- 17 Eylül 2012
- 1.152
- 335
- 363
- Konu Sahibi zeytinagaci
ben de gitmek istiyorum ama çok çok pahalı dil okulları uygun dil okulunda okumuş var mı aranızda ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet haklısın kişiden kişiye değişen bi durum :)Bu soru kişiden kişiye göre değişir.
Benim için en iyi ülke kadın erkek eşitliğinin olduğu ülkedir. Çok kazanmak umrumda değil. Amerika' yı asla istemem mesela ben. Başkası ilk sıraya koyar.
Senin için kriter farklıdır ama mesela. Soğuk seversin, sıcak seversin. Yol uzun çekemem dersin. Ülke sıralaması yapılamaz ki bu daha iyi diye.
Ben Hollanda'dayim, burda yasiyorum 18 yildir cocukken geldim sayilir. Benim bildigim Hollanda'da oyle hemen oturum karti da alamiyorsun. Suresiz oturum karti icin 5 yil burda kalmis olman gerekiyor. Buranin vatandasligina gecmek ise pahali baya pahali. 800 eurodan basliyor. Zaten yillardir burda yasayacaksiniz ki verilsin. Hollanda ucuz bir ulke degil gercekten pahali. Her ay sadece kisisel sigorta parasi 200 euro. Bunu 18 yastan buyuk herkes odemek zorunda. Gelecek olsam Hollanda'ya gelmem ama guzel taraflari da var tabiki. Ben sogugu sevdigim icin iklim olarak cok ideal. Tertipli, duzenli ve sakin buralar.
Baska bir ulkeye gitme fikri guzel ama bana gore gercekci de olmak gerek. Artik baska bir ulkeye gitme olayi baya zorlasti nerdeyse imkansiz. Kariniz veya kocaniz o ulkede yasiyor olacak, o ulkenin vatandasi olacak ki ancak mumkun olabilir. O sartlarda bile Hollanda'da aylik geliriniz en az 1500 euro olmali, kadrolu isiniz olmali ve bir eviniz olmali karinizi veya kocanizi getirmeniz icin. Biz simdi ailecek gelmeye calissak kesin sinirdan geri cevirirlerdi, 18 yil once ortalik bu kadar karisik degildi elbette.
Chess bence pes etme ya,sonuçta kimisi daha şanslı oluyor çat diye çıkıyor,bnm okuldan bi çocuk kazanmış,şimdi amerikada...böyle bi kaç örnek var çevremde..
:) yaşa takılma...yaşla alakalı değil bence..tamamen şansteşekkür ederim canım desteğine, yaş konusu benim kafama takılıyor aslında amerika olmasada yakın bir seçenek olan hollanda var önümde, yaş 37![]()
bize de iki senedir green kart çıkmıyor, bu yaştan sonra bırak bu işleri mi dersin ne dersinoffice :)
cnm kursa falan mı gidiyorsun?Yurtdışı Master burslarından en prestijlileri jean Monnet, chevening ve Fulbright bence. Eğer yurtdışı Masterı düşünen arkadaşlar varsa bir araştırsın. Ben de artık bu ülkeden gitmeyi kafama koydum 1 haftadır IELTS çalışıyorum.
Gideceğim kursum ekimde başlıyor ama ufaktan evde hazırlanmaya başladımcnm kursa falan mı gidiyorsun?