Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yürüteç hakkında bildiklerimizi zararlarını faydaları gelin burda konuşalım

vaktiyle oğlumda kullandım son 10 gündürde kızçem için kullanmaya başladım yürüteci...
hoppala yada salıncaktan yana hiç değildim zaten ama yürütecin hakkını ödeyememmm
sezarın hakkını sezara vermek lazımmmm
yürüteçle herşey daha bir kolaylaştı bizim için...

maşallah oğluma
1 haftada iyi söktü yürüteçte dolanmayı
tutabilene aşk olsun
evde uzanabileceği bütün aksesuarları kaldırma zamanım geldi
duygulandım ama ağlarım şimdi ben
ne çabuk büyüdün kuzuların güzeliii

oğlum vitesi şimdilik geri takmayı ögrendi
umutluyum yakında ileri vitesi de ögrenecek püüff

benim oğlanda sadece geri geri gidiyo çok komik ama ileride gidecek inşallahhh

geçen özel doktora gittik biliyosunuz yürüteç kesinlikle yasak dedi kızlar.yürümeyi kendi başına öğrenmeliymiş.

geçen özel doktora gittik biliyosunuz yürüteç kesinlikle yasak dedi kızlar.yürümeyi kendi başına öğrenmeliymiş.

canım benim kızım içinde doktor aynısını dedi, bebeğin içine oturtulduğu yürüteç, hoppola gibi arçları kullanmak yasak dedi, bana ancak, 10 aydan sonra arkadan itilen bir oyuncak var ya, bebekler ite ite götürüyorlar hani, sonrada bisiklet oluyor, ona onay veririm dedi, ama 10. aydan sonra.

Arkadaşlar yürütecin ne gibi zararı oluyor tam anlayamadım. Yürütece bindirmesek zaten birşekilde ayakları üzerine basmaya zıplamaya başladılar. Benim kız kollarından tutup yürütmemi istiyor, çok hoşuna gidiyor . Bende bu aralar yürütece koymaya başladım henüz tam beceremiyor ama ayağa kalkmaya ve denge kurmaya çalışıyor. :uhm:

kızlar benim oğluşta 6.ayını bitirdi bende aldım yürüteci

onun boyuna göre ayarlıyorum hiç bitarafı sıkışmıyorum ama tabi üstünde uzun süre bırakmıyorum haatta oğlumu geç bile koydum yürütece diyebilirim çünkü kızlarımı ikisinide 4buçuk aylıkken koydum biri 9aylık yürüdü biri 10 aylık yürüdü.
oğlumu işte çevrede söylenen sözlerden dolayı geç koydum orası burası sıkışır diye.ama yigenlerimde erken koydular bişey olmadı.
şimdi baya öğrendi ilk önce geri geri gitti şimdi öne doğru gitmeye başladı,tabi uzun bırakmıyorum zaten hemen de sıkılıyor..

bende kızımı bindiriyorum hem bindirmeyip napiyim ben mutfaktayken mecbur oda yürütecinde yerde bıraksam emkliyo her yeri karıştırıyo bence süper bi icat

Ben çoocuk doktorunun yanında çalşıyorum arkdaşlar tavsiye etmiyor...çok zararı yok ...hareketleri kısıtladığı iiçin yürümeyi geciktiriyor...ve otuyor çocuk ayaklara fazla güç vermden hareket ettiyor. Demişti...

Bu yürüteç olayı anlayamadığım ve sanırımda hiçbir zaman anlayamayacağım bir konu oldu.Çok merak ediyorum bizim dr.umuzda çevremden duyduğum kadarıylada dr.lar yürüteci tavsiye etmiyorlar.(bizimkisi bn daha sormadan yürüteç kullanmıyoruz dedi).Doğrudur bildikleri vardır elbet fakat yurtdışında hemn hemen bütün bebekler yürüteçlerin bu yürümeyen sallanan modellerini kullanıyorlar.Burdaa yok onlardn ama yürüteçle aralarında çok fazla farkda yok yürütecin yürümeyeni yani bebek yine basıyor yere. Burda neden yasakda orda bebekler kullanabilior fark ne?

benimde bebeğim hep ayakta durmak istiyo 6 aylık yaklaşık. düşünmüyodum aslında ama bi tanıdığın yürüteçini denedim çok keyif aldı bende aldım ama parmak uçlarında yürütmüyorum yere tam basıyor eliyle destek alıp ayağa kalkıp ilerlyor. normalde parmak uçlarında yürüyecek şekilde kulanıyolar oğlum o şekilde durmaktan hoşlanmıyor.

sakıncasını şöyle anlatayım...
yeğenime yürüteç alınmıştı tam yürümeye başlamadan önce zamanını bilmiyorum
yürüyene kadar kullanmıştı annem birgün altını değiştirirken yumurtlıklarının kasıklarının üstünde olduğunu farketti
yengemle birlikte doktora götürdüler doktor yürütecemi koydunuz bu çocuğun yumurtalıkları yerinde değil
eğer birazdaha gç getirseydiniz acil ameliyata almamız gerekirdi dedi
elle masaj verdi yumurtalıkları yerine getirmek için bir kaç ay sonra şükürler olsun yerine geldi
eğerki geç kalınsaymış sonunda kısır kalma ihtimali varmış
doktor yumurtalıklar belli sıcaklıklarda yaşar kasık üzerine çıkan yumurtalıklar kendi öz sıcaklığını yitirdiği için
zamanla işlevini yitirmeye başlar haliyle buda kısırlığa neden olur demişti
erkek çocuklarını mümkün mertebe yürüteçten uzak tutun hanımlar

Evet erkek çouklarında kasıklarda yumurtalıkların gelişimi açısından kanguru, yürüteç, hoppala ve hatta ayaklı boy tulumlarını bile dr.ların sakıncalı bulduğunu duymuştum.Çokda mantıklı düşününce ama kız çocuklarında da yürüme geçliği hariç gelişimi etkileyecek veya herhangi bir sağlık sorunu yaratacak bir engel varmı acaba? Biz geçen hafta yürüteç değilde bright stars marka yürümeyen tarzda aktivite masası ve hoppala gibi kendi etrafında 360 derece dönebilen bir masa var ondan aldık çok beğendik ve e bebekte indirimdeydi alalım dedik. Hergün olmamakla bile günde max. yarım saat koyuyorum. Umarım bir sakıncası olmaz ama bnce bu konuda önemli olan insanların bu eşyaları gereğinden fazla uzun zaman kullanmaları.Mesela ben iş yapcam diye çocuğumu günün 4-5 saati oraya koyarsam herşeyin fazlası zarar olduğu için muhakkak onunda olur. Ben kızım için değişiklik olsun birazda onun üstünde durup bi yarım saat oynasın diye aldım.Güzel bir masa İlla yürüteç almak isteyenlere tavsiye ederim.

Son düzenleme:

katılıyorum canım sana yürüteç aldığımı duyan herkes oohh rahat edersin dedi. ama ben sadece kısa sürede yapılacak işim varsa koyuyorum. benimki oturmuyoda gerçi elleriyle destek alıp ayakta duruyo. oturma hizasından 2 kademede aşşağıda. o yorulmadan ben gelip alıyorum zaten. keşke bkadar huysuz olmasaydı yere koyar koymaz ağlamasaydı oğlum hiç almazdım.

iki aydır kullanıyorum oğlum 8 aylık oldu hicte sorun yasamadim kanguru ayaklı tulum vs... diyorsunuz arkadasım bebeğini bezlemiyormusun onunda zararı vardır ozaman hatta anneler taşırken bile zarar verebilir ozaman dikkatli olmak lazım pimpirikli değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…