Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Restoranda yerse evet pahalı ama 25 eur ya iki kişi sandviç, döner vs yerler , amaç gidip gormekse Restoranda yemek yemeye gerek yok ya da airbnb den ev kiralanir evde makarna yapılır yenir , çok yaptim bunları ucuza yapılabilir yemek isi
Aklıma gelmeyen bir seçenek ev kiralamak, haklısınız.
Restoran alternatifi devreden çıkmış oluyor.
İbiza için ev bakmıştım zamanında, yarı yarıya ev olayı maliyeti düşürüyor ama hiç deneyimlemedim yurtdışı olarak.

Aklıma gelmeyen bir seçenek ev kiralamak, haklısınız.
Restoran alternatifi devreden çıkmış oluyor.
İbiza için ev bakmıştım zamanında, yarı yarıya ev olayı maliyeti düşürüyor ama hiç deneyimlemedim yurtdışı olarak.
Bana göre çok büyük rahatlık, biz çocuklarla 4 kişiyiz, gittiğimizde ev kiraliyoruz airbnb den, otel maliyeti yarı yarıya düşmüş oluyor , yemek içinde kahvaltılık, öğlen sandviç vs alıp akşam dışarıda yiyorduk , gerçekten çok ucuza mal oluyor bu şekilde tatil

Şimdi merak edip baktım parise , 3 gece otel iki kişi 4 bin , ucak gidiş dönüş iki kişi 8 bin , vize 160 eur 3 bin desek , orda da 250 eur harcarsanız toplam 20 bine patlar 3 günlük gezi
Eğer bu parayı biriktirebiliyorsaniz bence bunalıma görmektense gidin 3 gün gezin görün dönün

Ha yok paris olmasin ucuz olsun derseniz 10 bine iki kişi rahatlıkla balkanlarda tatil yapabilirsiniz , turkiyede bir otelde konaklamadan daha ucuza gelir

Ben neden iki katı hesapladım ki? Yeniden bakacağım çok teşekkür ederim.

Ömrümüz geçiyor ve yaşayamıyorum diyorsunuz. Paris'i görmemek sizi bu kadar dibe çekiyorsa ve birikiminiz de varsa gidin görün. 40 bin civarını bu çılgınlığa ayırın. Çünkü dediğiniz gibi ömür geçiyor bir daha tekrarı olmayacak. Yapın o yüzden.
Çünkü hep bu minvalde konu açıyorsunuz, siz aşırı etkileniyorsunuz bu durumdan. O yüzden yakın gemileri gidin görün istediğiniz yeri. 👍🏼

Bana kalırsa dert değil. Hatta bir parça komik ve saçma buldum affınıza sığınıyorum 😉
Ama sizi derin etkiliyor, konularınızı biliyorum ondan dolayı.
Umarım gidebilirsiniz. 🙋

Teşekkürler yorumunuz için. Ülkenin içinde bulunduğu kriz ve enflasyon benim suçum olmadığından yeni ülkeler keşfetmeyi ve gezmeyi istememde bir beis görmüyorum.

İtalya öyle, orada biz de çok düşük bir meblağ ile gezdik hatta arta kalanı alışverişe gömdük şaşırıp lakin Paris öyle değil.
8 gün İtalya’da harcadığımızdan çok daha fazla para harcadık 3 gün Paris’te.
Ve hayalim olan yerlerin hiçbirinde yeme içme yapamadık fiyatları görünce.
Gittiğimizde euro 3 bandında idi, keşke gitseymişiz yeseymişiz diyorum.
Yani yurt dışına sınırlı bütçe ile gidiliyorsa eem içme olayına çok takılmamak lazım biz kahvaltıyı odada hallettik, marketten meyve aldık falan, genelde günde bir öğün dışarda yedik bazı günler 2 oldu ama en çok parayı tiramusu ya gömdük gittik geldik yedik :KK70:
Sonuçta euro kullanılan her ülke Tr bazında hesap yaparsan pahalı ama şuan Tr de de fiyatlar uçtu o nedenle imkan varsa değerlendirmek lazım ödenecek düzeyde borçta yapılır amaç tatilse yediğim içtiğim gezip gördüğüm kardır her zaman bunu derim.

