Yürüteç kullananlar

şimdiki aklım olsaydı oğluma kesinlikle yürüteci almazdım... çünkü dr umuz yürümesinin gecikme nedeni olarak ''yürüteç'' demişti......

Çocuğunuz erkekse hiç kullanmayın derim. Bizim dr muz 8.aydan sonra günde 15 dakikaya izin vermişti ama ben çok işim varsa yürütece oturtuyordum. Doğum gününden 15 gün sonra tam yürümeye başladı...

Bende kullandim yürütec ama cok isim oldugu zamanlar kullaniyordum genelde oglum tam 11 aylikken yürümeye basladi cokta düzgün yürüdü yürüyorda genelde faydali olmadigini iyi olmadigini söylüyorlar ama acikcasi cok fazla kullanmadim bi zararinida görmedim...

ben oğluma yürüteç aldım. 7 aylıkken gün içinde çok uzun süre kalmayacak şekilde koydum. 11 aylıkken yürüdü, ne yürümesi gecikti, ne basmasında bir sorun var. Annem de üç kardeşiz hepimizi yürütece koymuş ve hepimiz yaşımızı geçmeden yürümüşüz. Ben size Benjamin Spocks'ın kitabından alıntı olarak söyleyebilirim ki yürüteç 6 aydan önce kullanıldığında ve uzun süre bebek içinde kaldığında sakıncalıdır. Onun dışında bebeğe de anneye de çok büyük rahatlıktır.
Ayrıca ben geçen sene yürüteç hakkında yazmıştım, faydalanmak isterseniz

virüsvirüsvirüs

Son düzenleyen: Moderatör:
bende kızıma aldım kullandıkta.ısım oldukca koydum yurutece mecbur tek basınasınız suttu mamaydı ıstı guctu baska care yok.9 aylıktı kızım 4 adım tek basına gıdıyodu gerı kalkıp yuruyodu yıne.hıc zararını gormedım ama duzgun bır markanın yumusak oturdugu yer ve guvenlı olanından alın derım.ısın ucuzuna kacmayınca bıseyde olmuyor.hem sıkılmıyor evde kendı gezıyor.dusununsene yuruyemıyosunuz bıyere gıdemıyosunuz ne sıkıcı.tabı yurutec alın 24 saat cocugu koyun demıyorum yanlıs anlasılmasın.ayrıca madem yurutec zararlı o zaman zıpzıp larda zararlı.anlamıyorum bu doktorları ben.

Oğlum 6. Ayına girdi dün bi arkadaşımın kızının yürüteci vardı ona koydum ne yapacak diye çok hoşuna gitti gülmeye başladı falan yürümeye çalıştı çok sevdi yani ben istiyorum aslında yani çok uzun süre koymadıkca bencede sorun olmaz.eşimi ikna ediyorum tam kaynanam sakın alma diyo benim kocam da ona uyup yok zararlı yok şöyle yok böyle diyo off

bizde bi kaç ay yürüteç kullandık, türümesi gecikmedi ama bacaklarının arası ayrık olmaya başladı gibime geldi, doktora götürüp sordum'yürütecin bacak gelişimi için olumsuz etkileri var mı 'diye ' 'gelişim döneminde olduğu için böyle bir etkisi olabilir' demişti... vaktinde yürüdü o konuda sıkıntı yaşamadık. günde 10 -15 dk dan bişey olmaz ,1 -2 saat kalırsa zararları var

ilk cocuguma kullandim hicbir zararini gormedim tam yasinda yurudu .simdi zararli denildiginden ortopediste cocukcuya herkese sordum ayarini en kucukte tut ayaklari yere rahat bassin hicbisey olmaz dediler 7aydan beri koyuyorum ama cok uzun sure tutmuyorum

benım kızım cok hareketlıyı 5 aydan 7 aya kadar yuruteç kullandık ve yurutecten ındırdıgım gıbı yurudu.
9 aylıktı koşuodu birazda minyon oldugu için görenler şaşırıyordu.ama erkek çocuklarında önermedıklerın duymustum.

Bende oğluma almıştım yürüteç..Doktorumuz tavsiye etmediği halde..Çocuğa fayda ya da zarar birşeyini görmedim..Sadece annenin işini o anlık kolaylaştıran bir alet..Örneğin bulaşık mak. boşaltırken doldururken yanımda koyuyordum yürütecine iyi oluyordu benim için...12 aylıkken de tıpış tıpış yürüyordu..

6 aylikken yurutece koyuyordum oglumu bende isim oluca oyle her zaman koymuyordum gunde yarim saati gecirmiyordum zararini gormedim 9 aylikken emekledi 10 aylikken tutup kalkti 11 aylikken tam yurudu ama yinede o kadar kullanmayin ozelliklede erkek bebeklere

2. çocuğum 8 aylık bir kız bebek ilk çocuğumda yürüteç zararlı denildiği için kullanmadım . çok geç yürümüştü oğlum yaklaşık 18 aylıkken başladı yürümeye şimdi kızım hiç durmuyo sürekli beni yanında istiyo diş çıkrıyo çokta huysuz uyumuyorda beni bunalttı acaba yürüteç alsammı diyorum sonra ya belki zarar verir birkaç ay dişini sık diyorum kendime napcamı şaşırdım uykusuzluk ve yorgunluk beni bitirdi

Back