“Yurtdışına giderken senden ayrılırım”

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Selam kızlar. Canımı sıkan fakat düşünmemeye çalıştığım, bilinçaltımın derinlerine ittiğim bir olay var sizinle bugün paylaşacağım.
Erkek arkadaşımla bir ilişkiye başlarken biraz sallantılı başladık. Çünkü onun master için yurtdışına gitmesine az kalmıştı ve bu uzak ilişki olayının bizi nasıl etkileyeceğini bilmiyorduk.
Bir gün çok özel bir anımızda bana biraz da alkolün etkisiyle “aslında ilişkiye başlarken nasılsa giderken ayrılırım kafasıyla başlamıştım ama şimdi asla öyle düşünmüyorum,senden ayrılamam” dedi. Söylerken romantik tatlı civciv duracağını sanmıştı sanırım ama bende bu söylediği ciddi bir hasar bıraktı
Bu olaydan sonra, her aklıma geldiğinde itici bir şekilde ona laf sokmaya başladım. Örneğin, “4.ayımız kutlu olsun, bak 6 ayımız kaldı :)” “uçaktan iner inmez ayrılık mesajını bekliyorum” gibi gibi bunları antipatik bir kahkaha atarak ve iğneleyerek söyledim hep.
Neden bilmiyorum ama kendimi olası bir ayrılığa hazırlamaya başladım ileride üzülmemek adına kaptırmamaya çalıştım.
Bugün, yaptığım bu ayrılık şakalarına alışmış olacak ki “ben senden ayrıldığımda..” gibi bir espri yaptı ve şok oldum.
O da nedir yani sende hep yapıyorsun diyince, bunu seni utandırmak için yapıyorum ama artık utanmıyorsun da minvalinde bir şey söyledim. Oturup ağlasam ağlardım yani o an, bastırdığım tüm duygular su üstüne çıktı.
Gerçekten kötü hissediyorum ve paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
İlişkiye başlarken hiçbirimiz çocuklarımın anasını/babasını buldum diye başlamıyoruz. Ben de eşimle bir süre takılırız diye başlamıştım bak şu an yarın kahvaltıyı kim hazırlayacak kavgası yapıyoruz. Sizi tanımıyordu, dolayısıyla önyargılarla başlaması çok normal ilişkiye. Tanıdıkça ilişkiyi yaşadıkça gelecekle ilgili kararlar alırız.

aslında ilişkiye başlarken nasılsa giderken ayrılırım kafasıyla başlamıştım ama şimdi asla öyle düşünmüyorum,senden ayrılamam” dedi
Ben aslında kötü bir şey göremedim bunda. İki dakikalığına her şeyi kenara bırakın ve şunu düşünün bir insanla ilişkinize başladığınız ilk an onun hakkında her konuda emin olabilir misiniz? Onu her an her koşulda seveceğinize bırakamayacağınıza emin olabilir misiniz? Adam kendince seni tanıdıkça ilişkimize bakışım ciddileşti demek istemiş aslında evet bunu yapma yolu hoşunuza gitmemiş ama dürüst olmuş en azından. Uzaktan ilişki yaşamak cidden çok zor bir şey. Hele ki başka ülkelerden. saat farkı falan da giriyorsa işin içine insan ya sevgilisinden ayrılacak, ya oraya gitmeyip hayat planlarını askıya alacak ya da bir orta yol bulacak o kendince orta yolu seçmiş. Birbirinizi seviyor ve değer veriyorsanız bence yıpratmayın hem kendinizi hem onu.

Siz hatayı nasıl olsa yurt dışına gidince senden ayrılım kafası ile ilişkiye başladım diyen bir adamla devam ederek, üstüne üstlük birde adamı haklı çıkartır gibi laf sokma adına bunu dilinize dolayarak yapmışsınız. Adamda bakmış ki sizin kendinize saygınız yok, rahat rahat niyetini diline döküp espiri yapmaya başlamış. Siz kendinize değer vermemişsiniz ki elin adamı niye değer versin.

