Ben denedim. Bir başlık daha vardı bununla ilgili aslında oraya yazacaktım da yazacağım demiştim hatta bu daha yeni bir başlık buna yazayım madem.
Öncelikle şunu söyleyeyim ben daha önce ağda yaptırdım iki kere ama her seferinde sivilce olduğu için vazgeçtim bıraktım. Sonra da sürekli cımbızla aldım. Birkaç kere de braun face yüz epilatörü kullandım ama en kötü sivilceyi de tam yanak kısmında ve boyunda o yaptı. Yani sonuçta bazı kıllar kalın koyu renkli bazıları ince karışık. İlk denememde nasıl bir cesaretse kuru şekilde bildiğimiz gilette venus bıçağıyla tüm yüzümü tıraşlamıştım. Başta sadece bıyık çene bir de faul mü deniyor kulaktan boyuna doğru olan kısım onları alayım dedim ama çok zevkli geldi valla tüm yüz yanak manak yaptım. Boynuma da yaptım hatta. Yüzüm biraz yandı gibi oldu kızardı fılan gece yaptım yattım sabah normaldi. Şimdi kalın olanların kökleri belli oluyor noktacık olarak ama çok yakından bakılırsa yani diğer ince olanlar yani ister siyah ister sarı olsun kök inceyse ağdalı gibi oluyor görüntüde. Elimle dokunduğumda ama böyle nasıl diyeyim sert geldi yüzüm ama kılların sertliği değil gibi de yüzüm mermer gibidiydi yani kılları tek tek hissetmektense genel bi donukluk ama bu özellikle yanaklarda faul kısmı hoşuma bile gitti baya yumuşak geldi ama yanaklar biraz değişikti. Sonra uzadılar şunu da söyliyim öyle çok çabuk uzamıyolar yani ben daha önceden aldığım için koyu kalınları sürekli cımbızla onlar daha erken uzuyor ama iç kısımlar çok ellemediklerim daha yavaş uzuyor. Ama bu da bende sivilce yaptı yanakta şu elmacık kemiğinin tam altındaki kısım. Bu sivilce olayını da youtubeta filan kimse söylememişti ama oldu biraz çok değil de birkaç tane ağda ve epilatör gibi değil tabi. Ama o sivilce olayından bir de donuklaşmadan dolayı ben yanaklara yapmayı bıraktım. Ondan sonra uzun zaman sadece çene altı çene bıyık fauller bir de çeneden faullere doğru oraları yaptım. İç kısımdaki kalın olanları cımbız yapıyordum bir de bıyıkta çenede kalın olanlar nokta nokta görünmesin diye cımbızla alıyordum gerisi yanaklar hariç tıraş. Kollarımı da normalde epilatörle alıyorum ama kalınlaştı baya şimdi onu da jiletle yapıyorum banyoda saç kremiyle yumuşacık oluyor ama kalın olduğu için işte bakınca kökler belli. Daha önce hiç almamış ama almak isteyen varsa jiletle alması bence en iyisi kalınlaşmıyor bırakınca aynı. Ben kökten aldım da noldu asıl o düşünülen jilet etkisi oldu işte kalın kalın oldu. Sonra tüm göbeğime jilet yapmıştım göbek derken sadece o çizgi değil tüm karın yani onu da yazayım birkaç sivilce oldu kıllar aynı belki biraz daha sert olabilir renk olarak değişmiyor da biraz daha elime geliyor sanki. Sonra bir milyoncu tarzı bir yerden trimmer aldım
https://guideimg.alibaba.com/images...-shaper-trimmer-hair-remover-pink_4171736.jpg şunun gibi bi şey pilli. jilet kadar sıfırdan almıyor önce ama işte o yüzden sivilce de yapmıyor yani bende yapmadı. Boynuma da yaptım tüm yüzüme de yaptım kalın kıllarda kökler yine belli ama inceler yine görünmüyor bir de o donukluk dediğim olay yok daha iyi daha yumuşaktı kıllar yüz genel olarak. Aslında sıfırdan almıyor daha çok ele gelmesi lazım ama anlamadım daha yumuşak oldu. Burnumun içinde de çok yukarıda değil de alt kısımda şöyle bir tur attırıyorum o da iyi oluyor. Karnımda da yaptım orda da iyi oldu çok gözükmediği için yapmıyorum ama gözükecek durumda kullanırım. Hem yavaş uzuyor. Oraya yine ağda yapmıştım denemelik küçük bir yere yine minik minik sivilce olmuştu. Sonra rossmannda bu kaş usturalarını gördüm aldım. Yani ustura filan ama baya kördü keskin değildi tırtıklı bir jileti var. O da jilet gibi çok bir fark yok. Ben yine sivilce yapar diye yanaklara yapmadım yine aynı faul bıyık çene filan yaptım. Benim elimdeki jilet usturadan keskindi ve jiletle yapınca yumuşak ama fazla yumuşak bi cilt oluyor yani yapay gibi maske gibi bir de tüm yüz yapmadığımdan yamalı yamalı o iki bölge arasındaki farkı hissediyorsun rossmann usturası daha doğal daha kendi yüzüm dokununca. Anlatamadım galiba ama.
Sonuç olarak yanakları uzayınca trimmer aradaki kalınları cımbız yapıyorum. Geri kalan da ya trimmer ya da ustura hangisi gelirse onunla yapıyorum.
Çok uzun bir yazı oldu son olarak şunu ekleyeyim. Bence düşünülenin tersine cımbız jiletten daha kötü. Ağdayı bilmiyorum 2 kere yaptım ama ne farkı olabilir ki kökten alıyor yine. Ben cımbız ve epilatörün kalınlaştırdığını gördüm kendimde. Kılı kökünden almak kılı güçlendirir diye düşünebiliriz de jilet kılı kesiyor kökünü yapısını nasıl etkileyebilir ki? Ben buna güvenerek yaptım pişman da olmadım. Keşke ağda cımbız filan o kadar uğraşmadan yapsaymışım o zaman hiç duymamıştım. Bende kalınlaşmadı hiçbir şey olmadı isteyen deneyebilir en azından ağda yaptırmayı lazeri iğneliyi kafaya koyduysanız önce bunu deneyebilirsiniz beğenmezseniz yine kendi çözümünüze dönersiniz. He tabi sorumluluk sizin kızarır alerji olur ya da kalınlaşır belki ben bilemem :))