- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 4.716
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi Hostesin Kirmizi Fulari
-
Benim arkadaş Malezya’da doğurmuştu. Orada hamile kalmış, orada doğumu yapmıştı. Vatandaşlık vermemişler, sadece 2 kez falan ultrason kullanmışlar, normal doğum olması adına çok diretmişler. Doktorundan çooook memnundu. Amerika’da doğum yapmayla ilgili 1 - 2 - 3 - 4 videolara bakabilirsiniz.Merhaba çok değerli güzel kadınlar,
Uzun zaman sonra konu açıyorum sizlerden gelecek olan geribildirimleri -umarım hatrı sayılır miktarda olur- sabırsızlıkla bekliyorum
Yurdışına sadece gebelik süresinde giden, orada doğum yapıp geri dönen var mı aranızda ?
Eğer varsa,
Hamileliğinizin kaçıncı ayında gittiniz?
Hangi ülkeye gittiniz?
Yalnız mı gittiniz, nekadar süre/nerede kaldınız?
Masraflarınız ortalama nekadar tuttu?
Doğum normal yapabildiniz mi, sezeryan mı oldu ?
Bedenen ve ruhen yaşadığınız zorluklar oldu mu?
Orada oluşabilecek hiç hesaplayamadığınız son dakika işleri çıktı mı? Çıktıysa nedir?
Amerika’da çeşitli ajanslar var bu konuyla ilgilenip çatır çatır insanı doğurtanama oldukça pahalı, tek başına giden olmuştur muhakkak diye düşündüm. Belki avrupa belki bambaşka bi yer. Hiç aranızda var mı bunu deneyimlemiş birileri, yakınlarından vs..
Varsa bekliyorum değerli bilgilerinizi.
Herkese sevgiler , sağlıkla kalın
aaa gebe mıydınMerhaba çok değerli güzel kadınlar,
Uzun zaman sonra konu açıyorum sizlerden gelecek olan geribildirimleri -umarım hatrı sayılır miktarda olur- sabırsızlıkla bekliyorum
Yurdışına sadece gebelik süresinde giden, orada doğum yapıp geri dönen var mı aranızda ?
Eğer varsa,
Hamileliğinizin kaçıncı ayında gittiniz?
Hangi ülkeye gittiniz?
Yalnız mı gittiniz, nekadar süre/nerede kaldınız?
Masraflarınız ortalama nekadar tuttu?
Doğum normal yapabildiniz mi, sezeryan mı oldu ?
Bedenen ve ruhen yaşadığınız zorluklar oldu mu?
Orada oluşabilecek hiç hesaplayamadığınız son dakika işleri çıktı mı? Çıktıysa nedir?
Amerika’da çeşitli ajanslar var bu konuyla ilgilenip çatır çatır insanı doğurtanama oldukça pahalı, tek başına giden olmuştur muhakkak diye düşündüm. Belki avrupa belki bambaşka bi yer. Hiç aranızda var mı bunu deneyimlemiş birileri, yakınlarından vs..
Varsa bekliyorum değerli bilgilerinizi.
Herkese sevgiler , sağlıkla kalın
Benim arkadaşım karısıyla amerikaya gitti, gittiği gibi korona çıktı, bu aşırı önlemlerin olduğu zamanlar, evden cikamadilar.Orada oluşabilecek hiç hesaplayamadığınız son dakika işleri çıktı mı?
yaa hayıraaa gebe mıydın
Çok sevindim
Fransa da veriyor diye biliyorum emin olmamakla birlikteAvrupada doğunca vatandaşlık alınmıyor öncelikle. Sadece anne veya babası vatandaşsa alabiliyor. Amerikada doğurursanız alırsınız.
çok teşekkür ediyorumBenim arkadaşım karısıyla amerikaya gitti, gittiği gibi korona çıktı, bu aşırı önlemlerin olduğu zamanlar, evden cikamadilar.
Çocuk doğdu temmuz ayinda, tam da siyahi adamın polis tarafından öldürüldüğü günlerde. Evlerinin olduğu meydanda gece gündüz 'blacks Matter lives' eylemleri yapıldı,çatapatlar, polis müdahaleleri... Arkadaşım gençlere yonelik bi çeşit ucuz yurtdışı tatil şirketi kurmuştu, işleri iyi gidince bir de kafe açmıştı. Ama aynı anda pandemi yüzünden tüm turları iptal oldu,milletin ödenmiş taksitlerini iade etmesi gerekti, yasaklar yüzünden kafesi kapandı falan... 2020 inanılmaz bir surviver oldu çocuk ve karısı için.
