• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Yüz ve kol bölgesine lazer yaptıranlar yardımcı olabilir mi?

diane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
6
0
36
İstanbul
Kızlaaaar kafam çok karıştı acil yardımınıza ihtiyacım var. Kolumdaki ve dudak üstümdeki tüylerden çok rahatsızım :43: Ağda sivilce yapıyor, cımbız kalınlaştırıyor diye korktuğum için hiç bir şekilde dokunmadım ordaki tüylere şimdi lazere başlamayı düşünüyorum ama gittiğim doktor ordaki tüyler ince olduğu için lazer zor görür hiçbir zaman tam olarak bitmez, çıkmaya devam eder dedi. İğneli ise iz bırakıcak diye korkuyorum zaten acısına hiç dayanamam. Şimdi napabilirim diye düşünüyorum kafam çok karışık :50:

Merhaba diane, uzun yıllar yüz bölgeme alexandrite cihazı ile epilasyon yaptırdım. gerçekten çok fazla seans yaptırmak gerekiyor. benim hormonal bozukluğum da olduğu için sanırım bu süre daha da uzadı. tüyler azalıyor hatta bitti gibi oluyor ama bir kaç ay geçince yine çıkıyor. kalanlar çok rahatsız etmiyor tabi ama tertemiz de olmuyor malesef :50: tüylerin siyah ise yaptırmakta fayda var ama açık renkli tüyleri lazer güçlendirebilir, hele uzman uygun değil diyorsa olduğu gibi kalması daha iyi :86:

Kızlaaaar kafam çok karıştı acil yardımınıza ihtiyacım var. Kolumdaki ve dudak üstümdeki tüylerden çok rahatsızım :43: Ağda sivilce yapıyor, cımbız kalınlaştırıyor diye korktuğum için hiç bir şekilde dokunmadım ordaki tüylere şimdi lazere başlamayı düşünüyorum ama gittiğim doktor ordaki tüyler ince olduğu için lazer zor görür hiçbir zaman tam olarak bitmez, çıkmaya devam eder dedi. İğneli ise iz bırakıcak diye korkuyorum zaten acısına hiç dayanamam. Şimdi napabilirim diye düşünüyorum kafam çok karışık :50:

canım bende alexle dudak üstüme yaptırdım. bitmedi azaldı ve inceldi. iğneli yaptır bence kesin sonuç alabilirsiniz iz kalmıyo annem yaptırdı benim.emla krem sürersen çok etkili oluyor.

Dianecim Mrb,
Bu konuda kitap yazmayı düşünğyorum öyle ki alexandrite ya yüzüm için verdiğim para ile 0 Km araba alırdım.Çok acı çeksemde 2 sene iğneliye devam ettim çok çok azalmıştı Ama Alex ile yüz bölegesinde kökler bile zayıflamıyor tamamen maalesef.Tam bitti derken ilaç kullanımı tüylerimi arttırdı şu an IPL den paket aldım 2. seansa 1 ay sonra gittiğimde 3 kişi yüzümde tüy aradı çıkmadı diye geri yolladı:64:
IPL ince tüyleri daha iyi görüyor.Gittiğim merkez TÜYLERİN %100 azalmayacağını belirten bi sözleşme imzalattı aynı yerde iğnelide var az kalanları onunla bitireceğiz.Bunlardan kurtulmak istiyorsan öyle ya da böyle iğne acısına dayanmak gerekiyor maalesef:59:

Kol ve yüz tüyleri vücudun diğer bölgelerindeki tüylerin yapısından farklı ,öncelikle bunu bilmek lazım. Uzmanların deyimiyle: dirençli- lazerin daha geç cvp verdiği bölgeler.

Kollarındaki tüyler çok rahatsız ediyorsa yaptır tabiki ama gerçekten işin ehlibiri yapmalı.Yüz bölgesi daha da hassas. Hem yüz bölgemiz dışarı ile direk muhattap olduğumuz bölge olduğundan en ufak tüy bile gözümüze batar,hele de yaz aylarında! :)
Ben kol bölgeme yaptırdım(hatta bugün lazer yaptırdım :) ) gerçekten uzun sürede ancak sonuç aldım şimdi %90 oranında bitti,kalanlar da göze batmıyor. Yüz bölgesinde kalınlar vardı onlar artık hiç çıkmıyor ama inceler artmadı -kalınlaşmadı fakat çok da azalmadı. Ama bitene dek gideceğim çünkü enazından seanstan sonra uzun süre uğraşmıyorum tüylerle,en büyük rahatlık bu benim için. Sir ağda yaptıracağıma gider lazer yaptırırım :)Bu arada yüz bölgemi başka bir yere yaptırıyorum.Daha önce paket kampanyasıyla başladığım yere vücut için gittim, ama yüz bölgesi için daha uzman bir yeri keşfedince oraya gittim. Son derece memnunum

Son düzenleme:
Rohy Mrb,
Kol için IPL e mi gidiyorsun bende aynı şekilde yüzüme ayrı koluma ayrı yerlere gidiyorum

bende yüz bölgeme alex yaptırıyorum antalyada, 1seneyi geçmiş durumda, azaldı ama tamamen bitmedi 3 aya yakın sürede yine çıkıyolar, sizce napayım devam edeyimmi biter mi kızlar yaaa:((( gittiğim yere güveniyorum ama daha ne kadar devam etmeliyim kii

dermatolojide birkaç asistan dr arkadaşımla konuştuğumda yüz bölgesinde nd-yag önerdiklerini söylediler. Diode da çok etkiliymiş ancak leke riski varmış aldığım bilgilere göre.

