Lise Yorum ve Soruları Yurtdışında Lise

Yurtdışında Lise okumanın avantajları varmıdır?

• Hayır

OY: 0 0,0%
  • Bilmiyorum

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    2
  • Anket Kapalı .

Pinkone

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
3
0
34
Bir yurtdisi egitim firmasinin websitesinde okudum. Firmayi aradim sordum. dogru dediler. birkac firmayi daha aradim. Yurtdisinda Lise yapmadigimiz icin bilmiyoruz dediler. Arkadaslar dogrumudur? Ona gore Milli egitim bakanligini arayacagim soracagim.
Tum sulalemizin biricik tek varisi, biricik yegenimiz ozel bir lisede okuyor Istanbulda. Kanada'ya lise okumaya gitsin istiyoruz. Madem Turkiyede sinavsiz universiteye giris hakki varmis. Eger Kanada'da lise okuduktan sonra orada liseye devam etmek istemezse, gelsin Turkiyede ODTU, Bogazici universitesinde okusun isteriz. Turkiyede ozel liseye verdigimiz ucret o kadar fazlaki karsilastirma yaptik. Yemek, icmek, hersey dahil odenilen rakam buranın ucte birine geliyor. Birde Kanada vatandasligi alabiliyor. Ikinci bir vatandaslik alip bizler gibi vize, pasaport kuyruklarinda surunmesin. Is hayatina atildiginda tum dunyadaki isyerlerine basvurma hakki olsun. Guzel bir Ingilizce konussun. Yaninda bir de Fransizca, Almanca ogrensin. Cok mu sey istiyoruz.

İlk yazdigim yazi bu. buraya gelme amacim bu konu aslinda. Simdi sitenin adini veremiyorum. yasak olabilir. Ama sitelerinde aynen boyle diyor. Konu hakkında bilenler benimle paylasimda bulunursa memnun olurum.

YURTDIŞINDA LİSEDEN MEZUN OLAN GENÇLERE TÜRKİYE' DE SINAVSIZ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İMKANI

Türkiye' 2013 Ağustos ayında işleme konulan yasa gereği ''Yurtdışında bir liseden mezun olan öğrenci, Türkiye' de istediği Üniversiteye girebilmek için Üniversite sınavına girmek zorunda kalmayacak.'' Bu nedenle yasa açıklandığından bu yana yani 2013 yılından itibaren basta Kanada ve Amerika liselerine aşırı rağbet almaktayız. Türk aileler yurtdışında liselerin maliyetlerinin uygun oluşu nedeniyle hiç zorlanmadan, çocuklarının Türkiye' de istediği üniversiteye giriş hakkına sahip olmalarının yanında, yurtdışında aldıkları lise eğitimlerinin üstün kalitesi nedeni ile çocuklarının dünya sıralamasında ilk 500' de olan aşağıdaki üniversitelere rahatlıkla kabul edilme avantajlarından faydalanmak istemelerinden dolayı bu yasa açıklanmasından bu yana 25 tane Kanada, Amerika ve İngiltere liselerine öğrenci yerleştirdik.
Üstelik çocuğunuzun son yılında, yani 12. sınıfta iken dahi kaydını yapabiliyoruz. Sadece son yılı yurtdışında okuyarak çocuğunuzun mezun olması da mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey anne ve babaların bizimle iletişime geçmeleridir. Görüşmeler telefonda yapılmamaktadır. 0212 259 60 75 no'lu telefondan aradığınızda hemen ofise gelmeniz üzere randevu verilecektir.

Yurtdışında bir liseden mezun olan çocuğunuzun kolaylıkla kabul edilebileceği Üniversiteler şöyledir.

AMERİKA ÜNİVERSİTELERİ DÜNYA SIRALAMASI : Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, UC Berkeley, MIT, Cambridge Üniversitesi, Caltech-California Institute of Technology, Colombia Üniversitesi, University of Chicago,

İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİ DÜNYA SIRALAMASI : Cambridge Üniversitesi(5. sırada), Oxford Üniversitesi(10. sırada), University of College London (21. sırada), The Imperial College of Science, Technology and Medicine (24. sırada), Manchester Üniversitesi(41. sırada)

KANADA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMALARI: British Colombia Ünviersitesi (40. sırada), McGill Üniversitesi (58. sırada), McMaster Üniversitesi (92. sırada), Alberta Üniversitesi (101. sırada), Montreal Üniversitesi (102. sırada), Waterloo Üniversitesi (153. sırada), Dalhouise Üniversitesi (201. sırada), Laval Üniversitesi (202. sırada), Queen's Üniversitesi (203.sırada), Simon Fraser Üniversitesi (204.sırada), Calgary Üniversitesi (205. sırada), Western Ontario Üniversitesi.

TÜRKİYE'DE SINAVSIZ KABUL EDİLEBİLECEĞİ ÜNİVERSİTELER: Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi.

Benimde yigenim kanadada liseye gitmeyi düşünüyor ,ALS studyden selen hanımla görüşüyor bu aralar sanırım üniversiteyi de orta okuyup vatandaşlık alıcak kolaylıkla,Kanadanın çok iyi imkanları oldugunu duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…