Yani her türlü hesaplamadigin supriz cikabilir, dünya bu:)
(Arkadaşımın çok takipçili sayılabilecek bir hesabı var, istersen özelden adını verebilirim, takip etmiş de görmüşsün gibi mesajla sorabilirsin)
Evet var ikimizin de 10 yıllık almıştık 5 yıl var daha sevgili yengeçBu arada ABD vize falan vermiyor bu aralar. Arkadasimin nişanlısı ABD vatandaşı, ki en garanti vize nişanlılık vizesiymis,bana söylenene göre. Ona rağmen arkadaşım aylardır bekliyor,bir altı ay daha bekleyecek gibiyim diyor. Hele ailesi, turist olarak gitmek istiyorlar , 2021'de randevu alamamislardi,en erken bir sene sonra gidebileceklerdi... Yani iş daveti ,okul vs durumu yokken gidebilir misiniz bilmiyorum (hostesin kırmızı fulari nikini hostes olduğunuz için aldıysanız , halihazırda çoktan vizeniz varsa bilemem tabii. Umarım vardır)
Bunu söyleyecektim ...arkadaşım orada ve acayip işler yavaş demişti.Bu arada ABD vize falan vermiyor bu aralar. Arkadasimin nişanlısı ABD vatandaşı, ki en garanti vize nişanlılık vizesiymis,bana söylenene göre. Ona rağmen arkadaşım aylardır bekliyor,bir altı ay daha bekleyecek gibiyim diyor. Hele ailesi, turist olarak gitmek istiyorlar , 2021'de randevu alamamislardi,en erken bir sene sonra gidebileceklerdi... Yani iş daveti ,okul vs durumu yokken gidebilir misiniz bilmiyorum (hostesin kırmızı fulari nikini hostes olduğunuz için aldıysanız , halihazırda çoktan vizeniz varsa bilemem tabii. Umarım vardır)
Haklısınız . Avrupa’nın bir çok yerinde vize işlemleri durduruldu pandemiden dolayı.Bu arada ABD vize falan vermiyor bu aralar. Arkadasimin nişanlısı ABD vatandaşı, ki en garanti vize nişanlılık vizesiymis,bana söylenene göre. Ona rağmen arkadaşım aylardır bekliyor,bir altı ay daha bekleyecek gibiyim diyor. Hele ailesi, turist olarak gitmek istiyorlar , 2021'de randevu alamamislardi,en erken bir sene sonra gidebileceklerdi... Yani iş daveti ,okul vs durumu yokken gidebilir misiniz bilmiyorum (hostesin kırmızı fulari nikini hostes olduğunuz için aldıysanız , halihazırda çoktan vizeniz varsa bilemem tabii. Umarım vardır)
Merhaba , evet ajanslar buldum onlarca. Onları araştırıyorum her bölgenin hastanesi işleyişi çok farklı gerçekten. 2 ayda gidip gelmek mümkün olsa aslında süper olurdu. Belki böyle gidip gelen olmuştur diye sormak istedim. çok teşekkür ediyorumBilgim kadariyla dogum yoluyla vatandaslik veren ülkeler: Kanada, Abd, Almanya, Fransa, Ispanya.
Ancak hepsinin kendi sartlari var, arastirma yapmak gerek. Almanya' nin sarti en az 8 yildi galiba orda ikamet etmek gerekiyor.
kiminde gayrimenkul almak yetiyor diye biliyorum. Kolay bi dogum diliyorum.
edit: henuz hamile degilmissiniz ^^ on hazirlik, Abd seyahatiniz siksa, esinizin de gelme imkani varsa oradaki ajanslarla halledebilirsiniz saniyorum
Aaa öldü mü ?Bunu söyleyecektim ...arkadaşım orada ve acayip işler yavaş demişti.
Trump bu işi kaldiracakti ama ömrü vefa edemedi...
evet evet öncelıkle cevabınız ıçın çok teşekkürler doğru hastane anlayışları ve içerikleri işleyişleri okadar farklı ki. doğumdan sonra çoğu hastane ayrı oda vermıyor anneye mesela. ya da doğum esnasında da farklı işleri varmış izlediğim videolardan bulduğum kadarı ile. ve çoğunluğu istemiyor sezeryan doğum. hastane normal doğum yapmanızı istiyormuş mesela. tabi doğumda gelişen aksi bi durum olursa mecbur kalınıyormuş ama desteklemıyorlarmış bunu. farklı baya işler.Arkadasim Kanada'da dogum yaptı 4 sene önce, 28.haftada gitti. Onlar da profesyonel destek almadı ama önden danışmanlık aldılar. İlle tüm süreci profesyonel almanıza gerek yokmuş. EV kiralandı, 28.haftadan beri Kanada'da yaşadı annesi ile. Devlet, vatandaş olmasa da turistlerin de hamilelik kurslarına katilmasina izin veriyormus, onlara da katıldı. Kanada özelinde, diğer ülkeleri bilmiyorum ama danismanlik aldigi lisiler normal doğum olmazsa veya ihtiyac olması durumunda gecelik kuvöze 2000 kanada doları ödendiğini paylaşmışlar. Böyle de bir risk varmış ciddi faturaların çıkacağı
çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz içinBu arada konu sahibi inşallah sağlıkla gebe kalır, sağlıkla kucaginiza alırsınız... Arkadaşım orada ve şu an gebe bizden çok çok değişik hastahane işleri falan...keşke gebe kalır kalmaz orada olsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?