Yurt dışında yaşayanlar!

aaa frankfurtta mi yasiyorsun :) benim de orda yasama ihtimalim var ,simdi münih teyim

Ben hollandada Amsterdamda yasiyorum.
13 senedir burdayim.
Sunu soyleye bilirim.
Burda turk olan birisi baska bi turke tolerans gostermesi ; hollandalini bi turke tolerans gostermesinden cok daha az.
Hep soylerim.
Hollandalilari cok severim.
Helede turk erkeklerinden: pis pis bakislarjndan nefret ederim.
Bi turk erkegiyle 1 metre uzaklikta konusmaktan kacinirim, bi hollndali erkegiyle yan yana otururum saatlerce.

Ben giysi magzasinda calistim bi ara.
Plastik poset kullanjmi azalsin diye bi kampanya adi altinda plastik poset vermiyoduk artik.
Soruyodum hanfendj posetiniz varmj diye bi turke: eh nasil olurmus. Ayipmis. Burdan bisy almazmis daha. Bunu geri birakmak istiyorm almiycam diyen olurdu.
Halbuki aynj cumleyi hollandaliya soyledigimde: hmm birz sorun olucak galiba posetim yok yanimda ama kesinlikle haklisinz. Plastik israfi sakincali bisy..

Amsterdam guzel bi yer, ama cok farkli cevreler var bi sehir icinde.
Benm oturdugum alan dort kose ciceklerle yesilliklerle dolu.
Anneme belediyeden bahce verdiler ozel alanda. Domates marul hersey dikti bahceye. Ama aynj amsterdam adi altinda cok cok bunaltici yerler var: centraal, mercatorplein. Evler ust uste.

Merhaba güzel bir heyecan içindesiniz umarım istediğiniz bir yer olur.ben Belçika anvers ve Rotterdam mı cok begenmiŞtim.bir kaç hafta içinde gidecek misiniz yoksa tercih sonuçlarınız mı açıklanacak bu kadar hızlı olmuyor diye biliyorum ama

Cenevre çok pahalı, Viana kasvetli ve çok soğuk. Sanki benzer bir konunuz vardı. Dil öğrenmek istiyorsanız viana veya Cenevre'de İngilizce konuşulmaz Almanya, Fransızca öğrenir dönersiniz.
İngiltere güneşli değil, kapalı genel itibariyle ama yine de dil öğrenmek için en iyi yerlerden sayılabilir ama ek olarak yine pahalı.
Seçeneklerinizi hatırlamıyorum ama Hollanda denildiği gibi hoş, Amsterdam turistik olduğu için ingilizce konuşan da yoğun olarak vardır. Aşırı pahalı da değil. Dili ekarte ederim diyorsanız küçük sessiz sakin Slovenya var. Gelmek gitmek kolay olmalıysa İtalya olabilir ki İtalyanca da hiç fena bir dil değil. Ama yine şehir önemli.
İspanya en iyi seçim olurdu, her şartınıza uygun en kötü İspanyolca hem kolay öğreniliyor hem de akabinde veya eş zamanlı İngilizce öğrenmek kolay olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…