• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.

Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...

hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)

Son düzenleme:
Siz anladığım kadarıyla dönmeyi düşünmüyor musunuz? Sadece eşiniz çalışacak ve siz bulunduğunuz standartları 2000 tl ye değişecek misiniz? Sizde çalışacak ve eve 4-5 bin tl girecekse, kira derdi olmadığı için rahat edersiniz derdim ama sizin gönlünüz yok gibi

Siz anladığım kadarıyla dönmeyi düşünmüyor musunuz? Sadece eşiniz çalışacak ve siz bulunduğunuz standartları 2000 tl ye değişecek misiniz? Sizde çalışacak ve eve 4-5 bin tl girecekse, kira derdi olmadığı için rahat edersiniz derdim ama sizin gönlünüz yok gibi

Ben cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum

Aile olunca iş değişiyor ama şuan ailenle beraber gidebilsem hiç düşünmem sanırım, tek gidebiliyorum ama ailemi bırakamıyorum. Bu arada gelin ya da gelmeyin ama nolursunuz yıllık izne gelince aaa türkiye ucuzmuş demeyin benim akrabalarım döviz ile tl arasındaki farkı bilmedikleri için 1 ay burada krallar gibi yaşayıp bir de böyle söyleyince deli oluyorum. :-)

Ben cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum
Siz yurtdışındamı doğup büyüdünüz? Yani siz çok istekli olmadan dönüş yaparsanız bana yapamazsınız gibi geliyor. Hali hazırda çok büyük maddi olanaklar ve süper bi yaşam sizi bekliyor diye bişeyde yok. Önceliğiniz çocuklar olmalı, eşinizide omların gelecegini düşündüğünüz icin dönmek istemediğinizi söyleyin

Merhaba hanımlar
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
ben dönmezdim. burada 2bin maaşla nasıl geçinecek 2 çocuk var üstelik çok zor... standartlarınız tamamen değişicek. burada çocuk parasıda almayacaksınız, etin kilosuda malüm, çocuk kreşinede devlet belli bir yaştan sonra kabul ediyor. çocuklarınız küçükse kreş paralarıda malüm... bu kadar eksi varken ve hayatınız iyiyken neden yokluğa düşsesiniz ki... ben olsam çocuklarımın eğitimi bitene kadar kesin dönüş düşünmezdim.

Bide ben size ornek veriyim
Simdi marketten ciktim , sadece zorunlu ihtiyaclari aldim 300 lira verdim , pazartesi de 200 vermistim yani haftada 500 lira market
Haftada 100 benzin
Etin kilosu 70 lira
Bi kilo kiyma 55lira
Ev kiram 2.400 lira
Elektrik 200 den asagi gelmiyor
Bugun toplam odedigim telefon , dsmart internet faturalarini saymiyim hic

ani 1800eur a haftalık 50eur alış veriş yapıyorsunuz ya TR de markete girince çaat diye 300tl kasaya bırakıyorsunuz elinizde poşetlerle eneeeee noldu şimdi ya fiş nerdeydi bakalım neyi kaç paraya almışım eve gidince diyorsunuz.Pazara da 70-90 tl ayırmalısınız.Birim bazda düşünerek bu örneği eşinize iletin bin pişman olacaksınız.

Merhaba hanımlar
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Dönmezdim tamam ülkemizi seviyorum ama kör olmaya da gerek yok ankara da kiranız olmayacak belli ama 2000 tl le zor çok zor yani artı çocukların eğitimi daha güzel ve özenli olacak ben azda olsa birikim yapacak seviyedeyim neden dönüp çile çekeyim

Ben Türkiye'de doğdum, yurtdışında büyüdüm ilerde Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum çünkü tekim, eğitimimi tamamladım, kendi ayaklarım üzerinde durabilirim. Ama çoluğum çocuğum burda kurulu bi düzenim olsaydı döner miydim hayır. Dönerseniz çocuklarınızın eğitim hayatını bitirmiş olursunuz. Türkiye'nin eğitim sistemi çok çok farklı adapte olamazlar kesinlikle.

Son düzenleme:
Kv de gaz veriyo tabii
Ne var gördük orda ne yiyosaniz burda bizde yiyoruz diyor ama bi yemegi 4 gün yiyorlar.
Sanki biz afrikanin fakirliginde yasiyoruz da. Kompleks mi olustu nedir anlamadim dönün ne süruneceksinuz orda diyor..sürunenleri goruyorum ya neyse. Kendi aileleri tutumlu gezme yeme icme yok kangal sucugu 1 ay idare ediyor torunlari...hem durumlari iyi diyo kendi evleri var diye ornek gosteriyo ama saydigi orneklerle ben nasi cocuklari idare edim

Back