Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yürüteç hakkında bildiklerimizi zararlarını faydaları gelin burda konuşalım

lilyumum sus kız ürksünler biraz bizde gülelim :roflol::roflol::roflol:

az önce yasdıklarımın hepisiii şakaydı zaten kso cummmm
aman irkek anaları kullanmayın yürüteç neyimmmm
oğluşunuzun geleceğini tehlikeye atmayın irkek anaları (dermişimmmmm)kaydirigubbakcemile5

yürüteçsiz bebek olurmu yaaww

ama bendeki kitaptada yazıyor, yürüteç pek iyi bişey değilmiş,

nasılki biberona alışan bebiş memeden soğuyorsa, yürütece alışan bebekte yürümekten soğuyormuş geç yürüyormuş,

kullanılacaksada her seansta en fazla yarım saat,

yürütecin bebeğe hiç bir faydası yokmuş tek faydası anneyeymiş, bebeği oyaladığı için anne rahat ediyormuş :1closedeyes:

benim ablam almış bizimkilere bugün yarın gelir, daha erken kullanmak için ama çok mecbur kalmadıkça kullanmayı düşünmüyorum, zaten evde yer kalmadıki nerde hareket edecek çocuklar :)

ohh be nihayet istediğim cevaplar gelmeye başladı..
yani az önce yemek yaparken bende bunu düşündüm
nereye gitsek kanguruyla götürüyorum
yani kangurunun zararı yoksa yürüteçin neden olsunki
dimi ama
büyük rahatlık omuzlarım ve belim için
kendi kendine gezsin dursun
adisoo yapsınn :roflol:
bhk ben kısçeme alıcam inş..
daha aylar öncesinden bile başlamışken kanguruyla her yere taşımaya,
bana extra bi zararı varmış gibi gelmiyor yürütecin..

pimpiriksiz, geniş (!) anne bhk

aslanım bhk dimi ama a.s.
kSo
lilyumum sus kız ürksünler biraz bizde gülelim

:mymeka:sen varya sen msn ye gel bi yasaklı bi kaç bişi dicem sana
gel sen gelll :mymeka: uyuz karıı

kız uyma bu delüye valla sanada geliyo haa
şurda hayati bir mesele konişiyik dimi :mymeka:

bende oğluma yürüteç aldım ama çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum oda en fazla 15 dk dr. sormadım çok kalabalık bi aileyiz şimdiye kadar kimseye bişi olmadı inş.oğlumada olmaz
allah esirgesin miniklerimizi

canım hiç sanmıyorum yaw :uhm:
bende yürütece binmişim
1 yaşındayken yürümeye başlamışım fisfisfis
kız yegenlerim erkek yegenlerim
hepsi bindiler ve hepside vakti zamanında başladılar yürümeye sengözlerimebaksanab
anne için büyük rahatlık kesinlikle
benim L şeklinde bir holüm var 1 saatte 1 tanesini anca dolaşır yürüteçle :roflol:
o acımasız delünün lafına bakma sen dayaklık o dayaklık :jeyyar:

doktordan önce benim kaynana yasak koyarkaydirigubbakcemile3.ben şuan düşünmekteyim bilmiyim ki alsammı ki almasammı.

bende istiyorum ama bi tanıdığın bebeğinin ayak bileğindeki kıkırdak zedelenmiş çocuk şimdi ayağının üstüne basamıyomuş platin koyacaklarmış korktum açıkçası ama bizlerde hep yürüteçle büyüdük bilmiyorumki olacağı varsa yürütece binmedende olur aslında Rabbim korusun ama yinede tereddütte kalıyo insan

benim minicik baldan tatlı yeğenim 7 aylıkken yürütecine bindi.
erkektir bu arada kendisi:jeyyar:
10 aylıkken de yürüdü kerata.

yani yürümeyi geciktirir olayı bence safsata.

sadece ilk yürüdüğü zamanlar,
arada kendini yürüteçte zannedip,
kendini sağa ya da sola bırakır gibi olup denge kaybı yaşadığı oluyordu.

sonra onu da unuttu zaten..

bende istiyorum bende alıcam yaaaaa
bencede erkek çocuklarına sakıncalı diyorlar
tabi ama ben yürütece binipte geç yürüyen çocuk görmedim
ayrıca testislerini sıkıştırır dedikleri doğru ama bu aylarda sıkıştırır bence
ilerleyen aylarda zaten ayaklarınla adım attıkları için yürüteçde
sıkışan bi taraf olmaz diye düşünüyorum.
testislerine baskı yapmazlar zaten koşcaz derken:))
bi ara almam almıycam filan diyordum ama
bana baya mantıklı geliyor bu yürüteç işi
zaten sadelikten yanayım evimde orada burda ıvır zıvır yoktur
rahatım bu konuda.
alıcam oğluma yürüteç vurucak kırbacı vurucak kırbacı
yürütecek onun olacak:))))))))))