Bana göre çok büyük rahatlık, biz çocuklarla 4 kişiyiz, gittiğimizde ev kiraliyoruz airbnb den, otel maliyeti yarı yarıya düşmüş oluyor , yemek içinde kahvaltılık, öğlen sandviç vs alıp akşam dışarıda yiyorduk , gerçekten çok ucuza mal oluyor bu şekilde tatil

Ben baktım ama hep Eyfel civarı evlere baktım geceliği epey pahalı geldi. Başka lokasyonlara da bakabilirim sanırım. İlk kez gidince acemilik de oluyor biraz.

sana göre derttir başkasına göre değildir onu bilmem de, yabancı ülkede tatil yapamamış olmak bu kadar üzmemeli bir insanı. yunan adaları, balkanlar güzel fikir bence. x şehri parana uymuyorsa sen de parana uyana git. olmuyorsa olanla değiştir.

Teşekkürler yorumunuz için. Ülkenin içinde bulunduğu kriz ve enflasyon benim suçum olmadığından yeni ülkeler keşfetmeyi ve gezmeyi istememde bir beis görmüyorum.
Ülkenin içinde bulunduğu durumdan hiçbirimiz memnun değiliz. Ama sizi yıllardır biliyorum bu minvalde konularınız var. O yüzden dedim zaten siz çok fazla etkileniyorsunuz, gidin diye.

Kendi ülkemizi, başka ülkeleri keşfetmek gezmek, en güzel en değişik yiyecekleri yemek, güzel şeyler tatmak yaşamak herkes ister bence, ben de isterim😉ama aksi durumda herkes depresyona girmez.

sana göre derttir başkasına göre değildir onu bilmem de, yabancı ülkede tatil yapamamış olmak bu kadar üzmemeli bir insanı. yunan adaları, balkanlar güzel fikir bence. x şehri parana uymuyorsa sen de parana uyana git. olmuyorsa olanla değiştir.

Yani haklısınız belki bakınca ama genel olarak belki de yaşla ilgili bir üzüntü oluyor. Hani zaman geçiyor gibisinden.

Ben baktım ama hep Eyfel civarı evlere baktım geceliği epey pahalı geldi. Başka lokasyonlara da bakabilirim sanırım. İlk kez gidince acemilik de oluyor biraz.
Evde kalınacaksa muhakkak merkezi yerde ve toplu taşımaya yakın olmalı ama merkezde olacak diye atıyorum eyfel in dibi olmak zorunda değil. Birde rezervasyonu yaz için kıştan yaparsanız daha uyguna gelir zaman aralığı daraldıkça ve sezon yaz ise fiyatlar her daim daha uçuk oluyor. Booking ten sadece oda yada oda kahvaltı konaklamalarda bir seçenek , otel olarak geçen ama bizim otel mantığımızın dışında daha çok konaklama evi gibi yerlerde oluyor uygun fiyatlara dönemsel kara cuma vs indşrşmlerde oluyor, zaten uçak biletinide her daim önceden almak yada net bir tarih belirlemeden en ucuz olduğu dönem alıp ona göre konaklamayı ayarlamakta bir seçenek.
Yurt dışında şu an en uygun lokasyon Balkanlar ve Yunan adaları. En popüler destinasyonlar Beneluks ülkeleri,İtalya ve İspanya, Asya da fiyatlar konaklama ve yeem içme olarak uygun ama uçak ücreti mesafeden kaynaklı çok pahalı. Yine kafa kafaya Avrupa ile denk geliyor.

