• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz Tüylerini Aldıktan Sonra Sivilce

ilginchakkatenn

Hazelin
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
485
195
103
Bandırma
Merhaba herkese.Ben yüz tüylerimi 1 sene önce kuaföre aldırmıştım sir ağda ile.Ağdadan sonra kızarıklık oldu sonra da sivilcelendim.Malum yaz geldi, yine yüzümü almak istiyorum çünkü esmerim ve güneş vurdukça yüzüme belli oluyor:oops: Evde kendim almak istiyorum ama sivilcelenme yaşamak istemiyorum.Bunun için ne önerirsiniz bana? Ağdadan önce ve sonra ne kullanmalıyım?

Maddi durumun iyi ise hiç ağdayla uğraşma, lazere git. Ama sivilce için ise,

Yarım litre ılık su
Yarım salatalık
1 çay kaşığı karbonat
2 talı kaşığı sirke
Bir dal taze nane
1 yemek kaşığı bebek pudrası
Hazırlanışı:

Tüm malzemeler bir kavanoza eklendikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Kavanozun kapağı kapatılarak 2 saat bekletilir.
2 saat sonra hazır hale gelen tonik, gün içinde aklınıza her geldiğinde bir pamuk ya da temiz bir bezle sivilceli bölgelere sürmek vasıtasıyla uygulanır.

Ya da karbonat maskesi;

Diş macunu kıvamına gelinceye kadar karbonat ile suyu karıştırın. Karışımı yüzünüze yumuşak dairesel hareketlerle uygulayın.
15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bu karışım sivilceyi iyileştirirken, ciltte kaşınma ve kızarıklık oluşmasını da engeller. Etkili sonuçlar için karbonat maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Back