- 11 Haziran 2011
- 2.001
- 38
- 41
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1
Önce kısaca açıklamak gerekirse TCA;
Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulamasıdır. Bu tedavide deriye, yüzsel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asittir. Çok sayıda kimyasal peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlardan biridir tca.
TCA Peelin ile Neler tedavi edilebilir?
Yanık ve herediter faktörlerin deride oluşturduğu kırışıklar, güneşe bağlı lekeler karaciğer lekeleri, çiller, kanser potansiyeli taşıyan kabuklu kızarıklık veya yüzdeki koyu renkli lekeler, melazma denilen hormonal veya gebelik lekeleri peeling ile düzeltilebilir, hatta iyileştirilebilir. Aktif aknede iyileşmeye ve akne izlerinde düzelmeye yardımcıdır. Deride oluşturulan soyulmanın ardından yeni deri gelir. Yeni gelen cildin dokusu ve rengi daha düzgün ve daha homojendir.
Neler tedavi edilemez?
Derideki gevşeme ve sarkmalar düzeltilemez. Kimyasal peeling işlemi yüz gerdirme, kaş kaldırma işlemlerinin yerini tutmaz. Göz kapağı düşüklüğünü gidermede de etkili değildir. Derin çukurlarda bir dereceye kadar yardımcı olabilmektedir. Küçük çukurlar ve izlerde ise çok etkilidir.
Ne zaman uygulanır?
Kimyasal peeling, (Tca Peeling) uygulamaları ultraviyole ışınlarının dünyaya en dik açıda gelmediği sonbahar ve kış mevsimlerinde uygulanır. (Ekim- Kasım- Aralık- Ocak- Şubat-Mart aylarında) Çünkü cildi ilkbahar ve yaz mevsiminde ultraviyole ışınlarından korumak çok daha zor olmakta. Her ne kadar güneş koruyucu kullanılsa da alttan gelen taze ciltte, bebek ciltte pigmentasyon taze olduğu, cildinde lekelenme sorunu yaşayanların lekelerini soyarak giderdiği için yine lekelenmeye sebebiyet verebilmektedir.
Nasıl uygulanır?
Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solüsyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem esnasında 5-10 dakika kadar hafif yanma ve batma görülebilir. İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir. İstenilen sonuçları elde etmek için birkaç seans gerekebilir.
Ve elbette güvenilir bir tca solisyonu alıp, özellikle de düşük oranlı (%15- %20 ve %25 gibi) olan tca kimyasal peeling uygulamasını evinizde bazı detaylara dikkat ederek uygulayabilirsiniz. Bilgilendirici açıklamalardan sonra nasıl uygulama yaptığımı sizlere yol göstermesi için tarif edeceğim.
Peeling sonrasında beklenebilen durumlar nelerdir?
Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak ciltte, hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşur. Yüzeysel tipte 1-5 gün süren kızarıklıklar ve hafif soyulmalar olur. Deride beyazlama, hafif ödem ve gerginliğin görülmesi normaldir. Bu tabaka cilt tipinize göre 7-12 günde soyulur.
Peeling sonrası nelere dikkat edilmeli?
Ciltte oluşan kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır ve nemlendirici prepatlar kullanılmalıdır. Ayrıca güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.
Peeling hangi durumlarda uygulanmaz?
Peeling yapılacak yüzeyde açık uçuk bulunuyorsa, derin güneş yanığı, açık yara ve enfeksiyonlar varsa, daha önceden o bölgede derin bir soyma işlemi yapılmışsa bu yöntem kullanılmaz. Ayrıca ''Roaccutane'' tedavisi gören ya da yakın zamanda görmüş kişilere kimyasal peeling uygulanmaz, uygulayamaz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peki 'Lady Subaru' tca peelingi yüzüne evde nasıl yaptı?
* Yine öncelikle birşey daha belirtmek istiyorum, sizlere en doğru bilgileri vermek adına tca peeling uygulamasını 3. defa yapışımda yazıyorum. İlk olarak aldığınız tca solisyonunun saf tca olması ve kalitesi çok önemli.
* Şöyle bir örnek vermek gerekirse benim kullandığım gerçekten saf tca solisyonu ve youtube'da ki tca uygulayanların kullandığı ile aynı değil (yüksek ihtimal onların tca peeling diye kullandıkları bir değil bir kaç farklı asit karışımı).
En bariz 2 farkı;
1) Uygulama bölgesini karartmıyor gündelik yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
2) Uygulama bölgesini o kullanıcılarda olduğu gibi aşırı kızartmıyor ve alttan gelen yeni cilt yine o videolarda olduğu gibi aşırı kırmızı pembe (yanmış gibi, ciğer gibi diye de tabir edebiliriz) olmuyor.
