Benim işim bilgisayarla alakalı eşim mimar ben kendi adıma başvuru yapmayı düşünüyorum. Ama orda yapacağımızı söylediğimiz işi yapamazsak başka bir işte çalışmak yasak sanırım öyle bir durumda ne yapacağız. Sonuçta oraya yatırımcı olarak gideceğiz ama yatırım tutmazsa ne oluyor
İngilterede yaşıyorum. Buranın şartlarında kendi evim var bu mucize gibi birşey insanlar için kutu gibi evlerde yüksek kiralara hükümetin verdiği paralarla yaşamaya çalışan insanlar var. Ben şanslı olduğum halde hergün bu ülkeye geldiğime lanet ediyorum. Kesinlikle tavsiye etmem siz. Diğer ülkeleri düşün . Lanet yere hergün yağmur yağıyor, sağlık sistemi berbat.Kapalı kasvetli bir ülke. İnsan delirmeden duramıyor.bıradaki büyük çoğunluk dolandırıcılık(ya eşlerinden ayrı gösteriyolar yalnız anne maaşı alıyorlar, ya akıl Hastası veya engelli taklidi yaparak) Maaş alıp zar zor geçiniyorlar. Ben kurtulmak için dua ediyorum türkiyeye geri dönmek için hergün ağlıyorum eşimin işleri var gidemiyoruz. Ama ne zamana kadar dayanırım bilmem.Umarım yardımcı olmuştur. Akıl sağlığın için bu ülkeyi hiç düşünme hatta zoopla diye emlak sitesi var Bak ordaki kiradaki evlere ve fiyatlarına ne demek istediğimi daha net anlayacaksın.
Peki kendi alanımız dışında bir iş kolu seçebilir miyiz. Yani ben yazılım işi değilde biraz daha ticari bir alan düşünüyorum. Birde küçük çocuğum eğitim sistemi ve yaşam standartları nasıl sizce. Türkiye şartlarında iyi sayılacak bir hayatımız var ama oğlumun ilerde daha iyi bir hayatı olması için gitmeyi düşünüyoruz. Sizce değer mi herşeyi bırakmayaSiz basvuru sahibi olacaksaniz sizin baska bir iste calismaniz mumkun degil ama esiniz bir is bulup calisabilir , ilk bir sene sonunda uzatmaya gidiyorsunuz orda sizin mali tablolariniz inceleniyor eger hic is yapamadiysaniz neden diye soruyorlar cevabiniza gore ya vizenizi bitirip gidin ulkeden diyorlar ya da bir sene daha uzatim verip bir sans daha taniyorlar mesela bu sene corona yuzunden kimse is yapamadi bu yuzden herkese uzatim veriyorlar
İs planinizi iyi yapmaniz lazim , onceden kendi sektorunuzu mutlaka arastirin
Onlar mutlu gibi yapıyorlar. Emin ol ben burda mutlu olan içten gülen bir insan görmedim. Benim hayatım inanılmaz güzel burda hükümet kapısında dilenmedim çok şükür. Kendi ayaklarımız üzerindeyiz ama çok kötü bir yer.İlk defa boyle dusunen biriyle karsilasiyorum , insan kesinlikle mutlu olmadığı yerde kalmamali elbette ama İngiltere'de cok cok mutlu olan insanlar da var
Peki kendi alanımız dışında bir iş kolu seçebilir miyiz. Yani ben yazılım işi değilde biraz daha ticari bir alan düşünüyorum. Birde küçük çocuğum eğitim sistemi ve yaşam standartları nasıl sizce. Türkiye şartlarında iyi sayılacak bir hayatımız var ama oğlumun ilerde daha iyi bir hayatı olması için gitmeyi düşünüyoruz. Sizce değer mi herşeyi bırakmaya
simdi esim de burda yalniz degilim cok sukur ama nisanliydim gelirken, onu turkiyede birakip geldim, hic korkmayin yani karariniz kesinse hallolur muhakkakBaşka bir ülkede tek başınıza ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz,bu çok güzel bir şey tebrik ederim sizi,önerileriniz için de çok teşekkür ederim
Kendi alaniniz disinda bir is kolu secebilirsiniz ama onay alir misiniz onu bilemem cunku onay verirken is kolunuzdaki deneyime ve sgk kaydınıza bakiyorlar , baska is kolu secmek buyuk risk bana gorePeki kendi alanımız dışında bir iş kolu seçebilir miyiz. Yani ben yazılım işi değilde biraz daha ticari bir alan düşünüyorum. Birde küçük çocuğum eğitim sistemi ve yaşam standartları nasıl sizce. Türkiye şartlarında iyi sayılacak bir hayatımız var ama oğlumun ilerde daha iyi bir hayatı olması için gitmeyi düşünüyoruz. Sizce değer mi herşeyi bırakmaya
Nasıl iş bulacağım peki kendi ülkemizde bile iş tecrübesi olmadığı için doğru düzgün iş bulamıyorum. Yurt dışına gitmeyi uzun zamandır düşünüyoruz ama nasıl olacağını çok bilmiyoruzYazilimciysaniz ankara anlasmasi yerine is bularak gitmeye calisin bence. It sektorunde cok acik var, ve isverene bagli olarak calismak ilk yillarda daha guvenli olabilir.
