- Emoji Skoru
- 3.689
- Puanlar
- 698
- Konu Sahibi Hostesin Kirmizi Fulari
-
Ya sevgili cherry, sfo daysan oraya geleyim bari bi tanıdık olur yanımdaAvrupa'da öyle bir şeyi yapamazsınız. AB içinde doğmuş çocuk orda doğdu diye AB vatandaşı olacak diye bir şey yok, ebeveynlerden birinin AB vatndaşı olması veya 8 yıl oturma izniyle yaşamış olması gerekiyor. AByi toptan çizin yani.
O dediğiniz sadece ABD için olur. Orda da hastaneye en az 10.000$ verirsiniz, o da normal dogum icin. Epidural isterseniz extra para 2000$ civarı, vaginanın altına koydukları ekstra buz torbası için bile para istiyorlar, ABD hastanesinde her şey masraf olarak ekleniyor. Ben 9 ay kadar SFda yaşadım, iş arkadaşım normal doğum diye gitti, acil sezeryan yaptılar toplamda 32.000$la çıktı.
En az 20.000$lik hastane butceniz varsa gidin derim.
Ya sevgili cherry, sfo daysan oraya geleyim bari bi tanıdık olur yanımdaşaka bi yana evet en az 20 bin $ diyor herkes doğru canım.. benimde araştırmalardan bulduğum rakam bu ortalama
Yok, Avrupaya döneli çok oldu zaten visiting researcher olarak gitmiştim taş gibiydi pişmanım ahhh be salak kafam..
Kasan sağlamsa, komplikasyon çıkmazsa normal doğum yaparsan 10.000e çıkarsın. En kötü ihtimal acil sezerayn 30.000civarı sanırım. Ortalama 20.000 bulundurmakta fayda var, daha çok fatura çıkarsa gece bebepi alıp kaçarsın hastaneden artık
Bı bakmışsın süpraaaaayyzzzzzyaa hayıristiyorum ama artık planlar dahilinde , etraflıca bi plan yapabilirsek bakalım nasip
kasan sağlamsa mı?gözümden yaş geldi akşam akşammYok, Avrupaya döneli çok oldu zaten visiting researcher olarak gitmiştim taş gibiydi pişmanım ahhh be salak kafam..
Kasan sağlamsa, komplikasyon çıkmazsa normal doğum yaparsan 10.000e çıkarsın. En kötü ihtimal acil sezerayn 30.000civarı sanırım. Ortalama 20.000 bulundurmakta fayda var, daha çok fatura çıkarsa gece bebepi alıp kaçarsın hastaneden artık
O sadece Amerika'da oluyor yalnızMerhaba, çocuğumun başka ülkede ee vatandaşlığı olmasını tercih ediyorum. Böyle istiyoruz anne-baba olarak. İleri de üniversite hayatını isterse orada okuyabilmesi açısından da çok iyi olacaktır. Tabii hayat bu belli olmaz, ama en çok istediğim şey bu. Teşekkürler sorunuz için
kanadada da oluyor.O sadece Amerika'da oluyor yalnız
Yaklaşık 20 yıl önce Kanada akut idrar yolu enfeksiyonu enfeksiyonu geçirmiştim. Sigortam henüz işleme tabi değildi ama ben acile gitmek zorundaydım. İki saat acilde bekledikten sonra doktor gelip dinledi ve tahlil istedi ordanda zaten idrar yolu enfeksiyonu olduğu çıktı. Bunun icin yaklaşık 1000 küsür dolar ödemiştimArkadasim Kanada'da dogum yaptı 4 sene önce, 28.haftada gitti. Onlar da profesyonel destek almadı ama önden danışmanlık aldılar. İlle tüm süreci profesyonel almanıza gerek yokmuş. EV kiralandı, 28.haftadan beri Kanada'da yaşadı annesi ile. Devlet, vatandaş olmasa da turistlerin de hamilelik kurslarına katilmasina izin veriyormus, onlara da katıldı. Kanada özelinde, diğer ülkeleri bilmiyorum ama danismanlik aldigi lisiler normal doğum olmazsa veya ihtiyac olması durumunda gecelik kuvöze 2000 kanada doları ödendiğini paylaşmışlar. Böyle de bir risk varmış ciddi faturaların çıkacağı
sen en iyisi 9 ay hamileliği uçuş şirketinden sakla.bir abd uçuşunda iner inmez doğur gitsin.ilk uçakla da geri dönersin az masraflı misssUfak bi anektot eklemek istiyorum kızlar
Geçenlerde yine araştırma içindeyim böyle. Houston’a uçuşum çıktı, bi bakayım orada doğum nasıl olur acaba diye düşündüm. İnstagram’dan bi hanım buldum. Kendisi danışmanlık yapıyor Houston’da doğum adına vs takibe aldım. Neyse gittim döndük, yolcuları uğurluyorum. Uçaktayım hala çıkamamışım. Bi hanım durdu önümde ‘Hay Allah şimdi doğumun sırası mıydı kızım’ gibi sözler ediyor kendi kendine. Yüzüme bakınca bende ‘hayırlı olsun’ diyiverdim. uğurlama anı ama konuşacak vakıt yok. Neyse hanım demez mi, ‘yok kızım bizim değil, ben doğum işi yapıyorum da Houston’da . Bi kızımız zamansız doğurmuş’. Tabi ben şokkdedim ki.. ‘neeyyyy’ tüm profesyonel kimliğimi bi yana bırakıp nerede olduğumu 10 saniyeliğine unutup ‘ayy ben sizi buldum, inanmıyorum nasıl denk geldiiik’ diye kadına bi anda çığlığı bastım. Kadın da şaşırdı tabiki bulduğum ajanslardan biride orası oldu. Ortalama fiyat evet en aşağı malesef 10 bin $ gibi bi rakam. Ama bu ajanslar herşeyle ilgileniyormuş. Belki kalacak yerimi kendim ayarlarsam, tamamen danışmanlık hızmeti almazsam daha uyguna gelebilir. Ama elbet bi yoldaş gerekir her nekadar aşina olursak olalım. Buda böyle bi anımdı niye anlattıysam bi anda gaza geldim!
