• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışındaki bankacılık eğitimimle Türkiye'de aynı mesleği yapabilirmiyim?

SultanHurrem

Sultan
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
65
1
36
Almanya
Merhaba bayanlar,

size derdimi anlatmak istiyorum. :(

Eylül'de ise baslayacagim ve 2,5 senelik bankacilik egitimim baslayacak. Bu süre sonunda sinavlarimi basariyla atlattiktan sonra egitimli bir bankaci olarak calisacagim insallah. Ayni zamanda 3,5 senelik bir iliskim var, babam haric bütün ailem biliyor ve önümüzdeki 2 sene icinde isin resmiyete dökülmesini planliyorduk.
Veeee iste beklenen an: erkek arkadasim yurt disindaki okul sistemine de is sistemine de ayak uyduramayacagina kesin karar verdi ve 5 sene önce geldigi ülkeye, Türkiye'ye geri dönüp orada üniversite okumak istedigini belirtti.
Evet biz onunla Almanya'da tanistik, buraya geleli 1 sene ancak olmustu.. O zaman kurslara gitti, calisti ama simdi saglam bir meslek ve diploma istedigine kanaat getirdi..:50:
Türkiye'de okursa isini de orada kuracak, cünkü aksi takdirde buraya geri dönüp tekrar senelerce okumasi lazim.
Ya biz ne olacagiz? O Türkiye'ye giderse ben burada ne yapacagim? Nasil görüsecegiz? Zaten ayri sehirlerde oturuyoruz ve zar zor görüsüyoruz.. Üc ayda bir giris cikis yapmak icin geldiginde bile göremeyecegim onu :43:
Gitme diyemiyorum cünkü gelecegi söz konusu.. Nisanlisi da karisi da degilim, bana bel baglamasini beklemiyorum.. Muhtemelen telefonda görüsmemiz bile problem olacak.. Ya ben Türkiye'ye tasinsam ilerde ne olacak? Buradaki bankacilik egitimimle Türkiye'de ayni meslegi yapabilecek miyim ki?:59:

Bir bilgisi olan varsa lütfen aydinlatsin beni, icime dert oldu.. Burada bankacilik egitimi alip, Türkiye'de asla istemedigim bi yerde calismak istemiyorum gecinebilmek icin..
Türkiye'de yasamayi gercekten cok isterim ama is hayatim orada nasil olacak bilemiyorum..
Bilsem ki kendi memleketimde de güzel bir gelecek beni bekliyor, kosa kosa giderim..

Peki simdi ne olacak??

Ben olsaydım : onun önüne engel olmazdım .. Çünkü beni gerçek manada seven insan zaten hayallerine de idaellerine de beni alırdı .. bensiz hayatta hayalde kurmazdı ..

Bu durumda susar, yoluma bakardım.. Kararı karşı tarafın vermesine musade ederdim.

Ben olsaydım : onun önüne engel olmazdım .. Çünkü beni gerçek manada seven insan zaten hayallerine de idaellerine de beni alırdı .. bensiz hayatta hayalde kurmazdı ..

Bu durumda susar, yoluma bakardım.. Kararı karşı tarafın vermesine musade ederdim.

Orada düzgün bir hayata sahip oldugunda beni de yanina alacagindan cok emin.. Ama ben o kadar cesaretli degilim maalesef..
Burada asla o kadar iyi bir gelecek sunamayacagini söyledi.. Peki ya ben orada istedigim gelecegi bulamazsam?

seni gerçekten seviyosa sevgisinden vazgeçmez bence
engel olma aksine destek olki uzaklaşmasın senden.
eğer senin de kariyerin iyi olursa türkiyede iş bulabilirsin pekala
hatta iş bulman daha kolay olur çünkü türkiyede yurtdışından gelen orda iş deneyimi olanlar avantajlıdır
ama sen orda eğitimini al. elbette uzaktan uzağa ilişki zor ama gerçek sevgiyse engel tanımayacak giderek artacaktır

seni gerçekten seviyosa sevgisinden vazgeçmez bence
engel olma aksine destek olki uzaklaşmasın senden.
eğer senin de kariyerin iyi olursa türkiyede iş bulabilirsin pekala
hatta iş bulman daha kolay olur çünkü türkiyede yurtdışından gelen orda iş deneyimi olanlar avantajlıdır
ama sen orda eğitimini al. elbette uzaktan uzağa ilişki zor ama gerçek sevgiyse engel tanımayacak giderek artacaktır

