• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yürüteç

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar aranızda yürüteç kullanan varmı? kaçıncı ayda başladınız kullanmaya?
ben kullanmayı hiç düşünmüyodum ama arkadaşım hediye almış karasız kaldım bende...

canım benim oğlum şu an 7 aylık. tam yürüteç kullanma zamanı ama doktorumuz tavsiye etmiyor. hem tembelleştiriyormuş hem de yürümeyi geciktiriyormuş. yere yatak serin onun üzerinde dönüp dursun diyor ama bizimki hep yat yat sıkılıyor haklı da tabiki. sürekli de kucağa alamayız alışmasından korkuyoruz zaten zor alıştırdık yatağa. valla ben yürüteç kullanmayı düşünüyorum çünkü kullananlarda bir sorun görmedim. madem arkadaşın hediye almış arada kullan bence bir zararı olacağını sanmıyorum.

7 aylıkken kullana bılıyorsun.
Ama bebekler ıcın pek faydalı degıl.bebeklerı ona koyunca ayaklarının uclarına basıyorlar onu sÜrerken o zaman yÜrÜmelerı gecıkıyor tam basmıyorlar.
Bırde erkek bebkler ıcınde zararı oluyormus fazla kaldılarmı yumurtalıkları acısından.doktoruna sorsan ıyı edersın.

bence hiç kullanmayın
ben kızıma kesinlikle almıcam yürüteç hediye gelse bile kullanmam
dr.umuz zaten önermedi ama o önerseydi bile ben gene kullanmazdım
tanıdık bir ailenin başına çok kötü bir olay gelmişti ondan beri hep korkarım zaten o aletlerden
bebek kapı eşinin başına gelip birden dengesini öne doğru verince tepe taklak kafa üstü düşmüştü sonuç felaket, çocuğun beyni zarar görmüş ve malesef yürümiyecek, tedavi ile biraz biraz konuşabilecek
tabiki her yürüteç kullanların başına gelecek diye bişey yok ama bence çokta gerekli bir alet değil yani

ben kullanıyorum, oğlumda da kullandım... benim bebeler zaten 15 dakkadan fazla durmuyolar üzerinde sıkılıyolar. öyle saatlerce üstünde tutulmazsa bir zararı olmayacağı düşüncesindeyim.

kızlar bende karşıyım yürüteçe ve doktorumda kesinlikle önermior ben leap frog diye bi alet aldım tipi yürütece benziyor üzerinde birçok oyuncak var fakat bu yürüteç gibi hareket etmiyor sabit duruyor doktorumada sordum gayet iyi olduğunu sööledi internete ismini yazdınısmı çıkıyor detaylı olarak bakabilirsinis ben dördüncü aydan beri güvenle kullanıyorum yemek yaparken iş yaparken vs çok iyi oldu tavsiye ediyorum yürütec alacaınıza bence bundan alın kıssslarr :ecrin_bebek:

ya ben bi türlü beceremedim resmini görmeyi..
bebeğinle beraber bi resmini koyarmısın 4.aydan beri kullandığına göre bayağı kullanışlı bişey..

cnm ben annemdeyim şuan yeni gördüm mesajını evdeki bilgisayarda fotoğraflar o yüsden yarın yollayabilirim ama tam adını yazayım ben sana ööle bakabilirsin netten leap frog aktivite istasyonu diye yazarsan çıkıoo ok ama bende atayım yarın daha detaylı görürsün yerimseniben

kızlar aranızda yürüteç kullanan varmı? kaçıncı ayda başladınız kullanmaya?
ben kullanmayı hiç düşünmüyodum ama arkadaşım hediye almış karasız kaldım bende...

doktorlar tavsiye etmiy.ayaklarını tam olarak basamıyorlarmış.ben kızımda kulanmadım.kızım 10 aylıkken yürüdü zaten:nazar:

biizm babamızın yürüteci duruyormuş dedemiz saklamış:) ona biniyor çok da sevıyo .ayakları da tam basıyo yere cunku ayarlanıyor boyuna göre.ogluş 8 aylık.çok kalmıyo üstünde fakat kendi basına özgürce oraya buraya gimekten cekmece kurcalamaktan da çok keyıf alıyo belli.ben kullanıyorum yani.babamız ne gec yürümüş ne testisleri zarar görmüş:))) onun yürütecı sonucta:)

leap frog sonunda gördüm resimini değişik bişey ama çocuk sıkılmazmı onun içinde yürümyo sabit bişey sanırım tabi bi tehlikesi yok o güzel pahalıymış beeee

ya haklısın biras pahalı bişii eşim ilk aldığında kıyameti kopardım bu neaaaa diye ama sonra bebişimin mutluluğunu görünce içim ezildi öyle seviyo onu anlatamam üzerine koyduğum an çığlıklar atıyo gülüyo baya oyalanıo ilgisi hep oyuncaklarda nasıl güsel oynuyo anlatamam iyiki geri vermemişim gün geçtikçe dahada seviyo ne biliiim bizim çok işimize yaradı hiç sıkılmadı miniş üzerinde koltuğu dönüyo ve böylece oyuncakların hepsiyle dönerek ayrı ayrı oynayabilio resmini koyamadım ya olmuoo bağlantı koptu diyo her seferinde :sm_confused:

Back