• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışına mektup yollamak...

xilda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
161
32
98
İyi geceler hanımlar. Googleda çok aradım ama henüz kayda değer bir şey bulamadığım için belki bilen vardır diye buraya konu açmak istedim.
Ben İngiltere'de yaşayan ve internetten tanıştığım birine mektup yollayacağım. Maksat anı olsun. Yanında da bikaç hediye yollamak istiyorum ama bunu en hızlı ve kaybolmadan nasıl yollayabilirim acaba? Normal küçük mektup zarflarına sığmayacak koyacaklarım, acaba bu büyük diplomat zarfı dedikleri zarfı kullanıp yollayabilir miyim? Hani böyle daha büyük zarflar var ya. Ve 1 kg bile etmez yollayacaklarım maliyeti çok fazla olur mu? Ptt ile değil de daha hızlı bir işlemle yollamak istiyorum bilginiz varsa yardımcı olur musunuz lütfen?

Eğer ödeyeceğim ücret önemli değil derseniz UPS, FedEx, DHL (150 euro gibi bir fiyat çıkar eğer hızlı olsun derseniz ve koli gönderirseniz-2 kgdan az-) öneririm fakat çok pahalı olmasın derseniz PTT dışında opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum.

Eğer ödeyeceğim ücret önemli değil derseniz UPS, FedEx, DHL (150 euro gibi bir fiyat çıkar eğer hızlı olsun derseniz ve koli gönderirseniz-2 kgdan az-) öneririm fakat çok pahalı olmasın derseniz PTT dışında opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum.
O kadar da önemsiz tutamayacağım sanırım :) Ptt tek şansım galiba?

Evet PTT kullansanız sizin için en uygunu. 2 hafta çok da uzun bir süre değil zaten maksimum, o yüzden sıkıntı yapmayın onu kullanın derim.

Evet PTT kullansanız sizin için en uygunu. 2 hafta çok da uzun bir süre değil zaten maksimum, o yüzden sıkıntı yapmayın onu kullanın derim.

Yalnız PTT 1 kg lük bir şeyi zarf olarak kabul etmez, boyutları uygun bir kutu kullanmanız gerek.

Yalnız PTT 1 kg lük bir şeyi zarf olarak kabul etmez, boyutları uygun bir kutu kullanmanız gerek.
1 kg etmez bile yollayacaklarım. Sadece biraz tip olarak büyük ağırlık olarak hafif bu yüzden bahsettiğim o büyük zarfa koyup, yollayabilir miyim diye sormuştjm.

En makulu inanin PTT. Oyle fiyatlar veriyor ki FedEx ve turevleri, gidip kendiniz teslim edin, daha iyi.

Ptt kullanin oncelikle.. dhl filancok pahali.. iadeli taahhutlu yollayin ve takip kodlu olsun mutlaka ki netten takip et postan kaybolmasin! Eger zarfa sigarsa muhtemelen paket odemesi degil mektup odemesi yaparsin ki bu daha ucuz.. buarada yiyecek icecek vs yasak! Tam olarak ne yollayacaksin?Bazi urunler uzerinden vergi aliyolar paket seklinde yollarsan! Degerli seylerse..mesela saat yolladin faturasinida koy icine.. karsidan ona gore vergi aliyor.. yuzde 18!

Ptt kullanin oncelikle.. dhl filancok pahali.. iadeli taahhutlu yollayin ve takip kodlu olsun mutlaka ki netten takip et postan kaybolmasin! Eger zarfa sigarsa muhtemelen paket odemesi degil mektup odemesi yaparsin ki bu daha ucuz.. buarada yiyecek icecek vs yasak! Tam olarak ne yollayacaksin?Bazi urunler uzerinden vergi aliyolar paket seklinde yollarsan! Degerli seylerse..mesela saat yolladin faturasinida koy icine.. karsidan ona gore vergi aliyor.. yuzde 18!

Zarfa sığmama ihtimali de var ama bahsettiğim o büyük diplomat zarflarıyla da bir şeyler yollayabiliyor muyum ben? Küçük anahtarlık, mektup, kartpostal falan yollayacağım öyle çok maddi değeri yüksek hiçbir şey yok.

Zarfa sığmama ihtimali de var ama bahsettiğim o büyük diplomat zarflarıyla da bir şeyler yollayabiliyor muyum ben? Küçük anahtarlık, mektup, kartpostal falan yollayacağım öyle çok maddi değeri yüksek hiçbir şey yok.

kargonun poşetine sığarsa dosya muamelesi görür. sığmazsa koli.

Ptt en fazla 2 haftada gönderiyor. Ben Brighton'daki arkadaşlarıma sürekli gönderiyorum birşeyler. A4 zarf göndereceksen, 15-20 TL birşey tutar. UPS,DHL ile göndereceksen en az 100-150'yi gözden çıkart o da 1 haftada ellerinde olur.

DHL kullanıyorum, 45 avro ödedim en son bir dosya için, içinde 4-5 A4 kağıdı evrak vardı.

büyük boy kalın zarfa koyun

alın elinize gidin PTT ye

yurt dışı iadeli taahhütlü yollayacağım deyin

size bir belge verecek dolduracak zımbalayacaksınız vs vs

geçen sene yarım kilosu 30 tl civarı idi göndereceksiniz tarttırıp

Bu yoruma katılıyorum ama PTT ile göndermeyin derim, kargonuzun kaybolma olasılığı çok yüksek.
En güvenilir şirketleri de arkadaş yazmış zaten.
Hem kargo takip numaraları ile de kontrol edebilirsiniz, vardı mı - kim teslim aldı diye...

Yollayabilirsin tabii.. zarfla olunca gumrukte acmiyolar paket olunca istambulda aciyorlar.. dedigim gibi bir cok sey olursa icinde belki uzerinden vergi alirlar.. sebebide bir cok kisinin cinden vs ithal urun getirtmesi..sen genede abartmadan koy ne koyacaksan ve zarfa sigdir..

Bu yoruma katılıyorum ama PTT ile göndermeyin derim, kargonuzun kaybolma olasılığı çok yüksek.
En güvenilir şirketleri de arkadaş yazmış zaten.
Hem kargo takip numaraları ile de kontrol edebilirsiniz, vardı mı - kim teslim aldı diye...
Gonderi takip numarasi olursa bu ihtimal azaliyor galiba..

Kardesim kitabini bende unutmustu. Kitaba zarar gelmesin diye ozel zarf almistim avm lerdeki kirtasiyeden.. Hani beyaz eşaglara zarar gelmesin diye patpatlı naylona sariyorlar ya onun zarfli olanlarda var.. Paket sırasına durmustum sonra beni mektup sırasina yönlendirdiler. Daha uyguna geldi..

Back
X