- 20 Eylül 2015
- 435
- 375
-
- Konu Sahibi PacemTeAmo
Merhaba ben de benzer bi durumdayım yorum olmamış ama umarım gelir :) Takipteyim
Fondoten mi kullanmak istiyorsun, pudra mı, her ikisini de mi? Cilt rengin ne
Canım tavsiyelerde bulunabilirim, cildin gözenekli olduğunu söylemişsin bunun için baz kullanmalısın, NYC primer öneririm en başarılı bulduğum ürün budur gözenek küçültmek ve makyaja hazırlama açısından.
Fondoten olarak günlük istiyorsan hafif yapılı ve yoğun kapatıcılı olmayanı tercih etmelisin bu anlamda Revlon colorstay kullanabilirsin, iki çeşidi var kuru ciltler için ve yağlı ciltler için. Far olarak ten rengine yakın ya da tope dediğimiz doğal tonlara yakın farlar tercih edebilirsin flormar 07 hem sürümü kolaydır hem de tozutma yapmaz makyaja yeni başlayanlar için güzel bir tercihtir. Highligter günlük olarak pek önermiyorum ama arada kullanacaksan The Balm luminizer kullanabilirsin asla disko topu görüntüsü yaratmaz yüzünde hafif ışıltıya sahiptir.
Rimel olarak nasıl bir görüntü istediğine bağlı hacimli mi ,kıvrık mı, tel tel ayrılmış kirpikler mi buna karar vermelisin çünkü her rimel bunları sağlamayabiliyor
Başka kafana takılan soru olursa yazabilirsin seve seve yardımcı olurum canım :)
Evet canım nyc Türkiye'de var Watsonslarda bulabilirsin beyaz bir ambalajı var. Evet dediğin gibi cildi renklendirmek sağlıklı görünüme kavuşturmak önemli. Günlük ten makyajında hafif ürünler kullan leke,iz yoksa. BB krem de işini görebilir, aydınlatıcı alıp kenarda bulundurabilirsin the balm bu konuda başarılıdır gerçekteninşallah yardımcı olabilmişimdir
Çok teşekkür ederim. Tabii ki yardımcı oldunGözenek küçülten primer bulunmaz nimet doğrusu. Şimdi sıra indirim kollamakta Bu arada Eklips'in alık fırçası ve süngerini almayı düşünüyorum. Bambu saplı olanlardan iyi yorumlar duydum hakkında. Ayrıca fiyatları da uygun. Avatarındaki resim Zoella mı ? çok benzettim de
Çok teşekkür ederim. Tabii ki yardımcı oldunGözenek küçülten primer bulunmaz nimet doğrusu. Şimdi sıra indirim kollamakta Bu arada Eklips'in alık fırçası ve süngerini almayı düşünüyorum. Bambu saplı olanlardan iyi yorumlar duydum hakkında. Ayrıca fiyatları da uygun. Avatarındaki resim Zoella mı ? çok benzettim de
Evet canım eklipsin fırçaları gayet başarılı, ben eyeliner fırçasını kullanıyorum jel eyeliner sürmek için çok memnunum 3 tl gibi bir fiyata almıştım. Art net de çok güzel satın alma fırsatın varsa far fırçasını alabilirsin Mac karıştırma fırçasına muadil olarak gösteriliyor :)
Resim Zoella canım evet
Evet NYC uygunmuş ancak the balmdan 3 ürün almayı düşünüyorum hepsi 100 tl yı geçiyor yüzde 50 indirime sık giriyormuş o yüzden bekleyeyim diyorum. Bu kadar sık indirime giriryorsa boşuna kazıklanmayayımİndirimi beklemene gerek yok bence canım NYC için konuşuyorum tabi. Çok uygunlar zaten. Bence gözeneklerin için onu hemen almalısın ben de kefilim kendisine :) Arkadaşım kullanıyordu
Bu arada neden fondoten kullanıyorsun, cildinde büyük problemler yoksa pudra işini görür hem de zararlı değil çok
Highliter ve lumizer in arasındaki fark ne
Ay iyice japon kaldım :)))
Not ettim en kısa zamanda edineceğim inşallah :)
Evet NYC uygunmuş ancak the balmdan 3 ürün almayı düşünüyorum hepsi 100 tl yı geçiyor yüzde 50 indirime sık giriyormuş o yüzden bekleyeyim diyorum. Bu kadar sık indirime giriryorsa boşuna kazıklanmayayım
Ah hep bilinçsizlikten... Nasıl bir pudra kullanmalıyım? transparan olmaz sanırım. Tavsiye alabilirim :)
Ben de yeni yeni bilgileniyorum :) Benim makyaj uzmanı arkadaşlarım var mac fondoten kullanıyorlardı ben de fondotenle başlayayım dedim onlara ne önerirsiniz dedim. Beni döveceklerdi az kalsın, fondoten kullanmamı istemediler, çok zararlıymış ve kullanmama gerek yokmuş: Cildimde sivilce izim yok, yara izi yok yani kusur pek yok sadece ben rengimi daha beyaz, canlı, pürüzsüz gösterecek bir ürün arıyordum. Cildinde bir kusur yoksa, pudra fondotenden çok çok daha iyi durur. Yüzümde güneş lekeleri var biraz, çok az kapatıcılıkta bir pudra aldım ona rağmen fondoten pudra kullanmış gibi sıfır lekeli duruyor, tamamen kapatıyor yani.
Ben mac pudra almak istedim ama o çok aşırı yoğun bir kapatıcı, o kadarına gerek yok diyerek mac'tekiler bile beni yönlendirdiler :) Ben beyaz yüz beğeniyorum, rengim de beyaza yakın buğday. NYC önerdi bana mac'tekiler :)) Ben de onun pudrasını aldım çok memnunum ama çok iyi nemlendirmek gerekiyor sanırım cildi. Ben de iyi bir makyaj altı nemlendiricisi arayışındayım :)
Biraz araştırma yaptım. Gözenek küçültücü NYC primer'dan sonra mineralli bi pudra kadifemsi bir görüntü veriyormuş. Ayrıca biraz kapatıcılığı da varmış. Uygun fiyatlı olarak Golden Rose var ancak Yves Rocher'de baya iyi sanırım bu konuda
Golden rose pudra konısunda pek başarılı değil malesef çizgilere doluyor, çabuk kırutuyor yüzü. Maybelineye bakabilirsin uygun fiyatlı olarak.