Kullandığım malzemeler:
- %15'lik tca (triklosetik asit) solisyonu (doa)
- Saf e vitamini (doa)
- Eldiven
- Pamuk
- Fesleğen yada melisa kremi (doa)
Uygulama:
- Öncelikle cildimi uygun şekilde temizleyip, günlük makyaj veya sebum salgısından arındırdım ve güzelce kuruladım.
- Yaklaşık 1tl büyüklüğünde bir pamuğu elimde yuvarlayıp, eldivenleri giyip pamuğu tca ile ıslattım.
- Tca ile bol bol ıslattığım pamuğu, cildime bastırmadan bölge atlamadan (göz uçlarına, dudak ve dudak kenarlarına pek yaklaştırmadan) 1 kat sürüp takriben 10-15 saniye sonra yine sürdüğüm yerlere tekrar pamuğa tca döküp bir kat daha sürdüm ve bir kat daha. (Kulak çubuğu ile boşa uğraşmayın, bir bölge bitip diğerine geçtiğinizde süre dengesizliği oluşmasın, elinize eldiveninizi giyip normal pamuk ile uygulayın, sorun yaratmıyor)
- Yüzünüzde tca'yı bekletme süreniz ilk defa yapacaksanız 1-1,5 dk'yı aşmamalı.
- 1-1,5 dk sonrasında yüzüme bastırmadan, çekelemeden bol soğuk su çarparak işlemi sonlandırdım. (cildinizdeki yanma batma hissi geçene kadar soğuk su ile yıkayabilirsiniz)
- Havlu ile kurulamadım Suyu yüzümde kendi halinde kurumaya bıraktım. Zaten o yanma ve batma hissinin üzerine emin olun havlu ne kadar yumuşak olsada havluyu hissetmek istemeyeceksiniz. Ve yine merak etmeyin ki bu his (yanma - batma hissi)çok uzun süre barınmayıp yaklaşık 1-2 saat içinde geçiyor.
- Su tanecikleri kuruduğunda tüm uygulama yaptığım bölgeye, yine bastırmadan ilk gün bepanthene krem, daha sonra saf e vitamini ilave ettiğim fesleğen kremimi uyguladım (melisa kremini de tavsiye ederim son zamanlarda onu kullanıyorum). Cildimin ihtiyaç duyduğunu, kuruduğunu, gerildiğini hissettiğim anda sık sık fesleğen kremi sürmeyi tekrarladım. (2-3 bezelye tanesi kadar krem yeter cildinize)
- Cilt soyulma sürecini tamamlayana kadar cildimi yüz temizleyicisi, sabun, jel gibi ürünlerden uzak tuttum.
- Soyulmayı desteklemek ve cildi yağ asitleri ile beslemek adına cildime nemlendirici dışında, gün içinde yada gece uyumadan önce ''nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı'' karışı uyguladım.
- Uyandığımda sabahları, gün içinde ihtiyacım olduğunda yüzümü yıkadım, tabi yine temizleyicilerden uzak durup, sadece su ile yıkadım!
-Banyo ve duşumu yine aynı şekilde yüzümü temizleyici, şampuan ve duş jelinden uzak tutarak yaptım. (elbette saçınızdan yüzünüze şampuan köpükleri gelecek ama bu sorun yaratmaz, sizler sadece bilinçli şekilde yüzünüze sabun, duş jeli, şampuan sürmeyin kastım bu!)
- Banyoda yüzünüzü keselemeyin, liflemeyin veya ovalayarak soyulma sürecini hızlandırmaya çalışmayın bu da en önemli detaylardan bir tanesidir!
- 3. ve 4. günlerde solisyon uyguladığınız bölgede soyulmalar başlayacak ve yine lütfen siz soymaya çalışmayın! Bırakın cilt ölü deriyi kendisi atsın ve gün içinde sık sık cildinizi nemlendirin. (soyulma cilt yapınıza göre 7-12 gün aralığında tamamlanacaktır)
-Ve yine cildinizi ultraviyole ışınları bu mevsimde çok dik gelmese de en az +30-+50 faktörlü bir güneş koruyucu ile korumalısınız. Çalışanlar ve gün içinde dışarıya çıkması gerekenler, dışarıya çıkmadan en az 15-20dk önce güneş koruyucusunu sürmelidir.
-Tca solisyonu uygulama gününüzden itibaren, yüzünüze en az 15 gün kolonya vs gibi şeyler sürmeyin. Makyaj yapmayın, artık sadece alttan gelen taze bebek cildin keyfini çıkartın.
