Yurtdışından gelip Türkiye’de okumak ?

derya_fenerbahce12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
30
11
27
Herkese iyi geceler
Ben avrupanın bir şehrinde doğdum burada yaşıyorum. Bu sene üniversite sınavına girdim ama istediğim bölümü tutturamadım. Duydum ki Türkiye’de YÖS sınavı varmış yani yabancı öğrenci sınavı. Burada istediğim bölümü kazanmam mümkün değil gibi ben de şansımı Türkiye’de mi denesem acaba diyorum. Biraz kaygılarım var tabii nasıl olur filan diye ama eğer cesaret etmezsemde ilerde pişman olmaktan korkuyorum. Yani kafam çok karışık sizlere danışmak istedim. Benim gibi yurt dışından gelip Türkiye’de okuyan tanıdığınız biri(leri) var mı? Yapabilirmiyim yoksa adapte olamam mı?
Eğer burada kalırsam öğretmenlik okuyacağım kötü bir meslek değil severek yaparım ama yine de ilerde pişman olurmuyum diye düşünüyorum..
siz ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de okumam mantıklı mı?
Not: yanlış anlaşılmasın siz benim adıma karar verin demiyorum sadece beni bir kardeşiniz olarak görüp fikrinizi belirtirseniz memnun olurum, teşekkürler

Girin şansınızı deneyin kaybedecek biseyiniz yok. Bence elinizde imkan varsa yapın verilmiş bir hak , ordada tip okusanız turkiyede de okusanız ayni zorlukta olacak sonucta, tabiki yapabilirsiniz. Benin iki tanıdığım yös sinavina girdi tip icin olmadı. Biri yurt dışında hukuk okuyor diğeri eczacılık.

Her şehirin sinavj farkli oluyor hepsini denediniz mi?
Sınavların hepsi aynı hepsinde aynı sorular soruluyor hatta tüm şehirlerde aynı gün yapılıyor. Sınav senede bir gün yapıldığı için ve tıp fakültesi de 6 yıl sürdüğü için fazla vakit kayıp etmek istemiyorum ve bir de ya seneye de olmazsa diye korkuyorum açıkcası

Girin şansınızı deneyin kaybedecek biseyiniz yok. Bence elinizde imkan varsa yapın verilmiş bir hak , ordada tip okusanız turkiyede de okusanız ayni zorlukta olacak sonucta, tabiki yapabilirsiniz. Benin iki tanıdığım yös sinavina girdi tip icin olmadı. Biri yurt dışında hukuk okuyor diğeri eczacılık.
Peki neden olmadığı hakkında bir bilginiz var mı? Örnek sınav sorularını çok araştırmadım da

Eğer çifte vatandaşlık gibi bir durumun varsa ve yabancı öğrenciler için olan üniversite seçme sınavına girme hakkın bulunuyorsa kesinlikle denemelisin. Benim zamanımda arkadaşlarım vardı dersanede onlar bu sınavla çok güzel bölümleri kazanmışlardı. Yani aslında normal Türk öğrencilerin girdiği sınavda kapasiteleri, performansları çok çok daha düşük idi.

Sınavların hepsi aynı hepsinde aynı sorular soruluyor hatta tüm şehirlerde aynı gün yapılıyor. Sınav senede bir gün yapıldığı için ve tıp fakültesi de 6 yıl sürdüğü için fazla vakit kayıp etmek istemiyorum ve bir de ya seneye de olmazsa diye korkuyorum açıkcası
Orda başlasanız okula, avusturyada ogretmenlik icin sart ne bilmiyorum ama diğer bolumleri biliyorum mesela baslayin tip gerçekten istiyorsanız geleck dönem icinde yös e girin. 1 sene kayıp degildir bence tip için, peki yosten gec mi haberiniz oldu bu sene neden girmediniz

Peki neden olmadığı hakkında bir bilginiz var mı? Örnek sınav sorularını çok araştırmadım da
Onu bilmiyorum biri kuzenimdi biri arkadaşım ama olmadi dediler. Bence olmalıydı dili mi guzel kullanamadilar anlamadilar mi soruları bilmiyorum. Bence yapmaları lazımdı Çünkü avusturyada liseyi bitirmek matura yapmak gerçekten cok zor, herkes liseyi bitiremiyor

Eğer çifte vatandaşlık gibi bir durumun varsa ve yabancı öğrenciler için olan üniversite seçme sınavına girme hakkın bulunuyorsa kesinlikle denemelisin. Benim zamanımda arkadaşlarım vardı dersanede onlar bu sınavla çok güzel bölümleri kazanmışlardı. Yani aslında normal Türk öğrencilerin girdiği sınavda kapasiteleri, performansları çok çok daha düşük idi.
Evet çifte vatandaşım
Teşekkür ederim cevabınız için

YÖS'e giren arkadaşım var 2 tane. Burda yapılan üniversite giriş sınavlarından çok daha kolay olduğu söylenir hep. O yüzden kazanma şansınız olabilir. Ama okurken zorlanabilirsiniz. Ben bu sınavı çok adaletsiz bulsam da madem böyle bir hakkınız var girip şansınızı deneyin derim.

Orda başlasanız okula, avusturyada ogretmenlik icin sart ne bilmiyorum ama diğer bolumleri biliyorum mesela baslayin tip gerçekten istiyorsanız geleck dönem icinde yös e girin. 1 sene kayıp degildir bence tip için, peki yosten gec mi haberiniz
oldu bu sene neden girmediniz
Şu an öğretmenliğe kayıt oldum (öğretmenlik bölümü için de matura dan sonra tekrar sınava girdim ve kazandım onu tıp’ın sınavına girdim ama onu kazanamadım şu an belirsizlik içindeyim
Dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı hem böylelike 1 sene kayıp etmiş olmam
Yösten haberim vardı ama bu sene girmeyip salaklık ettim aslında kazanacağımdan emindim çünkü çalışkan ve başarılı bir öğrenciydim ama maalesefki öyle olmadı

X