• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuvasını, benim yuvama yapmaya çalışan dişi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
başlık işin şakası, gerçeği ise arka balkonuma bir kuşun yuva yapması.

şimdi bundaki dert ne diyeceksiniz. ilk kez balkonuma bir kus yuva yapti. ne yapacagimi pek bilemedim. kusu yuvasindan etmeyi düşünmüyorum ama yakin zamanda arka balkonu detayli temizlemem lazim. cam balkonla kapali normalde. yaz olduğu icin acik duruyor. pek kullanmiyoruz biraz depo alani gibi bizim icin. o yuzden cok sık da temizleyemiyorum. simdi temizleme zamanim geldi. biraz da ayiklama yapmam lazim.

ama kus beni dusunduruyor. yuva kurdular mi uzun zaman dururlar mi orda. yoksa zamanla kendi tasinir mi. kis gelecek cam balkonu kapamamız gerekecek. ne yapmam gerekir bilemiyorum.

kalıcı oluyorlarsa ahsap kus yuvasi tarzi birsey alip biraz balkonun disina mi monte etsem.

su an tam balkonda duvara monte ettigimiz raflarin en ustune, tozlanmasin diye rulo yapip rafa koydugum pazar arabamin cantasina yuva yapmis. pazar arabasi da iptal su an. :/

Sizde diğer arkadaş gibi yumurtalarını Çöp e atmayın da....
Doğa da yaşayan hayvanlar öyle bizim bildiğimiz evcil hayvanlar gibi sizin belirlediğiniz yuvaya girmezler. Zaten yuvasını taşırken insan kokusu değdiği için terk ederler diye biliyorum.
Yumurta yapmamislarsa varliginizi hissettirebilirsiniz onlar kendiliğinden taşınır zaten ama yumurtaları varsa karışmayın.

şimdi bundaki dert ne diyeceksiniz. ilk kez balkonuma bir kus yuva yapti. ne yapacagimi pek bilemedim. kusu yuvasindan etmeyi düşünmüyorum ama yakin zamanda arka balkonu detayli temizlemem lazim. cam balkonla kapali normalde. yaz olduğu icin acik duruyor. pek kullanmiyoruz biraz depo alani gibi bizim icin. o yuzden cok sık da temizleyemiyorum. simdi temizleme zamanim geldi. biraz da ayiklama yapmam lazim.

ama kus beni dusunduruyor. yuva kurdular mi uzun zaman dururlar mi orda. yoksa zamanla kendi tasinir mi. kis gelecek cam balkonu kapamamız gerekecek. ne yapmam gerekir bilemiyorum.

kalıcı oluyorlarsa ahsap kus yuvasi tarzi birsey alip biraz balkonun disina mi monte etsem.

su an tam balkonda duvara monte ettigimiz raflarin en ustune, tozlanmasin diye rulo yapip rafa koydugum pazar arabamin cantasina yuva yapmis. pazar arabasi da iptal su an. :/
Oyy ben o yavrulari yuvayi severim ya .. sakin bozmayin o yuvayi birakin oldugu gibi kalsin ilerde bakarsiniz ama suan icin hic dokunmayin

Kira ödesin size..)
Saka bir yana merak etmeyin yumurta yapıp bir süre yavrularını büyüttükten sonra gidebilir de ordan severse kalabilirde..
Ne güzel sakın korkutmayın ki mutlu olsun hayvan orda

Yavrular çıkıp uçmayı öğrenene kadar bekleyeceksiniz mecbur. Ben de cam balkon için beklemiştim bizimkileri :)

Yuvaya dokunmayın geri kalan yeri temizlersiniz ,eylül ekim gibi biter işleri o yuvayla

Oyy ben o yavrulari yuvayi severim ya .. sakin bozmayin o yuvayi birakin oldugu gibi kalsin ilerde bakarsiniz ama suan icin hic dokunmayin
Kira ödesin size..)
Saka bir yana merak etmeyin yumurta yapıp bir süre yavrularını büyüttükten sonra gidebilir de ordan severse kalabilirde..

yumurtalari icin mi yapmis. ayy nedense hic aklima gelmedi ya. aklina esti de yapti sandim. hatta on balkona da baya cali cirpi yigmislar ama oraya yapamamislar.

rahatsiz olur korkar kacar diye hic bakmadim bile balkona. yumurtasini da gormedim o yuzden.

yavrulari doğunca gider o halde.

cam balkonu hic kapatmamam lazim o halde.

temizlik yapsam rahatsiz olur mu. fazlaliklari atip yeri silmem lazim. hadi yeri silmesem diyeyim ama fazlalıkları cikarip atmam lazim.

Kira ödesin size..)

yumurtladigi hic aklima gelmemisti :) su an kuluckada o halde cunku surekli yuvasinda duruyor.

Türkiyede bizim balkonda vardı. Dokunmadik. Yaz sonunda kendilerinden terk ettiler. Terk etmeseler bile birakirdik. Ne zamam balkona otursan başında küçük kuş bebelerin sesleri. Güzel oluyordu.

yumurtalari icin mi yapmis. ayy nedense hic aklima gelmedi ya. aklina esti de yapti sandim. hatta on balkona da baya cali cirpi yigmislar ama oraya yapamamislar.

rahatsiz olur korkar kacar diye hic bakmadim bile balkona. yumurtasini da gormedim o yuzden.

yavrulari doğunca gider o halde.

cam balkonu hic kapatmamam lazim o halde.

temizlik yapsam rahatsiz olur mu. fazlaliklari atip yeri silmem lazim. hadi yeri silmesem diyeyim ama fazlalıkları cikarip atmam lazim.

Kuluçkaya yattıysa tedirgin olabilir ama yuvası yukarıdaymış zaten.
Güvercin mi?

Ben de konu başlıgını görünce birinin esinizde gözü var sandim çok fesatim 🙄😂😂

Yani bu temizlik aşkı neden

Zaten sık temizletmiyorsanız kalsın

Bize bu sene kumrulara geldi cam önüne ama kedi kovaladı yoksa çok tatlıydı yuvaları

Annem tatilde iken balkon kapısı açılmış mutfak dolabının üstüne yuva yapıp yavruyu çıkartmışlar

O tabii içerde tutamamış balkona koymuş orada büyütmüşler

Bir sonraki sene gelen bir güvercin vardı babam bu bizimki diyordu benden kaçmıyor alışkın vs diyordu

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    58,8 KB · Görüntüleme: 72
Temelli kalmazlar ama bitlenen oluyor dikkat edin heryere yürür bit , bizim balkonda olmuştu.

Yavrulicak o orda yavruları büyüyüp yuvadan uçunca giderler. Ama seneye yine gelirler. Onlar gelmeden kapatırsınız balkonunuzu. Birazcık sabredin şimdilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back