Sonuç:
Yenilenmiş, sivilce izleri hafiflemiş, leke rengi açılmış, lekeleri azalmış hatta renk koyuluğuna göre lekeleri geçmiş, rengi bütünlenmiş bir cilt.
- Tekrar tca peeling yapmak istiyorsanız uygulamalarınızın arası en az 30 gün olsun, daha erken uygulayıp cildinizi yormayın.
- Bahsettiğim 1-1,5 dk'lık uygulama süresini lütfen geçmeyin!
Kesinlikle soyulmaya müdahale etmeyin, kendiniz soymaya çalışmayın, kese yapmayın! Market tipi peeling jelleri uygulamayın!
Daha uzun bekleteyim daha çok işe yarasın daha çok soyulsun gibi bir mantık kurmayın!
Cildiniz yormaktan, ödem toplamasına sebep olmaktan, daha uzun yanma ve batma hissi yaşamaktan, aşırı kızarıklık, hassasiyet yaratmaktan başka bir şeye yaramaz.
Bu yazdıklarıma dikkat edip uyguladığınız sürece, problem yaşamadan güvenle ''tca kimyasal peeling'' uygulamasını evinizde kendiniz yapabilirsiniz.
Uyarı: Konu içeriğindeki tecrübe tamamen tarafıma aittir. Bir kısmının veya tamamının kopyalanması ve dağıtılması halinde yasal takip başlatılacaktır.
UYARI! :
Uygulamayı yapmak isteyen arkadaşlar unutmayın; bu uygulamayı yapmanız için sizlere cesaret verebilecek olan taraf ben değilim. Sadece bilgilenmeniz için sizlere deneyimimi aktarıyorum. ''Lady çok korkuyorum'' gibi benden sizleri yüreklendirmeme zorlayıcı yorumlar yapmadan sorular sorarsanız çok daha iyi olacaktır.
Nar Çekirdeği Yağı, Pirinç Kepeği Yağı deneyimlerime, bilgilerime açmış olduğun diğer 2 başlığımı okuyarak ve blog sayfamdan ulaşabilirsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...imli-cilt-icin-birebir-hala-kullaniyorum.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-linkler/566559-lady-subaru-bakim-kozmetik.html
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...irebir-hala-kullaniyorum-78.html#post29278606
Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulamasıdır. Bu tedavide deriye, yüzsel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asittir. Çok sayıda kimyasal peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlardan biridir tca.
TCA Peelin ile Neler tedavi edilebilir?
Yanık ve herediter faktörlerin deride oluşturduğu kırışıklar, güneşe bağlı lekeler karaciğer lekeleri, çiller, kanser potansiyeli taşıyan kabuklu kızarıklık veya yüzdeki koyu renkli lekeler, melazma denilen hormonal veya gebelik lekeleri peeling ile düzeltilebilir, hatta iyileştirilebilir. Aktif aknede iyileşmeye ve akne izlerinde düzelmeye yardımcıdır. Deride oluşturulan soyulmanın ardından yeni deri gelir. Yeni gelen cildin dokusu ve rengi daha düzgün ve daha homojendir.
Neler tedavi edilemez?
Derideki gevşeme ve sarkmalar düzeltilemez. Kimyasal peeling işlemi yüz gerdirme, kaş kaldırma işlemlerinin yerini tutmaz. Göz kapağı düşüklüğünü gidermede de etkili değildir. Derin çukurlarda bir dereceye kadar yardımcı olabilmektedir. Küçük çukurlar ve izlerde ise çok etkilidir.
Ne zaman uygulanır?
Kimyasal peeling, (Tca Peeling) uygulamaları ultraviyole ışınlarının dünyaya en dik açıda gelmediği sonbahar ve kış mevsimlerinde uygulanır. (Ekim- Kasım- Aralık- Ocak- Şubat-Mart aylarında) Çünkü cildi ilkbahar ve yaz mevsiminde ultraviyole ışınlarından korumak çok daha zor olmakta. Her ne kadar güneş koruyucu kullanılsa da alttan gelen taze ciltte, bebek ciltte pigmentasyon taze olduğu, cildinde lekelenme sorunu yaşayanların lekelerini soyarak giderdiği için yine lekelenmeye sebebiyet verebilmektedir.
Nasıl uygulanır?
Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solüsyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem esnasında 5-10 dakika kadar hafif yanma ve batma görülebilir. İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir. İstenilen sonuçları elde etmek için birkaç seans gerekebilir.
