Merhaba, benim naçizane tavsiyem yürüteç kullanmayın. Benim kızım 11 aylık hiç kullanmadık. Doktorum kesinlikle kullanmayın dedi. En çok ev içinde yaşanan kazalar yürüteçlerle oluyormuş. Ayrıca bebeğin doğal büyüme ve yürüme sürecini etkileyen birşeymiş. İsterseniz araştırın internetten de. Bir çok kaynakta da yazar tehlikeleri. Tabi ki siz bilirsiniz. Ben doktorumuzun söylediğini iletmek istedim.
Yurutec ozellikle erkek bebekler icin hic onerilmeyen birsey. Ayrica bilinenin aksine yurumeyi cabuklastirmak yerine geciktiriyor. Ben oglumda kullanmadigim halde 10. Ayinda yuruyordu. Kizimda da kullanmadim kullanmicam da.
Dis icinde bikac yemek kasigi zeytinyaginin icinde 6 7 dal karanfil atip 1 gece bekletin. Ozellikle uyutmadan once dis etlerine surun. Cok rahatlatiyor. Ayrica soguk olarak havuc verebilirsiniz eline. Taze soganin da aciyi aldigini soylerler.
Kızımın diş çıkarma dönemi başlayınca yengesi yurt dışından Osanit diye bir ilaç gönderdi. Biz onu kullanmaya başladık. Minik topçuklardan oluşuyor (bir tanesi susam tanesi kadar), günde 8 kez en az 15 dakika bekleyerek dilinin üzerine koyuyorum, uykuları da ağlaması da düzene girdi, tavsiye ederim. Bazı eczanelerde satılıyormuş ama biz komşumun oğlu için bulamadık internetten sipariş ettik. Özelden mesaj atabilirim aldığımız linki.
Yürüteç biz de kullanıyoruz ama günde 10 dakikadan fazla üzerinde tutmamaya gayret ediyoruz. Tamamen ayakta dikilir pozisyonda durmak hoşuna gittiği için koyuyorum, yürütecin yürümeyi öğrettiğini sanmıyorum.
yürüteç artık önerilmiyor tatlım çünkü gelişimi olumsuz etkileyebiliyormuş.
diş çıkarması ise 3 yaşına kadar süreceği için kolay gelsin diyorum, rahatlatıcı jeller var, doktora sorun alın, biraz olsun rahatlatır hem bebeğini hem seni canım benim.