan öğretmenlere yarım altın,çeyrek, cumhuriyet altını bütçeye göre alıyoruz ve güzel bir yemek düzenliyoruz, şık bir kutuda hediyemizi sunuyoruz....böyle de olabilirdi....

ayrıca bu düşünceye katılmayan kişi belki kendine göre haklıdır, ancak tarzı yanlış olmuş..

sınıf anneliğini de bir olay yüzünden bırakmanıza gerek olmadığını düşünüyorum, sevgiler....

Son düzenleme:
Ben olsam yaşlı bir beye daha farklı hediye seçerdim
ne bilim bana da biraz kro gelir alyans dışında
yüzük takan erkek, ama o bayanın yaptığıda çok ayıp birşey
takmayın kafanıza var böyle görgüsüzler

evet bencede altın daha iyi olur.hem değerinide fazla kaybetmemiş olur..hemde zor zamanında kullanır..

5 senedir alınabilecek hediyeler alındı zaten son sene olunca artık kalıcı olsun istendi şahsen bende sevmiyorum altın yüzük erkekte ama napabilirdim millet onay verince...

kafamçokkarıştı
Bence yüzük takmanın kırolukla bir ilgisi yok... ne alaka kızlar yafisfisfis yakışana yakışıyor valla benim hoşuma gider isterseniz banada kıro diyebilirsiniz..
bir denmiş kıro lafı ne olduğunu anlsam birde birde beyaz çorap vardır onu giyincede kıro derlermiş .........

.

Halk bu kelimeyi cogunlukla, cahil, görmemis, ögrenmemis, bilincsiz insanlara takiyor...
Cogunlukla anadoludan gelen genclerin kendilerini olduklarindan farkli gösterdikleri zaman, daha avrupayi olmak istedikleri zaman kiroluk deniliyor...

Kıro aslında kürtçe bir kelimedir.kürtçede lan,ştt,hey,seslenmeleri anlamına gelmektedir (netten buldum bunu)

Benim fikrim sudur, hersey bir zevk meselesi, takip takistirmayi seven erkekte vardir sevmeyende, bu kiro oldugu anlamina gelmez....

Takma kafana arkadasim, bazen kimin kiro oldugnu böyle anliyoruz iste...:teselli:

Bu arada benim esim alyans bile takmaz isinin geregi!!

sanırım hediyeyi alacağınız kişi çocuğunuzun öğretmeni yüzük bana göre çok kişisel bir hediyedir ve öğretmene verilmesi biraz abes kaçabilir kırolukla yüzüğün alakası yoktur rahmetli Barış'lar Akarsu ve Manço da kullanırdı gayet de karizmatik olurdu... Erkek eğitmene alınacak daha farklı bir hediye daha güzel olabilir evliyse eğer güzel bir gümüş ev eşyası alınabilir dolmakalem takımı hediye edilebilir veya saat bile olabilir ...

yuzuk hakikaten kotu bir secim
ama bu sekilde davranmak yanlis
benim de soyle bir fikrim var deyip insan gibi davranabilirlerdi
kabalasmak cahillere yakisir
yazik moralini nasil da bozmuslar

:a015: slm şöyle diyim size kişisel bir hediye fakat şahsımız adına alına birşey değil bunuda biliyoruz ve çocuklarn adları özellikle yazıldı kutuya not olarak ama keşke olmasaydı bunlar

ne tarz yüzük olduğuna bağlı adam gidipte gümüş ,üzerinde nike işareti olan yüzüğü küçük parmağına takıp dolaşırsa kıro derim tabi...
bence sizde çok mantıksız bi hediye almışsınız... öğretmene alyans alamazsınız ,mecburen taşlı maşlı bişey aldınız heralde...
neyse artık olan olmuş üzmeyin kendinizi...

oy çoğunluğu ile alınmış artık zaten çocukların isimleride yazılmış güle güle, iyi günlerde kullansın öğretmen bey...

bence o velinin yaptığı ayıp. hediye seçimini beğenmemiş olabilir, ama bunu çocuğun ağzına laf verip okulla yollamakla ya da saçma sapan tartışmaya girmekle yapması yanlış. bu hediye seçimi bana doğru gelmedi, ben başka bir hediye vermek istiyorum deyip kestirip atabilirdi.
yüzüğe gelince, şu ana kadar ne babamda ne arkadaş çevremde alyans harici yüzük takan erkek görmedim. erkek bir öğretmene altın yüzük hediyesi bana çok da doğru gelmedi ama neticede siz ince düşünmüşsünüz diğer velilerden onay da almışsınız. ben olsam belki katılmazdım ama kıro falan diye de saçmalamazdım. ayrıca bana göre, kendinen başkası herkesi aşağılayıp duran kendini birşey zanneden ve kıro lafını öğrendi diye olur olmaz herşeye kıro diyen insan kırodur asıl.

Kıro kelmesi ergen erkek çocuklarına söylenir tüyü bitmemiş toy ama ergen olan genç çocuklara denilir ben böyle biliyorum.. insanlar bu kelimeyide bir çok kelime gibi istedikleri yere çekiyorlar...
Hediyenize gelince güzel bir hatıra olabilir en azından takmasa bile bir köşede saklanılabilir
Tabi tercih meselesidir ayrıca size karşı gelen velinin de yaklaşımı çok lüzümsuz olmuş bence boşverin gitsin...

bir de şunu eklemek isterim, benim ilkokul yıllarımda da öğretmenimize hediyeler alınırdı ve devlet okulu olduğu için maddi gücü çok çok az olan insanların çocukları da vardı sınıfımızda. seçilen hediyeler de genellikle altın türü pahalı şeyler olurdu, öğrencilerden para toplanırdı ama bu yoksul ailelerin çocukları katılamazdı hediyeye. tabi kimse onları aşağılamaz ya da kötü bir laf etmezdi ama eminim o çocukların içi burkulurdu katılamadıkları için. onca yıl çocuklara emek veren öğretmene güzel bir hediye almak istemek güzel bir davranış ama katılamayan çocukların bu duruma içlerinin burkulacağını da unutmamak lazım, belki daha mütevazi seçimler yapılabilir hediye konusunda, ya da onlardan çok çok cüzi bir rakam rica edilebilir diye düşünüyorum, ilerde ilkokul yıllarında yaşanan bu tip anılar yaşamasınlar diye.

ben şahsen hiç hazetmem alyans ve şık bir saat hariç takı akan erkekten.
kıro demeyelim de çiğ duruyor gibi geliyor bence.
her erkek de takmaz zaten, belki öğretmeniniz de takmayabilir.
daha kullanışlı ya da güncel bir hediye olsa daha iyi olurdu gibi gedi.

gerçi ne olursa olsun kbul etmeyen kişilerin davranışı çok yanlış, o ayrı konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…