Ve elbette güvenilir bir tca solisyonu alıp, özellikle de düşük oranlı (%15- %20 ve %25 gibi) olan tca kimyasal peeling uygulamasını evinizde bazı detaylara dikkat ederek uygulayabilirsiniz. Bilgilendirici açıklamalardan sonra nasıl uygulama yaptığımı sizlere yol göstermesi için tarif edeceğim.
Peeling sonrasında beklenebilen durumlar nelerdir?
Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak ciltte, hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşur. Yüzeysel tipte 1-5 gün süren kızarıklıklar ve hafif soyulmalar olur. Deride beyazlama, hafif ödem ve gerginliğin görülmesi normaldir. Bu tabaka cilt tipinize göre 7-12 günde soyulur.
Peeling sonrası nelere dikkat edilmeli?
Ciltte oluşan kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır ve nemlendirici prepatlar kullanılmalıdır. Ayrıca güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.
Peeling hangi durumlarda uygulanmaz?
Peeling yapılacak yüzeyde açık uçuk bulunuyorsa, derin güneş yanığı, açık yara ve enfeksiyonlar varsa, daha önceden o bölgede derin bir soyma işlemi yapılmışsa bu yöntem kullanılmaz. Ayrıca ''Roaccutane'' tedavisi gören ya da yakın zamanda görmüş kişilere kimyasal peeling uygulanmaz, uygulayamaz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peki 'Lady Subaru' tca peelingi yüzüne evde nasıl yaptı?
* Yine öncelikle birşey daha belirtmek istiyorum, sizlere en doğru bilgileri vermek adına tca peeling uygulamasını 3. defa yapışımda yazıyorum. İlk olarak aldığınız tca solisyonunun saf tca olması ve kalitesi çok önemli.
* Şöyle bir örnek vermek gerekirse benim kullandığım gerçekten saf tca solisyonu ve youtube'da ki tca uygulayanların kullandığı ile aynı değil (yüksek ihtimal onların tca peeling diye kullandıkları bir değil bir kaç farklı asit karışımı).
En bariz 2 farkı;
1) Uygulama bölgesini karartmıyor gündelik yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.
2) Uygulama bölgesini o kullanıcılarda olduğu gibi aşırı kızartmıyor ve alttan gelen yeni cilt yine o videolarda olduğu gibi aşırı kırmızı pembe (yanmış gibi, ciğer gibi diye de tabir edebiliriz) olmuyor.
Kullandığım malzemeler:
- %15'lik tca (triklosetik asit) solisyonu (doa)
- Saf e vitamini (doa)
- Eldiven
- Pamuk
- Fesleğen yada melisa kremi (doa)
Uygulama:
- Öncelikle cildimi uygun şekilde temizleyip, günlük makyaj veya sebum salgısından arındırdım ve güzelce kuruladım.
- Yaklaşık 1tl büyüklüğünde bir pamuğu elimde yuvarlayıp, eldivenleri giyip pamuğu tca ile ıslattım.
- Tca ile bol bol ıslattığım pamuğu, cildime bastırmadan bölge atlamadan (göz uçlarına, dudak ve dudak kenarlarına pek yaklaştırmadan) 1 kat sürüp takriben 10-15 saniye sonra yine sürdüğüm yerlere tekrar pamuğa tca döküp bir kat daha sürdüm ve bir kat daha. (Kulak çubuğu ile boşa uğraşmayın, bir bölge bitip diğerine geçtiğinizde süre dengesizliği oluşmasın, elinize eldiveninizi giyip normal pamuk ile uygulayın, sorun yaratmıyor)
- Yüzünüzde tca'yı bekletme süreniz ilk defa yapacaksanız 1-1,5 dk'yı aşmamalı.
- 1-1,5 dk sonrasında yüzüme bastırmadan, çekelemeden bol soğuk su çarparak işlemi sonlandırdım. (cildinizdeki yanma batma hissi geçene kadar soğuk su ile yıkayabilirsiniz)
- Havlu ile kurulamadım Suyu yüzümde kendi halinde kurumaya bıraktım. Zaten o yanma ve batma hissinin üzerine emin olun havlu ne kadar yumuşak olsada havluyu hissetmek istemeyeceksiniz. Ve yine merak etmeyin ki bu his (yanma - batma hissi)çok uzun süre barınmayıp yaklaşık 1-2 saat içinde geçiyor.
