çok uzun bir zaman geçmiş üzerinden ama başka düşünen arkadaşlar vardır belki, İngiltere de kendi alanında çalışmak için orada yaşaman, en azından oturumunun olması ve bu sırada çalışma vizesine başvurman gerekiyor. çalışma vizesine başvurduğunda pasaportunu teslim ediyorsun ve sonuçlanması bir kaç ayı bulabiliyor. İngiltere göçmen başvuru şartları nı Google layarak bulabilirsin ve alanında elemana ihtiyaç olup olmadığını.
ben meb bursuyla İngiltere de master yaptım ama bu bursun geri dönüş şartı var. başvurularda eğitim süresince sana ödenecek miktarın altına 4 kefille geri döneceğinin garantisi olarak imza atıyorsun. dönmüyorsan da bu parayı taksitlendiriyorlar ve devlete geri ödüyorsun tabi kefillerine haciz işlemi de başlatabilirler :)
bunun dışında full bright ve tubitak bursu gibi değişik burslar da var geri dönüşü olmayan. onları da araştırıp master a başlarsın, master bittiğinde oturumun bir süre daha devam ediyor, bu sürede de çalışma vizesine başvurursun ve sonucun göre çalışmaya başlarsın.
ben master yaparken, her hafta bir şirket sınıfa gelip sunum yaparak şirketlerini tanıtıyorlardı ve başvurmak isteyenlerin cv lerini alıyorlardı. sınıf arkadaşlarımın neredeyse tümü çok güzel yerlerde iş buldular. işin hazır olduğunda çalışma vizesini de etkiliyor.
İngiltere dışında düşünüyorsan, Danimarka nın green card ı var göçmen başvurusu için. ve iki ülke arasındaki anlaşmalar gereği başvuru ücreti ödemiyor türkiye. başvuru yapabilmen için bazı şartları var tabi. 100 puan toplaman gerekiyor, eğitiminin, yaşının, dil puanının puanları var ve toplamı alt sınırı geçerse başvurabiliyorsun.
herkese başarılar mutluluklar