• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı Evlilik Cinneti

domacica

Anti-Stupid
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
1.349
3.295
133
Sevgili editör arkadaşlar lütfen bir süre konumu taşımayın, gerçekten çok önemli. Yarına kadar vaktim var.

Yurtdışında yaşıyorum, müstakbel eşim yabancı. Burada evleneceğiz, belediye apostilli uluslararası doğum belgesi, vatandaşlık belgesi ve bekarlık kağıdı istiyor. Bunların hepsi apostilli olacakmış.

Ben bu apostilin ne olduğunu zaten hala tam olarak anlayamadım. Bugün konsolosluğu aradım apostil yetkileri olmadığını öğrendim. Evrakları veriyorlarmış ama apostil yapmıyorlarmış.

Önce "Anca talep edilirse 1 ayda anca gelir Türkiye'den apostilli olarak" dedi.

Sonra da "Talep etsek de apostilsiz gelir, senin gitmen lazım." dedi ve telefonu resmen suratıma kapattı.

Tekrar aradım, yine azar işittim.

Şimdi sizlere bir sorum var: Ben bu evrakları konsolosluktan alıp Türkiye'ye yollasam annem benim için apostil yaptırabilir mi?

O belgeler yeminli tercüman tarafından burada mı yoksa Türkiye'de mi tercüme edilmeli?

Eğer annem benim adıma apostil yaptırmazsa bunun için vekâletname verebilir miyim?

Konsolosluk hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. İnternette ve konsolosluk sitesinde yazanlarla çalışanların dedikleri birbirini tutmuyor.

Hadi benim kaymakamlıkta, dış işlerinde, konsolosluklarda bilgili arkadaşlarım beni bir aydınlatın. Herkese teşekkürler!

Lütfen bir süre, hiç değilse yarına kadar konumu taşımayın. Gerçekten çok büyük bir dert bu benim için.

Öncelikle hayırlı olsun.:nazar:.Bildiğim kadarı ile;

Apostili Türkiye'de kaymakamlıklar yapıyor.Annen bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek çok dilli ulusararası doğum belgesi(Formul A) ve bekarlık belgesinden kastı nüfus kayıt öneği(orada bekar olduğun yazıyor) ise kendi alarak kaymakamlıktan apostil yaptırabilir.Annen kaymakamlığa telefon ederek de gerekli bilgiyi alabilir.Ayrıca uluslararası doğum belgesi çok dilli olduğundan tercümeye gerek yokmuş.

Yurtdışındaki konsoloslukların apostil yetkisi yok, size denk gelen memur sabahtan akşama aynı soruyla karşılaştığından cinnet geçirmiş olabilir. Yaptığını haklı bulduğum yok ama hangi ülkenin sınırları içindeyseniz o ülkenin makamı yapabiliyor o işi.

Yurtdışındaki konsoloslukların apostil yetkisi yok, size denk gelen memur sabahtan akşama aynı soruyla karşılaştığından cinnet geçirmiş olabilir. Yaptığını haklı bulduğum yok ama hangi ülkenin sınırları içindeyseniz o ülkenin makamı yapabiliyor o işi.

Anladım çok teşekkür ederim. Peki sizce ilk dediği "bizden başvurursanız bir ayda apostilli olarak alırsınız" kısmı doğru mu? Önce öyle dedi, sonra değiştirdi dediğini. Aslına bakarsanız net bilmemelerinin sebebi burada çok çok az Türk olması ve bu işlerle alakalarının olmaması.

Anladım çok teşekkür ederim. Peki sizce ilk dediği "bizden başvurursanız bir ayda apostilli olarak alırsınız" kısmı doğru mu? Önce öyle dedi, sonra değiştirdi dediğini. Aslına bakarsanız net bilmemelerinin sebebi burada çok çok az Türk olması ve bu işlerle alakalarının olmaması.

Neresi yaşadığınız yer?

Apostili Türkiye'de kaymakamlıklar yapıyor.Annen bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek çok dilli ulusararası doğum belgesi(Formul A) ve bekarlık belgesinden kastı nüfus kayıt öneği(orada bekar olduğun yazıyor) ise kendi alarak kaymakamlıktan apostil yaptırabilir.Annen kaymakamlığa telefon ederek de gerekli bilgiyi alabilir.Ayrıca uluslararası doğum belgesi çok dilli olduğundan tercümeye gerek yokmuş.

Çok teşekkür ederimmmm. :)

O belgeleri ben olmadan anneme verebilirler mi? Çok şaşırdım şu an ve sevindim de. Uluslararası doğum belgesini de apostilli istemişler ama belki biz yanlış anlamışızdır yarın arayıp soracağım tekrar. Teşekkür ederim tekrar

Bekarlık belgesinin tam adı "evlendirme ehliyet belgesi" yemiş. Nüfus Kayıt örneği değil sanırım

Uluslararası doğum belgenizi annemiz alabilir.Evet bu evrakta apostil istenir.Anneniz bulunduğu ilçe kaymakamlığında nüfus müdürlüğü ve yazı işleri müdürlüğüne başvursun

TC kimliginiz annenizde ise her turlu belgenizi adiniza alir apostilli yaptirip size gonderebilir..apostiliyi aninda veriyorlar turk makamlari ama konsolosluktan 1 aydan once cikmaz,isler cok yavas ilerler.
aldiginiz her belge nikah yapacaginiz yerdeki dile bulundugunuz ulkedeki yeminli tercuman tarafindan cevrilir.tercumanlara genelde konsolosluktan yonlendirirler.
Aldiginiz her belge apostilili olmali ve cevrilmeli..cok dilli belge diye hicbir belgeyi riske atmayin.