ceycey kimse duymasın ama , vallahi ben bunu düşünmüştümsen en iyisi 9 ay hamileliği uçuş şirketinden sakla.bir abd uçuşunda iner inmez doğur gitsin.ilk uçakla da geri dönersin az masraflı misss
bugün tüm hisse senetleriniz düştü.hepinize kızgınım da hadi neyseee.tükan gene bizim tükann.versinler bir imkan tüm pilot hostes aileleri doğuruversinler abd de kanada da.ceycey kimse duymasın ama , vallahi ben bunu düşünmüştümkeşke havada doğursam, nasılsa bizim tükan
çok teşekkür ediyorum güzel umut dolu cevabınız için. tam da benım duşunduğum gibi airbnbden ev bulmuşlar en mantıklısı.Merhaba
Amerika ve yanlış hatırlamıyorsam Kanada doğum ile vatandaşlık veriyor bebeğe. Amerika'da doğan çocuğun reşit olunca ailesine green card konusunda epey yardımı oluyor diye biliyorum. Geçen senenin fiyatı sadece doğum 130-140bin tl civarıydı. Benim tanıdığım aile karı koca hamileliğin 6.ayında gitmişlerdi. Airbnbden stüdyo daire şeklinde oda kiralamışlardı otelde vs kalmamak için. Ama orada geçirdikleri zamana ait tüm masrafı bilmiyorum tabi ki.
Sadece imkanınız ve niyetiniz varsa Amerika'da doğum yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden hayırlı olsun
Sultan filminde ki kadın geldi aklıma sinemada doguruyordu yaceycey kimse duymasın ama , vallahi ben bunu düşünmüştümkeşke havada doğursam, nasılsa bizim tükan
ay koptum şuan hiç anlamam kağıt işlerinden yine mi düşmüşbugün tüm hisse senetleriniz düştü.hepinize kızgınım da hadi neyseee.tükan gene bizim tükann.versinler bir imkan tüm pilot hostes aileleri doğuruversinler abd de kanada da.
Sultan filminde ki kadın geldi aklıma sinemada doguruyordu yaRahmetli Adile Naşit, kadın ağlarken abartma beee film bu film diyor, kadında yok abla ben doguruyorum diyor. Öyle bir kesit olsa....
ben çocuk mocuk istemiyorumm direkt beni alsınlar .garson bile olurum ayol fastfood çudaay koptum şuan hiç anlamam kağıt işlerinden yine mi düşmüşahh keşke imkan verilsede isteyen herkes istediği yerde çatır çatır doğursa..
Ufak bi anektot eklemek istiyorum kızlar
Geçenlerde yine araştırma içindeyim böyle. Houston’a uçuşum çıktı, bi bakayım orada doğum nasıl olur acaba diye düşündüm. İnstagram’dan bi hanım buldum. Kendisi danışmanlık yapıyor Houston’da doğum adına vs takibe aldım. Neyse gittim döndük, yolcuları uğurluyorum. Uçaktayım hala çıkamamışım. Bi hanım durdu önümde ‘Hay Allah şimdi doğumun sırası mıydı kızım’ gibi sözler ediyor kendi kendine. Yüzüme bakınca bende ‘hayırlı olsun’ diyiverdim. uğurlama anı ama konuşacak vakıt yok. Neyse hanım demez mi, ‘yok kızım bizim değil, ben doğum işi yapıyorum da Houston’da . Bi kızımız zamansız doğurmuş’. Tabi ben şokkdedim ki.. ‘neeyyyy’ tüm profesyonel kimliğimi bi yana bırakıp nerede olduğumu 10 saniyeliğine unutup ‘ayy ben sizi buldum, inanmıyorum nasıl denk geldiiik’ diye kadına bi anda çığlığı bastım. Kadın da şaşırdı tabiki bulduğum ajanslardan biride orası oldu. Ortalama fiyat evet en aşağı malesef 10 bin $ gibi bi rakam. Ama bu ajanslar herşeyle ilgileniyormuş. Belki kalacak yerimi kendim ayarlarsam, tamamen danışmanlık hızmeti almazsam daha uyguna gelebilir. Ama elbet bi yoldaş gerekir her nekadar aşina olursak olalım. Buda böyle bi anımdı niye anlattıysam bi anda gaza geldim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?