geçen özel doktora gittik biliyosunuz yürüteç kesinlikle yasak dedi kızlar.yürümeyi kendi başına öğrenmeliymiş.
sakıncasını şöyle anlatayım...
yeğenime yürüteç alınmıştı tam yürümeye başlamadan önce zamanını bilmiyorum
yürüyene kadar kullanmıştı annem birgün altını değiştirirken yumurtlıklarının kasıklarının üstünde olduğunu farketti
yengemle birlikte doktora götürdüler doktor yürütecemi koydunuz bu çocuğun yumurtalıkları yerinde değil
eğer birazdaha gç getirseydiniz acil ameliyata almamız gerekirdi dedi
elle masaj verdi yumurtalıkları yerine getirmek için bir kaç ay sonra şükürler olsun yerine geldi
eğerki geç kalınsaymış sonunda kısır kalma ihtimali varmış
doktor yumurtalıklar belli sıcaklıklarda yaşar kasık üzerine çıkan yumurtalıklar kendi öz sıcaklığını yitirdiği için
zamanla işlevini yitirmeye başlar haliyle buda kısırlığa neden olur demişti
erkek çocuklarını mümkün mertebe yürüteçten uzak tutun hanımlar
Evet erkek çouklarında kasıklarda yumurtalıkların gelişimi açısından kanguru, yürüteç, hoppala ve hatta ayaklı boy tulumlarını bile dr.ların sakıncalı bulduğunu duymuştum.Çokda mantıklı düşününce ama kız çocuklarında da yürüme geçliği hariç gelişimi etkileyecek veya herhangi bir sağlık sorunu yaratacak bir engel varmı acaba? Biz geçen hafta yürüteç değilde bright stars marka yürümeyen tarzda aktivite masası ve hoppala gibi kendi etrafında 360 derece dönebilen bir masa var ondan aldık çok beğendik ve e bebekte indirimdeydi alalım dedik. Hergün olmamakla bile günde max. yarım saat koyuyorum. Umarım bir sakıncası olmaz ama bnce bu konuda önemli olan insanların bu eşyaları gereğinden fazla uzun zaman kullanmaları.Mesela ben iş yapcam diye çocuğumu günün 4-5 saati oraya koyarsam herşeyin fazlası zarar olduğu için muhakkak onunda olur. Ben kızım için değişiklik olsun birazda onun üstünde durup bi yarım saat oynasın diye aldım.Güzel bir masa İlla yürüteç almak isteyenlere tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?