Ülkenin içinde bulunduğu durumdan hiçbirimiz memnun değiliz. Ama sizi yıllardır biliyorum bu minvalde konularınız var. O yüzden dedim zaten siz çok fazla etkileniyorsunuz, gidin diye.

Kendi ülkemizi, başka ülkeleri keşfetmek gezmek, en güzel en değişik yiyecekleri yemek, güzel şeyler tatmak yaşamak herkes ister bence, ben de isterim😉ama aksi durumda herkes depresyona girmez.

Aslında depresyon değil de genel bir üzüntü diyelim. O da bireysel değil toplumsal da çünkü benim insanım kendi ülkesini bile gezemiyorken TL’nin değersizliği yüzünden turistler karış karış dolaşıyor. Emekliyi düşünün özetle. Tabii turizm şahlansın ama keşke euro 16 olmasaydı da biz de iki gezeydik.

Bu arada ben tatil ile ilgili hiç konu açmadım, geçinememekle ilgili açtım onda da tatil konusu geçmiştir illa.

Anam ne dertler var.
Parise gidemedim diye depresyona gireni de gördük sükür:)
Sokak röportajlarında da bazı yaşlılar gençlere böyle şeyler söylüyor, sinemaya gitmeyin, kahve içmeyin vb. Vb.
Bu ülkede nefes alıp ekmek alabilmek haricinde herşeyi lüks olarak görenlerden geldi başımıza ne geldiyse

Yorumunuzu gördüm şimdi. Bu hangi tür, hangi adalar acaba?
Arama motoruna yunan adası turları yazın, birçok seçenek çıkacaktır. Arzunuza uygun olanı inceleyin.
Bu sene bir tek ets vermiyor, daha önce arayıp teyit almıştım çünkü ama diğer acentelerde var seçenekler.

hiç gitmemiş o yüzden üzülüyor normaldir.ben bekarken gittim 4 5 ülkeye.13 yıldır da gidemiyorum.zaten gördüğüm için üzülmüyorum .çocuğu yok konu sahibinin yani geleceğini düşünmek zorunda olduğu kimse yok.yerinde olsam birikimimden uygun yerleri bulur giderdim ben olsam.yengenç e sorsun ben turizmciyim ama onun eline su dökemem ucuz tatil konusunda

Sokak röportajlarında da bazı yaşlılar gençlere böyle şeyler söylüyor, sinemaya gitmeyin, kahve içmeyin vb. Vb.
Bu ülkede nefes alıp ekmek alabilmek haricinde herşeyi lüks olarak görenlerden geldi başımıza ne geldiyse
Ben tabiki o acından söylemedim.
Ama depresyona girmek komik geldi bana ne bilim.
İsi siyasi olaya getirdiler.

hiç gitmemiş o yüzden üzülüyor normaldir.ben bekarken gittim 4 5 ülkeye.13 yıldır da gidemiyorum.zaten gördüğüm için üzülmüyorum .çocuğu yok konu sahibinin yani geleceğini düşünmek zorunda olduğu kimse yok.yerinde olsam birikimimden uygun yerleri bulur giderdim ben olsam.yengenç e sorsun ben turizmciyim ama onun eline su dökemem ucuz tatil konusunda
Çocuğu yok ve birikimi varsa ve bu kadar üzülüyorsa kesinlikle gitmeli bence de.
Evet geleceği garanti altına almak bir ev sahibi olmak vs vs bunlar önemli ama bir yerde mutluluk da önemli, mutlu olacağın şeyleri yaşamak. Çünkü hayat kısa ve bir kere yaşanacak.
🤷😉

Ben tabiki o acından söylemedim.
Ama depresyona girmek komik geldi bana ne bilim.
İsi siyasi olaya getirdiler.
siyasete giriliyor sonra konu kapanıyor törenleeee. :KK45: :KK53: uyguna var hala tatil seçenekleri.burada az geliriyle devamlı yurtdışına giden hayran olduğum bir üye var mesela

X