Arkadaslar yazmayi unuttum, kizim uzuldugu, sinirlendigi zaman burnu kaniyor. Burnu kanadigi zaman uyumak istemiyor, gece uykusunda da kanar diye korkuyor, uyumadigi zaman daha sinirli ve gergin oluyor... Yemek yememe, anneyi paylasmak istememe problemi var, Yani bir sekilde biz hergun diken ustundeyiz.
Bu konularda da fikirlerinizi bekliyorum...
Bende yurt disinda yasiyorum bir bucuk yasinda oglum var
suan bu anlattiginiz problemler bana cok uzak gorunsede ileride basima gelecekleri simdiden tahmin edebiliyorum ..
Ben Fransada bi turk cemiyetinde 2 ila 5 yas arasi cocuklara okul oncesi egitim veriyorum (gonullu olarak)
anaokul tarzi haftada sadece 4 saat oda cocuklarin normal okulllarindan sonra bos kalan vakitlerinde ..
Kendi kulturumuzu, bayramlarimizi kendi oz degerlerimizi, tarihimizi konu alan dersler oluyor genelde
yani cocuklara temel ama basit bi egitim diyebiliriz ..
Lutfen beni yanlis anlamayin anlattiginiz bu sorunlar benim ogrencilerimin tumunde var .. Sanirim kardesi yok kizinizin, yada onun yasina yakin yasda bi kardesi yok .. paylasmayi bilmemesi kardessizliginden kaynaklaniyor olabilir .. Ama cogu seyi sizden yani bizden ( anne, babalardan) kaynaklaniyor..
Turkiyede yetistiyseniz sayet yada burdada olabilir sizin yetisme tarzinizla kizinizin arasindaki farklari bir kagida dokun ..
yazmak daha guzel cunku insan daha net farkediyor ..
Olayi avrupalastirmayin, artik Turkiyedeki cocuklardada bu sorunlar cok
cunku cocuklarimiza ozguven asilayalim derken dozu ayarlayamadigimiz icin kultursuz, saygisiz bi toplum yetistiriyoruz ..
Cocuga ogretemiyoruz anne kim cocuk kim ..
Aman ozguvenini kirmayalim, korkutamayalim derken, bize pat pat cevaplari yapistiran, lafi agzimiza tikan, daha konusmamizi bile bitirmeden kapiyi yuzumuze vurup cikabilen bi nesil yetisiyor malesef ..
Ve simdiki cocuklara bir bakin daha dogmadan herseyleri tam
cocuklar hayata bir sifir onden basliyorlar bizim yuzumuzden .. hic birseylerini eksik etmiyoruz .. eksiklik duygusu ne bilmiyorlar .. mucadele ruhu olmayan, hic birsey icin caba gostermesi gerekmeyen
herseyleri tam olan, bencil, eksiksiz bi birey olup cikacaklar bizim yuzumuzden .. asil eksiklerini hic bir zaman farkedemeyecekler ..
cok hatalar yapiyoruz cok ..
lutfen sozlerimi uzerinize alinmayiniz .. cunku bu sozler herkezden once kendim icin soylenmis sozler..
Yabanci dil konusunda oglum dogdugundan beri evde fransizca asla konusmuyoruz
ilk ana dili turkce olmasini istedigimiz icin turkce konusuyoruz
yeni yeni sokuyor konusmayi
4 yasina kadar boyle devam edicez
sonra ben turkce babasida surekli fransizca konusacak onunla
bi dili birisinden diger dili farkli birisinden ogrenmesi gerekiyormus
ayni kisiden iki dili birden ogrenmesi cocuk icin cok karmasik bi durummus ..
ama en onemlisi ana dilini cok guzel konusuyor olmasi gerekiyirmus diger bir dilide daha iyi kavrayabilsin ..
Allah yardimcimiz olsun .. biz bi cocuk yetistirmiyoruz biz bir toplum yeni bir nesil insa ediyoruz .. isimiz cok zor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?