Yüzme öğrenmek için yardımınıza ihtiyacım var

insominik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
82
6
çok uzun bir aradan sonra merhaba,
nihayet hayatımı düzene koyup kk'ne bakabildim :KK1: vee sizlerden bir konuda yardım istiyorum::KK1:
kızlar ben yüzme bilmiyorum, hem de hiç! ve çok da korkuyorum!:2: bir arkadaşım çok ısrar etti artık öğren, bir kursa kayıt ol diye ama benim çekincelerim var. ciddi sorunların yanında böyle ufak bir şey için zamanını ayıranlara şimdiden çok teşekkür ediyorum:

1- her hanımın derdi kilo: son aylarda çok kilo aldım ve zaten selülitli olan bacaklarım selülit tarlasına döndü. :KK5: çok utanıyorum kızlar, zaten mayoya falan hiç alışkın değilim. sadece hanımların olduğu bir seansa kayıt olayım diye düşünüyorum. acaba löpür löpür yağlı ortaya çıkınca rezil olur muyum? :KK59: bir de hoca da hanım olabiliyor mu? kusura bakmayın çok cahilim.

2- kaç derste basit düzeyde yüzme öğrenebilirm? basit dediğim suyun üstünde duracak kadar:KK60:

3- aslında biraz gaza ihtiyacım var sanırım.:KK1: çok çekiniyorum, çekingenliğimi bir yana bırakıp gitmeli miyim? yoksa boşversem de olur mu sizce?

hemen git kayıt ol.imkanım olsa bende giderim.üstelik yüzme hızlı kilo verdiriyor:KK34:

çok uzun bir aradan sonra merhaba,
nihayet hayatımı düzene koyup kk'ne bakabildim :KK1: vee sizlerden bir konuda yardım istiyorum::KK1:
kızlar ben yüzme bilmiyorum, hem de hiç! ve çok da korkuyorum!:2: bir arkadaşım çok ısrar etti artık öğren, bir kursa kayıt ol diye ama benim çekincelerim var. ciddi sorunların yanında böyle ufak bir şey için zamanını ayıranlara şimdiden çok teşekkür ediyorum:

1- her hanımın derdi kilo: son aylarda çok kilo aldım ve zaten selülitli olan bacaklarım selülit tarlasına döndü. :KK5: çok utanıyorum kızlar, zaten mayoya falan hiç alışkın değilim. sadece hanımların olduğu bir seansa kayıt olayım diye düşünüyorum. acaba löpür löpür yağlı ortaya çıkınca rezil olur muyum? :KK59: bir de hoca da hanım olabiliyor mu? kusura bakmayın çok cahilim.

2- kaç derste basit düzeyde yüzme öğrenebilirm? basit dediğim suyun üstünde duracak kadar:KK60:

3- aslında biraz gaza ihtiyacım var sanırım.:KK1: çok çekiniyorum, çekingenliğimi bir yana bırakıp gitmeli miyim? yoksa boşversem de olur mu sizce?

cevaplarım:

1- Bulabilirsen sadece erkeklerin olduğu bir seansa kaydol, kesin daha rahat edersin. Çünkü erkekler, kadınların göbeğini, totosunu kadınlar kadar incelemiyor.
2- İlk 5 dakikada öğrenirsin, o kadarcık suda ve yanında hoca varken istesen de boğulmayacağını unutma yeter.
3- bkz. cevap 2.

Çok kolay öğrenmesi canım böyle kendini sıkmya korkmaya gerek yok. Git bir salona kayıt ol bence ilk gidişte suda duracak kadar öğrenirsin :)
Kendine güven,ayrıca çok iyi bir spor iyide kilo verdiriyor diye biliyorum.
kolay gelsin,umarım hemen başarırsın,yeter ki çekinip korkma.
Sağlıcakla kal.:KK71:

bulunduğum yerde olsa da gidebilsem kursa. bizdede kurs yok dalaman gibi denizi suyu olan bir yerde ama heves var.. aldırma selüliti vs. kendini iyi hisset yeter böyle şeyleri düşündükçe hiç mutlu olamazsınız..

Ben de bilmiyorum yüzme :KK43: Çok üzülüyorum hem de. Balık gibi yüzenleri görünce içim gidiyor.

Bi densiz yüzünden öğrenemedim ben de. Onun salaklığı yüzünden küçük yaşta boğuluyodum. Hasar bıraktı işte korkuyorum simdi de.

Ama eşim and içti
:KK1: Bu sene öğretecekmiş bana. Bir tane yelek aldık, onla rahat rahat öğretirim ben sana dedi. Bakıcaz haftaya paylaşırım sizinle :KK70:

Yetttiiiiiim:)))
Yuzme antrenoruyum. Bire bir yardimci olamasam da sorularini cvblayayim.
Aslinda soylediklerin ne soru ne de sorun.
Sonunda da yazdigin gibi bayagi itilmeye ihtiyacin var.
Bosversem mi bile demissin.
Ciks ciks! Yuzmeden bahsediyoruz! Dunyanin en guzel aktivitesi.
Neler kaciriyorsun anlatmak bile istemiyorum.
Mayoya yabanci oldugunu da yazmissin.
Sanki kendini daha once analiz etmissin bu konuda.
Masaellah:)))
Sadece bayanlara ders veren bayan egitmen var mi?
Aslinda cookk vardir ama maalesef havuz imkani yok.
Nerde bayanlara ait havuz bulacaksin da (var) oraya bir de egitmen tasiyacaksin.
Gungorende 5metreye 11metre olcusunde Aktepe adinda bir havuz vardi, orada
bir bayan egitmen bayanlara ders veriyordu. Insaellah hala vardir.
Tabi istanbulda misin bilmyorum.

