yurtdışına gitme planı !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhtemelen İltica etmiş onlar. Kaçak değiller şu anda. Bir daha ülkeye gezmek için bile gelme şansları yok. Niye iltica ettiler fetöcü falanlar mıydı?
Hayır herhangi bir suçtan gitmediler çoğunlukla oranin iş imkanları ve devlet yardımları iyi diye gittiler. Ben öyle biliyorum. Her giden mutlaka arkasından ailesinden birini oraya çekti.

Eğer bir eğitiminiz veya mesleki denkliğiniz yoksa anca mülteci olursunuz. Evmiş işmiş ülkemizdeki Suriye’lilerle aynı statüde yaşarsınız oralarda. Yasal yolla gidildiğinde bile anında belli bir standarta ulaşılmıyor.

Lütfen insanca yorum yapın. Araştırıyoruz sadece. Gitmeye karar vermemişiz henüz
İyi de araştırırken bile insanın aklına ilk kaçmak mi gelir ki?
Ülkemize kaçak giren insanlar nasıl bizim sırtımıza yükse, nasıl halkın genelinin gözünde asalak bir canlı gibi görülüyorsa bu diğer ülkeler için de geçerli. Ne kendinize ne çocuklarınıza bunu yaşatmayı düşünmeyin bile.
Bu arada benim Suriyeli bir yakınım kaçak yollardan Almanya'ya gitti, kampta kaldı. O "6 ay kampta kaldılar" dediğiniz süreç hiç kolay bir süreç değil.

Ben anlamadım bazı arkadaşlar neden böyle sert Cvp veriyorlar? Ayrıca inanmıyorsunuz kaçak gittiklerine ama gidenler var yani. Lütfen lütfen bu konular Hk bilgisi olanlar yazsin sadece.
inanmamak değil. size söylemiyor olabilrler siz de yardım istemeyin diye. ama öyle sap kaçak gitmek mümkün bişe değil. iltica etmişlerdir belki, lgbt yada düşünce sucu. artık kalmadı ya solcular cok kaçtı 60larda. amcam da öyle gitti. hakkında tutuklama emri vardı. 21 yaşındaydı şimdi yaşlı başlı adam hala pariste senelerdir. tr ye gitme yasağı var. fetö falan var şimdi de.

Hemen belli bı standarta ulaşmak Gibi bir derdim yok Zaten. Çocuklarım daha iyi eğitim vs alsınlar istiyorum. Çalışınca emeklerin karşılığını alsınlar istiyorum. Hepsi bu.

Hayır herhangi bir suçtan gitmediler çoğunlukla oranin iş imkanları ve devlet yardımları iyi diye gittiler. Ben öyle biliyorum. Her giden mutlaka arkasından ailesinden birini oraya çekti.
Size doğru düzgün bilgi vermediklerini yazdınız nedeni belli aslında. Kaldıkları yere iltica kampı deniyor. Fetö, pkk ya da ne bileyim lgbt gibi bir durum var ise bu yola başvuruyorlar. Yoksa aaa kaçak geldin hoşgeldin deyip kampa almıyorlar. İltica edenleri bir dönem kampa aldıktan sonra ülkeye alıyorlar. Diğerlerini sınır dışı ediyorlar. Bir daha ülkeye de gelemiyor ilticacılar.

Şunu da ekleme yapayım: benim iranlı tanıdığım karı koca bir çift kaçak olarak gidip iltica başvurusu yaparak yerleşti Avrupaya. Onların çocuğu yoktu ve iranda haklarında idam cezası vardı. Bu yüzden her şeyi göze aldılar. basbaya tırın kasasında kaçak olarak girdiler. Baya da eziyet çektiler ama diğer tarafta idam riski olunca gözü karartmışlardı. İltica başvuruları kabul edilince de kaldılar.

Son düzenleme:
Hemen belli bı standarta ulaşmak Gibi bir derdim yok Zaten. Çocuklarım daha iyi eğitim vs alsınlar istiyorum. Çalışınca emeklerin karşılığını alsınlar istiyorum. Hepsi bu.
Bakın Almanya vb ülkeler bu konularda Tr’den çok farklı. Usülsüzlüğün cezası ciddi oluyor. Bu sebeple de kaçak işçi çalıştırmaya yanaşan işveren ya insan taciridir ya da yasal olmayan bir iş yapıyordur. Diyelim ki başardınız ve bir şekilde ülkeye girdiniz (ki bunu tek başınıza yapmanız çok zor. sizi biri götürmeli) birisinin kapısını çalıp iş istiyorum diyemeyeceksiniz. Ve muhtemelen kaçak olduğunuzu fark eden biri mutlaka ihbar edecek. Yani bekar falan olsanız bu macera belki bir noktada anlamlı olur ama çoluk çocuğa bunu yapma hakkınız yok.

Eşimin mesleki denkliği var. Bir süredir iş görüşmeleri yapıyor uygun bir iş olursa Almanya’ya gideceğiz ama inanın iş verenler öyle ince eleyip sık dokuyor ki inanamazsınız. En önemlisi de dil mesela. B1-C1 dil sertifikası istiyorlar.

6 aya kadar kampta kalmışlar. Şuan dil okuluna gidiyorlarmis. Dili öğrendikten sonra okula falan başlayacaklarmis.

Hangi sebeple almanyada mülteci statüsüne başvuruyorlar? Mülteci olarak Kabul görmek kolay değil. Belirli kriterleri var ve ayrica Türkiye "güvenli ülke" konumunda.
Özel sebeplerden belki başvuru yapabilirsin ama kesinlikle geri deporte ediyorlar. Almanyada yaşayan bir avukat olarak soruyorum. Ülkeyi avrupa sinirinda kötülemek kolay ama elinde delil olmadan hicbiryere varamazsin. Türkiyeden hoşlanmadim... mülteci olmak istiyorum diye gelip kurulmak olmuyor malasef.
Şuanda gelenler, rusya ordan Belarus, ukrayna ve polonya üzeri geliyor.

Bazı yakınlarımız aleviyim dışlanıyorum diyerek iltica ettiler ama onlar Kanada’ya yapmıştı (gerçekten de Aleviler bu arada) hemen alındılar iş buldular ev tuttular düzenleri anında kurdular.
Avrupa için de benzer sebepler sunulabilir.
Bunun dışında din önemli Müslüman olmayanlar da bunu kullanarak gidebiliyormus Avrupa’ya (hristiyan olmak vs)

İllegal bir şey yapmak istiyorsunuz ve burdan akıl almayı düşünüyorsunuz. Gerçekten hayret.
Bilginiz varsa ve de yardımcı olacaksınız yorum yapın aksine yazmayın. Araştırdikan sonra geri cekilmedigimi nerden biliyorsunuz ki? Haa bu arada İyiki de forum açmışım hanımefendinin birini iyice aydınlattı. Sağolsun.

Bunu ilk defa duyuyorum. Tşk ederim yorumunuz için

Hanımefendi yola çıkmış değilim sadece araştırıyoum. . Çocuklarla ve kadınlarla daha fazla ilgileniyorlarmış.. Özellikle gebe olanlarla. Onlarda dil eğitimi alıyorlarmis.

Herkes kacak yollarla gitsin ozaman. Kucak acmis bekliyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…