Sakin kafayla düşününce söylediğiniz her şeyi kendi kendime söyleyebiliyorum, evet bende emin değildim başta ondan ama bu dürüstlük değil bildiğiniz patavatsızlık. Bazı şeyler bazı kimselere bazı zamanlarda söylenmez ki. Bunun beni üzdüğünü söylediğimde de “kötü bir şey söylemedim, dürüst oldum” diye övünüyor bir de.

Laf sokarak olmaz net konuşun oturup. Yurtdışına taşınırsam bu iş ne olcak, ne yapcaksın diyin.

bana kalırsa al bavulunu sg o zaman kardeş derdim. Konusma bicimi cok kaba ve saygisizca. Abartma diyenleri de anlamiyorum ben, insanin gururu kirilir, kalbi kirilir. Deger veren insan bu sekilde konusmaz ki.

Abartmayin yahu. Her iliskiye evleniriz veya omur boyu surer diye mi başliyoruz sanki?

Uzun surer diye basladigim ilişkiler bazen kisa surdu, takiliriz diye basladiklarim daha yogun ve uzun ilerledigi olmuştu.
Eşimle tanistigimizda da kisa sureli takilma olarak dusunuyordum mesela...
Olabilir yani buyutmeyin bu kadar, gittigi yere kadar gider.

Ertesi günü ayrilmaliydin laf sokarak aranızdaki ilişkiyi iyice yokuşa surmussun haksız duruma dusmussun ya laf sokmayı bırakacaksın yada kaldiramadysan ayrılacaksın zira bu şekilde yurtdışına çıkarsa aranız zaten kötüye gidecek

Laf sokarak olmaz net konuşun oturup. Yurtdışına taşınırsam bu iş ne olcak, ne yapcaksın diyin.

bana kalırsa al abvulunu sg o zaman kardeş derdim.

Sanırım bu konuşmayı yapmaya cesaretim yok. Çünkü biliyorum ki en ufak bir kararsızlık görürsem onda gururuma yediremeyip ben direkt bitiririm. Hayatımda ilk defa birine aşık oldum. İçimden bir ses diyor ki, bu duyguyu içine göm bekle zaten 5-6 ay sonra gidecek ve giderken bitecekse bitecek. En azından kalan vakti doya doya geçir diyorum kendime.

Herkes ilişkiye ciddi anlamlar yükleyerek ya da evlilik hayalleriyle başlamak zorunda değil. Buna kırılman anlamsız.
Sonrasında laf sokman ise hepten çocukça. Ya kırıldığın zaman açık açık konuşup tavrını belli edersin ya da yutarsın konunun üstü kapanır gider.
Mühim olan şimdi ne düşündüğü. Al karşına konuş, hala giderken ayrılacağına dair bir tereddütün varsa yol ver gitsin.

Biz de eşimle karşılıklı çok ciddi olmayarak başladığımız ilişkide 10 yılı devirdik. Abartmışsınız bence de ama kendinize gerekli eleştirileri yapmışsınız zaten, üzerine söyleyecek bişey yok.

Bu arada sizi bu erkek arkadasınızın sizi manipule ettigini düşündüğünüz başka bir konunuzdan da hatırlıyorum:) Biraz rahatlayın bence, her anlamda yük ediyorsunuz ilişkinizi kendinize.

ben sevgilimle sadece sevisiriz diye takiliyordum 4 yil oldu. ama o beni lisede de seviyormus zaten sadece acilmamis. ben bunu soyledigimde biraz bozulmustu ama sonradan toparladim tabi. iliskinin genel gidisatina bagli olarak bu lafa alinilir da alinilmazda yani. her sey superken bu laf dokunmamali insana ama zaten sorunlar varken “senle de oylesine konustum” demek farkli olur.

erkekler bazen biraz odun olabiliyor ya. kafanıza takmayın o kadar detaylı düşünemiyorlar :)

Ilıskıye baslarken nasılsa ayrılırız dıye dusunen ama evlenen insanlar var.
Tanıdıkca seyri degısır dusuncelerın, bu cok normal bısey. Keske bılenmeseydın cocuga.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…