Yelek miiiii
Birakin su yelekleri.
Yeter yeleklere sismelere yuzme ogrettiginiz.
Dogamizda yuzmek var arkadaslar. Atin kendinizi suya. 5metre dalacak degilsiniz.
Bogulmazsiniz.
Ben ilk gunden ogrencilerime (3haftalik bile ogrencim vardi. Aaaahhh ahhh simdi kocamanlarla ugrasiyorum)
o sismeleri kolluklari falan taktirmazdim.
Hele ki korkun var, yelekle girme derim ben, yine de sen bilirsin.

kiloların yüzme sayesinde gidecektir çok dert etme ...suyun yüzünde kalmayı öğrenmene gerek yok çünkü suyun kaldırma kuvveti diye birşey var , dibine batmaya çalışma yeter :) suyun yüzünde kalmaktan dibine batmak çok daha zordur unutma ...kimse de annesinin karnında kulaç atmayı öğrenmiyor , eminim sen de en kısa zamanda öğrenirsin ...hatta şöyle söyleyim kulaç atmayı herkes kadar sen de biliyorsundur da kursa gidersen daha estetik kulaç atmayı öğrenirsin .

Yelek miiiii
Birakin su yelekleri.
Yeter yeleklere sismelere yuzme ogrettiginiz.
Dogamizda yuzmek var arkadaslar. Atin kendinizi suya. 5metre dalacak degilsiniz.
Bogulmazsiniz.
Ben ilk gunden ogrencilerime (3haftalik bile ogrencim vardi. Aaaahhh ahhh simdi kocamanlarla ugrasiyorum)
o sismeleri kolluklari falan taktirmazdim.
Hele ki korkun var, yelekle girme derim ben, yine de sen bilirsin.

O yelek bana manevi güc veriyor galiba ya da verecek. Ben kendimi o suya atana kadar panik atak geciririm zaten :KK1:
Çok korkuyorum, korkamasam çok pis yüzerim :78:

Geçen sene oğlumu 2 ay yazın kursa gönderdim fakat bir şey öğrenemeden geldi su üstünde bile duramıyor bu nasıl bir iştir ilk günden su üstünde durmayı öğreniyorlar deniliyor

2ayda hem de bir cocuga yuzme ogretemeyen bir yer mi varmis.
Yuzmeye karsi olmasin onlar:))

Manevi yelek destegi:)) zaten sudan korkanlar cok daha iyi yuzuyorlar
Sampiyonaya giden ogrencilerim cogunlukla su korkusu olanlardi.
Allah yardimciniz olsun simdiden.
Amannnnn yuzuculerime rakip olmayin:)

Bir de arkadas 'kimse annesinin karninda kulac atmayi bilerek dogmuyor'
demis. Emin ol en cok onu bilerek doguyoruz.. Sonradan unutuyoruz.

ben geçen yıllarda hanımlar lokaline gitmiştim. en azından öğrenene kadar oraya gidebilirsin. hem öğretiyorlar hemde geliştiriyorlar. hemde çok uygun fiyatı.

bende yüzme bilmiyorum.. her yaz taile gidiyorum ama yüzmeyi bilmeden öyle sahil kenarında sadece güneşlenmek çok kötü bir şey yaa :KK60::KK60:

Benim de kulak zarım da delik var. Doktor ameliyat olmadan denize giremessin demişti. Onun için yüzme kursuna çok istememe rağmen gidemiyorum.

antrenör arkadaşın da dediği gibi, aslında içgüdüsel bir şey su üstünde ilerlemek. suda doğum yapanların belgeselini izlemiştim, bebek bir şekilde kollarını ayaklarını hareket ettire ettire su yüzeyine çıkmayı başarıyor... yüzme vücudun çoğu bölgesini aynı anda çalıştıran bir aktivite olduğu için diğer egzersizlere göre çok daha avantajlı ve bence önemli de bir şey :) mutlaka bir kursa kaydol ve hemen başla.
selülitler için de hiç canını sıkma, hepimizde var, ben de ne kadar kilo verirsem vereyim kollarım ve bacaklarım dombik dombiktir hep; ama sorun etmem yani ne yapayım, plajda herkes mayoyla bikiniyle zaten :)

bende 2 kez bogulma tehlikesi gecirince sudan korkmustum..sonralari sadece kiyilarda dolasip cikmaya basladim..
birgun baktim guneslenerek olmayacak attim kendimi suya o gun ilk kez kiyidan uzaklastim ve yuzmeye basladim..simdi havuza gidiyorum su insani cok rahatiyor..sende bir yerden basla mutlaka..kesinlikle birakamayacaksin..
hem yuzerek selulitlerinin de zamanla azaldigini goreceksin.kimsenin vucudu kusursuz degil,olmak zorunda da degil..takma kafana bunu sen..yuzmeye gidersen orada sauna varsa mutlaka gir o sonrada selulit kremini sur oh misss:KK12:

Son düzenleme:
X