Tesekkür ederim ilgin ve umut verici yorumun icin..
Benim merak ettigim, bankacilik gibi bir meslegi gercekten baska bir ülkede de yapabilir miyim?
Sonucta her ülkenin para birimi, sermayesi, ekonomisi vs farklidir..
Sevgilime gelince, ona asla gitme diyemem.. Gelecegi söz konusu.. Herseyin hayirlisi.

Benim merak ettigim, bankacilik gibi bir meslegi gercekten baska bir ülkede de yapabilir miyim?
Sevgilime gelince, ona asla gitme diyemem.. Gelecegi söz konusu.. Herseyin hayirlisi.

bankacılık alt yapını oluşturduktan sonra burda da öğrenirsin elbette
hem belki ekonomiyle ilgili başka bi iş yaparsın burda
hayırlısı

maalesef yapabileceğin bir şey yok tutamazsın bekleyip göreceksin
allah hayallerini ve ümitlerini boşa çıkarmasın inşaallah.

Amin canim cok tesekkür ederim, umarim hayirlisi olur..

bankacılık alt yapını oluşturduktan sonra burda da öğrenirsin elbette
hem belki ekonomiyle ilgili başka bi iş yaparsın burda
hayırlısı

Bilmiyorum gercekten, umarim güzel imkanlar bulabilirim ben de..

Canım ben Türkiye'de bankada çalışıyorum. Benim bildiğim eeğer orada bankacılık üzerine bir ünv. okuduysan ve bunuda Türkiye'de denklik belgesiyle belgelemen lazım. Ayrıca geliceksin ve burda iş başvurularına başlayacaksın. Ünv. mezunuysan alırlar ama bankaya girmekte öyle sandığın gibi kolay olmuyor. Öncelikle sınavı var geçmelisin sonra mülakatları oluyor bunlarıda geçmelisin. Yani bunlar uzun bir süreç alıyor öyle ha demeyle giremiyorsun bankaya. Her bankanın çalışma şekline göre değişir ama sınavlar ve mülakatlar en az iki ay gibi bir süreyi alabiliyor. Yani geldiğin zaman kalabileceğin yerin olmalııki sürekli gel git yapmayasın. Başka sormak istediğin birşey olursa seve seve cevaplarım...

Canım ben Türkiye'de bankada çalışıyorum. Benim bildiğim eeğer orada bankacılık üzerine bir ünv. okuduysan ve bunuda Türkiye'de denklik belgesiyle belgelemen lazım. Ayrıca geliceksin ve burda iş başvurularına başlayacaksın. Ünv. mezunuysan alırlar ama bankaya girmekte öyle sandığın gibi kolay olmuyor. Öncelikle sınavı var geçmelisin sonra mülakatları oluyor bunlarıda geçmelisin. Yani bunlar uzun bir süreç alıyor öyle ha demeyle giremiyorsun bankaya. Her bankanın çalışma şekline göre değişir ama sınavlar ve mülakatlar en az iki ay gibi bir süreyi alabiliyor. Yani geldiğin zaman kalabileceğin yerin olmalııki sürekli gel git yapmayasın. Başka sormak istediğin birşey olursa seve seve cevaplarım...

Maalesef üniversite mezunu degilim, normal lise egitimimden sonra bankaciliga basliyorum.. Sanirim bu durumda pek sansim kalmiyor :43:
Yine de cok tesekkür ederim bilgini paylastigin icin.. Baska bir sorum olursa mutlaka danisirim.

Back