valla ben aldım yürütec, ama şimdilik günde beş dakika duruyor içinde önündeki oyuncaklarla oynuyor sonra sıkılıyor ve bende alıyorum, ama ileride süre biraz daha uzayabilir çünkü ayakta durum adım atmaya başlayınca hiçbiryerinin sıkışacağını zannetmiyorum, benim tanıdığım herkeste yürüteçle büyüdü, ama genede bindirmek istemeyen annelere de saygım büyük,

ben şimdi yürüteç alsamda koymaya cesaret edememki.benimk kafayı sağ sola atıyo kıvrak şaziye.aman öne doğru vurur bide:1shok:

nurgülcüm msn de bekliyorum aman geç kalma erken geeellll sakın geç kalma erken gellll :)))

Bir çocuğun yürümesine kadar geçen dönemini 4 kısma ayırabiliriz:

** 0-4 ay arasında primitif reflekslerin hakim olduğu dönemdir.Yani çocuk ayakları üzerine bastırıldığında istem dışı bacaklarını sertleştirerek dik durabilir. Bu dönem gerçek ayakta durma değildir.

** 4-7. ay arasında ise çökme periodudur. Biz tıp dilinde bu döneme abazi fazı deriz. Bu dönem ailelerin, çocuklarının ayağı üzerinde duramadığı için panikledikleri dönemdir. Bu nedenle çoğu aile çocuklarını yürütece koyarlar. Halbuki yürütece bindirmelerinin hiçbir faydası yoktur. Çünkü bu dönemde çocuk ayaklarına basamaz ve yere yığılır.

** 7-12. aylar arasında ise istemli ayağa kalkma dönemidir. Bu dönemde çocuk tekrar ayakları üzerine basmaya başlar.

** 12-15. ay arasında ise yürüme gerçekleşir.

0-12 ay arasındaki omurga gelişimini de gözden geçiricek olursak:

3. ayda ön kollarına kalkarak omurga dikleşmeye başlar. 5.ayda elleri üzerine kalkmaya başlar. 6. ayda döner. Böylece vücudun sağa ve sola dönebilme kabiliyeti gelişir. 7. ayda sürünme başlar. Vücudun öne arkaya hareketi ortaya çıkar. 8. ayda emekleme başlar. Böylece vücut yer çekimine karşı en önemli hareketini yapmış olur. 9-12. aylar arasında dikleşme başlar. Diz üstü kalkabilir. 12-15 ay arasında ise uzayda üç boyutlu hareket yani yürüme başlar.

Bütün bu gelişimleri neden anlattım? Aileler çocuklarının belirli dönemlerinde, özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına YÜRÜTEÇ alırlar ve kullandırırlar. Halbuki yukarıda gördüğünüz çocuğun gelişiminin herhangi bir devresinde yürüteç kullanılırsa doğal yapıyı zorlayacağı için aşağıdaki problemlerle karşılaşabilirsiniz :

Ø Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
Ø Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik yada asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
Ø Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz yada skolyoz gibi vücut bozukluklarına neden olabilir.

Ø Bacak boyları tam basmaya yetmediği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucu basar. Bu da onda alışkanlık yapabilir ve yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.

Ø Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedeni %90 oranında YÜRÜTEÇ KAZALARI olarak tesbit edilmiştir.
Ø Kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

ışte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız çocuklarınıza YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz. Yere konulan bir serginin üzerinde özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olun.
Dr.Fzt. Deniz DARYAL

alinin annesi paylaşımın için çok teşekkürler

aslında dr. pek çoğu kullanmayın zararlı diyor
paylaştığın yazıyı nette bende okumuştum
dr.u dinleyip yürütece bindirmiyim diyorum
çevremdeki tecrübeli annelerde bir zararını görmemişler bir şey olmaz binsin diyor
muallaktayım hala

kso cum heç geç kalırmıyım yettim gariii

aslında bende muallaktayım ama nasıl olsa yürüyecek bu çocuk yürütece binmesede olur diyorum onun yerine salıncak aldım oturyuyorum ona oyuncakda koyuyorum önüne oyalanıyo bende işimi hallediyorum

bende yürüteç almayı düşünü yorum ama şunuda biliyorum yürüteçe binen çocuğun emekleme yönü biraz zayıf kalıyo emeklemede kol ve boyun gibi kasların gelişimi için çok önemli

paylaşımın için teşekkürler.maalesef büyükler çok müdahale ediyorlar.benim kızımda basmıyordu.ayakları üzerine yığılıyordu.annem benden gizli uğraşa uğraşa çocuğu basmaya alıştırmış şimdi parmakları üzerine basıtor henüz 5.5 aylık

benim dr kesinlikle yasak önermiyorum dedi (
bende düşün düşün .... işin durumundayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…