Canımcım merhabaaa :)))
Bende fikrimi yazayım görmüşken paylaşımını,
Sorun olmaz çünkü nikahın kıyılınca hemen işleme geçmiyor yani kayda geçmesi zaman alıyor hatta 1 haftayı bulabiliyorda geçiyoda, yoğunsa hadi bilemedin 1-2 gün içinde resmi kayıtlara geçiyo evli olduğun.. hatta benim nikahım 6 eylül düğünüm 12 eylül olmasına rağmen düğün ertesi nüfus idaresine gittik evliliğiniz görünmüyor dediler düşün.
Benim öyle olmuştu balayında hatta evlilik cüzdanımızı vermiştik otele kayıtla tutması için ama yurtdışına çıkacaksın ve havaalanında sen eski kimliğin ve eski pasaportunla çıkış yapabilirsin.. kayıtlarda o şekilde olacak çünkü biletinde pasaportunda bakıcaklar geçiceksin.
ama dediği gibi ikinci kez defter çıkaracaksın artık öyle benimde süresi doldu uzatma yok yenisini çıkartmam gerekiyor.
Bence nikahınızı erken kıyın sorun olmaması için kafan rahat olur en azından işlemlerini halledersin rahatça
canım merhaba enimde nikahım düğünümde olucak ve balayına parise gidicez. Biz turumuzu alırken ordaki görevliye sorduk hiç bir sıkıntı olmaz evlilik cüzdanınız yanınızda olsun dedi. bende işin açıgı korkuyorujm sorun cıkarsa diye düğünüm mayısta henüz pasaportumu çıkartmadım
ya araştırıyoruz bizde işte bu arada düğünüm mayısta demişsin geç kalmamış mısın biraz çünkü parise vizede gerekiyor daha vize başrusu yapmanız gerekecek kimi turlarda da rezevasyonlar dolmuş ya
arkadaşlar ben anlamadım da( ben sıfırdan pasaport çıkartıcam ilk defa ve bir hafta içinde çıkarmak istiyorum ama balayı eylülde yani pasaport geçerli olmayacak mı ( ayrıca yurt dışı oteli evlilik cüzdanına bakıp otele almayabilir mi bazıları almaz diyorda (??? lütfen bilgi verinn ....