2 senedir lazere giden biri olarak vucutta yüz ve kola en geç sonuc veren yerlerdir..hatta bitmesi imkansız diyebilirm...uzun seneler gitmeyi düşünüyorsanızzz başlayın derim :)4-5 seasnta biter umuduryla gidecekseniz hiç başlamayın:)

slm kızlar ben yeni üye oldum ve ilk işim şu yüz bölgesinde tüy sorunu olanlara bilgi vermek oldu.bende aynı dertten muzdarip biri olarak size şöyle söyliyim bendede göz altından yanağa doğru olan kısımda yani elmacık kemiğinin üst kısmında ayva tüyü denecek tarzda tüyler vardı.ee kesin çözüm olarak lazere gitmeye karar verdim.2007 yılının mart ayında bu işleme başladım.şu avantajı vardı benim için tüyler 2 ayda çıkıyordu baya bi uzun süre 2 ay hiç bişe yok son gün birden tüyler fırlıyo ve lazer zamanının geldiğini belli ediyordu.ancak lazerimi yapan doktorum biraz geniş bi alana uyguladığı için zamanla bu tüyler yanaklarıma ve ordan boynuma doğru yayılmaya başladı.oralardada tüyler çıktıığı için o kısımlarada lazerle girilmeye başladı ve derken iyice bi yayılma oldu.yani toplam 5 senedir gittiğim lazerden hiç bişe anlamadım.şu anda tüylerin geçmesini istediğim alan yani emlacık kemiği üstünde tüyler azaldı (çok minik var ama yani yinede bitmedi :(( )fakat dediğim gibi öbür bölgelerde artış oldu.demekki lazer diğer küçük tüycükleri tetikleyip onların çıkmasını sağladı.neden böyle oldu bilmiorum belki doktorumun lazeri uyguladığı makine yüz bölgesine uygun değildi ondan böyle oldu.aynı makinede koltuk altı epilasyonu yaptırdım 4 seansta bitti.kısacası bu lazer işini makinesini vs. araştırmadan gitmeyin derim.fakat şu bi gerçekki yüz bölgesindeki tüylere lazerle yanıt almak çok zor ve uzun zaman isteyen bir durum.belki ömür boyu bile gitmek gerekebilir :) ama tabi sir ağda ip vs. yaptırmaktansa 2-3 ayda bir lazer yapmak daha iyi gibi görünüyor:46:

bnde koltuk altı ve genital için lazer yptırdım koltuk altı 7 genital 6 seansta bitti şimdi kol gbk bel bölgemi yptırmak istedim ama uygulamayı yapan kişi burdaki tüğleri görmeyeceğini paramın çöpe gideceğini söyledi Allah razı olsun söylemeyedebilirdi neticede para kazanıyolar.başka bi yere gittim hemen bi fiyt biçti görmez etmez falan demedi burdan da gördüğüm kadarıyla bu bölgelere lazer uygulaması sadece boşa masraf napalım oralara sire dewam o zamn bende bacağa giderim:3:

canım bende alexle dudak üstüme yaptırdım. bitmedi azaldı ve inceldi. iğneli yaptır bence kesin sonuç alabilirsiniz iz kalmıyo annem yaptırdı benim.emla krem sürersen çok etkili oluyor.

merhaba bende yüzüm için iğneli eplisyona gidiyorum ve lekeler oluştu 2 haftadır bıraktım lekelerden dolayı anneniz lekeler için ne kullandı beni bilgilendirirseniz sevinirim

teşekkürler

madecasol diye bi krem var bana onu vermişti epilasyoncum ama yanık oluyorsa gitme bi daha oraya bende çok kızarık olurdu tüyler seyreldikçe o da azaldı

merhabalar ben kolum ıcın gıtmeyı dusunuyorum.Kol ıcın hangı makıneyı ogrenırırsınız.Kolumda sıyah tuyler var tenım beyaz.nd yag fotona uygulamasını dusunuyorum ama emın de degılım.Yardımcı olursanız sevınırım.

Yazılanları okuyunca umutsuzluk sardı ıcımı :50: bu tuylerden kurtulamayacak mıyım :43: iğneliyi dusunmuyorum cok acıtıyor dıye.Ne yapcagıma karar veremedım :44:

sophiacım eğer tenin beyaz ve kolundaki tüylerin siyahsa lazerden olumlu cevap alman çok yüksek.kolun için git derim ben tüm lazer makineleri siyah tüyleri çok iyi yok ediyor ayva tüyü tarzı minik tüylerde ve yüz bölgesinde cevap almak zor.hiç tereddür etme derim ben

Back