TC kimliginiz annenizde ise her turlu belgenizi adiniza alir apostilli yaptirip size gonderebilir..apostiliyi aninda veriyorlar turk makamlari ama konsolosluktan 1 aydan once cikmaz,isler cok yavas ilerler.
aldiginiz her belge nikah yapacaginiz yerdeki dile bulundugunuz ulkedeki yeminli tercuman tarafindan cevrilir.tercumanlara genelde konsolosluktan yonlendirirler.
Aldiginiz her belge apostilili olmali ve cevrilmeli..cok dilli belge diye hicbir belgeyi riske atmayin.

Yani ben evrağı Türkçe olarak apostilletip, apostilli hallerini burada yeminli tercümana mı çevirteceğim?
(Al bu takatuları takatukacıya götür gibi oldu ahahahahha)

İnternette Türkçe'ye Türkiye'de çevrilir ve öyle apostilletilir yazıyordu.

Yani ben evrağı Türkçe olarak apostilletip, apostilli hallerini burada yeminli tercümana mı çevirteceğim?
(Al bu takatuları takatukacıya götür gibi oldu ahahahahha)

İnternette Türkçe'ye Türkiye'de çevrilir ve öyle apostilletilir yazıyordu.

anladiklarim dogru degil mi? yurtdisinda yasiyorsunuz,yurtdisinda nikah kiyacaksiniz?
cevrilecek evraklar sizin belgeleriniz,es adayinizin degil?
ona gore cvp vermek daha dogru

anladiklarim dogru degil mi? yurtdisinda yasiyorsunuz,yurtdisinda nikah kiyacaksiniz?
cevrilecek evraklar sizin belgeleriniz,es adayinizin degil?
ona gore cvp vermek daha dogru

Evet belgeler sadece benim belgelerim. Eşim yabancı, onun memleketinde onların makamında evleneceğiz. İkametgahım da burada fark eder mi ki o acaba? Kimliğim annemde olursa evrakları alabileceğinden emin misiniz? Valla süper olur öyleyse

Eklentiler

• Screenshot_2015-09-17-13-09-35.webp
    Screenshot_2015-09-17-13-09-35.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 111
Cok dilli nufus kayit ornegini (Formul A) anneniz ikametinizin oldugu sehrin nufus mudurlugunden alabilir. Sadece kimliginizi bilmesi yeterli. Aslinda sen konsolosluktan da alabilirsin ama bazi kuruluslar sorun cikariyor ben Fr'da yasiyorum en azindan burada boyle.
Apostili cok iyi bilmiyorum aslinda islak imzali olmasi yeterli olur diye dusunuyordum ama annen alip sana fakslayacaksa yalan olur islak imza. Simdi internetten baktim kaymakamlik diyor.

İnsallah yanilmiyorumdur.
Ben de ugrastim bunlarla pek kolay degil.
Bu arada tebrik ederim daim olsun insallah. Mutluluklar...

Cok dilli nufus kayit ornegini (Formul A) anneniz ikametinizin oldugu sehrin nufus mudurlugunden alabilir. Sadece kimliginizi bilmesi yeterli. Aslinda sen konsolosluktan da alabilirsin ama bazi kuruluslar sorun cikariyor ben Fr'da yasiyorum en azindan burada boyle.
Apostili cok iyi bilmiyorum aslinda islak imzali olmasi yeterli olur diye dusunuyordum ama annen alip sana fakslayacaksa yalan olur islak imza. Simdi internetten baktim kaymakamlik diyor.

İnsallah yanilmiyorumdur.
Ben de ugrastim bunlarla pek kolay degil.
Bu arada tebrik ederim daim olsun insallah. Mutluluklar...

Teşekkür ederim, sağ olasın :) Benim ikametgahım da yaşadığım yerde o ne olacak :(

Evet belgeler sadece benim belgelerim. Eşim yabancı, onun memleketinde onların makamında evleneceğiz. İkametgahım da burada fark eder mi ki o acaba? Kimliğim annemde olursa evrakları alabileceğinden emin misiniz? Valla süper olur öyleyse

az once esime sordum..onceki msjimda anlattigim yolu izlemeniz gerekiyor,tescilledim esimin onayiyla :KK53:
yani evraklar turkiyeden alinacak,apostili yaptirilacak ki zaten maksimum 1 saati bulur bu surec..sonra bulundugunuz ulkede turkceden kendi dillerine yeminli tercuman tarafindan cevrilecek.
turkiyede de cevrilebilir ama evleneceginiz ulke makamlari ceviriyi kabul etmeyebilir.oyuzden riske girmeyin,bulundugunuz ulkede cevirtin..
yarin zaman kaybetmeden anneniz sorsun kaymakamlik nufus mudurlugune,benim evraklarim alinirken hic sorun olmadi ama bikac tanidigimizda vardi..bence durumunuzu anlatirsa anneniz,kesin yardimci olacaklardir sonucta evlilik icin evrak istiyorsunuz baska bisey icin degil..ama dedigim gibi tc kimliginizin olmasi lazim evraklar icin

Islak imza asla yeterli degil..kesin apostili olmasi lazim ki bunu artik kaymakamlik hemen hallediyor..
ikametgah sorununu bilemicem,onu anneniz sormali

Bizim sirkette patrona yurtdisi oturum izni icin diplomalara apostil istemislerdi. Sirket soforunu yolladik bi saatte getirdi. Zor bisey degil. Ama biz yeminli tercume ettirip notere onaylayip goturmustuk evraklari.

Back
X