- Su tanecikleri kuruduğunda tüm uygulama yaptığım bölgeye, yine bastırmadan ilk gün bepanthene krem, daha sonra saf e vitamini ilave ettiğim fesleğen kremimi uyguladım (melisa kremini de tavsiye ederim son zamanlarda onu kullanıyorum). Cildimin ihtiyaç duyduğunu, kuruduğunu, gerildiğini hissettiğim anda sık sık fesleğen kremi sürmeyi tekrarladım. (2-3 bezelye tanesi kadar krem yeter cildinize)
- Cilt soyulma sürecini tamamlayana kadar cildimi yüz temizleyicisi, sabun, jel gibi ürünlerden uzak tuttum.
- Soyulmayı desteklemek ve cildi yağ asitleri ile beslemek adına cildime nemlendirici dışında, gün içinde yada gece uyumadan önce ''nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı'' karışı uyguladım.
- Uyandığımda sabahları, gün içinde ihtiyacım olduğunda yüzümü yıkadım, tabi yine temizleyicilerden uzak durup, sadece su ile yıkadım!
-Banyo ve duşumu yine aynı şekilde yüzümü temizleyici, şampuan ve duş jelinden uzak tutarak yaptım. (elbette saçınızdan yüzünüze şampuan köpükleri gelecek ama bu sorun yaratmaz, sizler sadece bilinçli şekilde yüzünüze sabun, duş jeli, şampuan sürmeyin kastım bu!)
- Banyoda yüzünüzü keselemeyin, liflemeyin veya ovalayarak soyulma sürecini hızlandırmaya çalışmayın bu da en önemli detaylardan bir tanesidir!
- 3. ve 4. günlerde solisyon uyguladığınız bölgede soyulmalar başlayacak ve yine lütfen siz soymaya çalışmayın! Bırakın cilt ölü deriyi kendisi atsın ve gün içinde sık sık cildinizi nemlendirin. (soyulma cilt yapınıza göre 7-12 gün aralığında tamamlanacaktır)
-Ve yine cildinizi ultraviyole ışınları bu mevsimde çok dik gelmese de en az +30-+50 faktörlü bir güneş koruyucu ile korumalısınız. Çalışanlar ve gün içinde dışarıya çıkması gerekenler, dışarıya çıkmadan en az 15-20dk önce güneş koruyucusunu sürmelidir.
-Tca solisyonu uygulama gününüzden itibaren, yüzünüze en az 15 gün kolonya vs gibi şeyler sürmeyin. Makyaj yapmayın, artık sadece alttan gelen taze bebek cildin keyfini çıkartın.
Sonuç:
Yenilenmiş, sivilce izleri hafiflemiş, leke rengi açılmış, lekeleri azalmış hatta renk koyuluğuna göre lekeleri geçmiş, rengi bütünlenmiş bir cilt.
- Tekrar tca peeling yapmak istiyorsanız uygulamalarınızın arası en az 30 gün olsun, daha erken uygulayıp cildinizi yormayın.
- Bahsettiğim 1-1,5 dk'lık uygulama süresini lütfen geçmeyin!
Kesinlikle soyulmaya müdahale etmeyin, kendiniz soymaya çalışmayın, kese yapmayın! Market tipi peeling jelleri uygulamayın!
Daha uzun bekleteyim daha çok işe yarasın daha çok soyulsun gibi bir mantık kurmayın!
Cildiniz yormaktan, ödem toplamasına sebep olmaktan, daha uzun yanma ve batma hissi yaşamaktan, aşırı kızarıklık, hassasiyet yaratmaktan başka bir şeye yaramaz.
Bu yazdıklarıma dikkat edip uyguladığınız sürece, problem yaşamadan güvenle ''tca kimyasal peeling'' uygulamasını evinizde kendiniz yapabilirsiniz.
Uyarı: Konu içeriğindeki tecrübe tamamen tarafıma aittir. Bir kısmının veya tamamının kopyalanması ve dağıtılması halinde yasal takip başlatılacaktır.
UYARI! :
Uygulamayı yapmak isteyen arkadaşlar unutmayın; bu uygulamayı yapmanız için sizlere cesaret verebilecek olan taraf ben değilim. Sadece bilgilenmeniz için sizlere deneyimimi aktarıyorum. ''Lady çok korkuyorum'' gibi benden sizleri yüreklendirmeme zorlayıcı yorumlar yapmadan sorular sorarsanız çok daha iyi olacaktır.
Nar Çekirdeği Yağı, Pirinç Kepeği Yağı deneyimlerime, bilgilerime açmış olduğun diğer 2 başlığımı okuyarak ve blog sayfamdan ulaşabilirsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...imli-cilt-icin-birebir-hala-kullaniyorum.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-linkler/566559-lady-subaru-bakim-kozmetik.html
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...irebir-hala-kullaniyorum-78.html#post29278606
Son düzenleme: