Yurtdisinda yüksek yapmış ve yapmakta olanlar acil yardim

Aginu85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
42
9
39
Yurtdisinda yüksek yapmış olanlar karsilasığıniz zorluklar nelerdi derslerde zorlandıniz mi ? Hemen verebildiniz mi dersleri. Ben 26 yaşındayım ve şu an yüksek yapıyorum ve baya bir hayli zorlanıyorum girdiğim sınavlarda başarısız oldum ve bir daha denemeye moralim kalmadı. Ülkeye dönüp iş mi bakmalıyım yoksa yüksek yaparken bu süreç normal mi yardım lütfen yaşımın geçiyor olması ilerde kariyerime zarar verir mi yaz sonuna kadar karar vermem lazım

bölümünüze, yabancı dilinizin seviyesine, eğitim gördüğünüz okula göre değişir bu sorduklarınızın cevabı. ben yüksek lisansımı yurtdışında yaptım, ders aşamasını süresi içinde bitirdim tezimi de süresi içinde yazdım ve oybirliğiyle savundum, hiç uzatma almadım. sadece ilk dönem iki dersim düşük gelmişti, bir sonraki dönem telafi ettim onları. ilk döneminizde uyum sürecinde olduğunuz için başarısız olduğunuz dersler olması gayet normal bence. hangi dilde okuyorsunuz?

Nerede okuyorsun? Hemen pes etmek olur mu hiç... Sorunun neden kaynaklandığını biliyor musun? Dil problemi mi var, dersde not mu tutamıyorsun, ya da yeterince verimli çalışamamanın altında yatan ne?

başarısızlığın sebeplerini irdelemek gerekir...ben akademik anlamda zorlanmadım çünkü dil sorunum yoktu ve alanıma hakimdim ama sosyal anlamda bazı sıkıntılar yaşadım. o da kültürel farklılıktan kaynaklanıyordu, zamanla onları da aştım. önce sebeplerini belirle ona göre bir rota çiz kendine.

Hangi alandasın, hangi ülkedesin?

Matematik , mühendislik vb alanlardaki tüm arkadaşlarım ben de dahil olmak üzere Almanyada zorlandık zira eğitim sistemleri fersah fersah ilerde. PhDyken lisans öğrencisi çocuğun yanında kendimi yetersiz hissediyordum, o derece.

Kızlar okul mu sizce yoksa ülkeye dönüp deneyim mi kazanmak yüksek yapıp dönenler size yükseğin ne katkısı oldu

cherry bir banlamadan dur allasen ya,
bişey sorucaz gene yoksun.

şimdi sen bana master önerir misin diyecektim? arkadaş yaşm geçiyor demiş ama ben 30um.
masterı açıkçası doğum izni döneminde ortamdan çok uzak kalmamak için düşünüyorum, yoksa 2 yıl evdeyim, e bizim meslekte de 2 yıllık ara çok fazla biliyorsun. o süreyi nasıl değerlendirebilirim dediğimde ya master ya da freelance iş olabilir diye aklıma geliyor.

Kızlar okul mu sizce yoksa ülkeye dönüp deneyim mi kazanmak yüksek yapıp dönenler size yükseğin ne katkısı oldu

26 yaşındayım demişsiniz kaç yıl önce mezun oldunuz ? yüksek lisansa sonra mı başvurdunuz? soruyorum çünkü ben 22 yaşındayım ve başka bölüm okumak istiyorum ben de mezun olup yükseğe başlayana kadar 26 27 yaşımda olucam :/ yaşın sorun olacağını sanmam

ama dil neden italyanca? lisansı italyanca görmdiyseniz zorlanmanız mümkün, hatta ingilizce olsa bile zorlanırdım eğer ki lisans dilim türkçe olsaydı. sizi zorlayan dil mi yoksa dersler mi? açıkçası bana kalsa tam gayret ile yüksek yapıp doktora yapıp yurtdışında kalmanız çünkü tr de iş imkanı çok olacağını sanmam ayrıca buraya dönmek istiyorsanz yükseğin çok katkısı olacağını da sanmam malum tr bilime falan ne kadar değer veriliyor ki yine de yapan biri bilir tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…