Kendinizi kandirmayin lutfen , ben mesela cok mutluyum , yerlesen tum arkadaslarim cok mutluOnlar mutlu gibi yapıyorlar. Emin ol ben burda mutlu olan içten gülen bir insan görmedim. Benim hayatım inanılmaz güzel burda hükümet kapısında dilenmedim çok şükür. Kendi ayaklarımız üzerindeyiz ama çok kötü bir yer.
Yazılımcılara İngiltere de çok iş var ama hintli popülasyonuda çok fazla, o yüzden rekabet var. Benim gözlemlediğim. Yurtdışı iş ilanlarına bakarak başvurabilirsiniz, ingilizcenizin çok iyi olması lazım tabiki. Ankara anlaşması için de yanlış hatırlamıyorsam potansiyel müşterilerinizden referans mektubu gibi birşey almanız lazım. Yanlış yönlendirmek istemem ama bu şekilde yapılıyor diye biliyorum. En azından eski eşim böyle yapmıştı ve kabul almıştı.Nasıl iş bulacağım peki kendi ülkemizde bile iş tecrübesi olmadığı için doğru düzgün iş bulamıyorum. Yurt dışına gitmeyi uzun zamandır düşünüyoruz ama nasıl olacağını çok bilmiyoruz
maalesef boyle dusunen insanlarin sayisi aksini dusunenlerden cok daha fazla, ozellikle avrupada. genellikle pek cok gocmen turkiyeye geri donmekten bahseder. ozellikle bu korone doneminde de bu hayalini gercege donusturen insanlar oldu, cunku pek cok ulkede gercekten saglik sistemi, doktora ulasma imkani cok kotu. mesela avrupada kanser olan komsumuza kemoterapileri bittikten sonra tamam tümör küçüldü, bundan sonra takip edecegiz deyip adami ameliyat etmemislerdi. sonra baska bir ulkeye gidip ameliyat olmuştu. egitim icin negatof bir sey soyleyecek ornekler ben gormedim.İlk defa boyle dusunen biriyle karsilasiyorum , insan kesinlikle mutlu olmadığı yerde kalmamali elbette ama İngiltere'de cok cok mutlu olan insanlar da var
Yeni bir ülkeye yerleşmek hayata yeni bir sayfa açmak gibi bir şey sanırım maddi olarak biraz daha yatırım yapmak ve şu anda bir çocuğumuz yok Allah kısmet ederse doğacak olan çocuğumuz da yurtdışında ve Avrupa'da eğitim görmesini istiyorummaalesef boyle dusunen insanlarin sayisi aksini dusunenlerden cok daha fazla, ozellikle avrupada. genellikle pek cok gocmen turkiyeye geri donmekten bahseder. ozellikle bu korone doneminde de bu hayalini gercege donusturen insanlar oldu, cunku pek cok ulkede gercekten saglik sistemi, doktora ulasma imkani cok kotu. mesela avrupada kanser olan komsumuza kemoterapileri bittikten sonra tamam tümör küçüldü, bundan sonra takip edecegiz deyip adami ameliyat etmemislerdi. sonra baska bir ulkeye gidip ameliyat olmuştu. egitim icin negatof bir sey soyleyecek ornekler ben gormedim.
@Mihribaalin o nedenle ilk mesajinizi okurken almanyaya dedenin akrabalarinin yanina gitmeyin diye dusundum. benim hollandada almanyada belcikada tanıştığım, eskiden beri var olan kitle dusunce yapisi olarak.bizlerden cok farkliydi. tek bir istisna ile tanismistim. geri kalanlar arasinda 50 yildir orada olup dil ogrenmeyeneler, evden hic disari cikmayanlar falan vardi. ya da mahalle hayati yasayanlar, dedikodunun dibine vuranlar.
yeni bir ulkeye yerlesmek, sifirdan bir hayat kurmak zor. ama ben keyifli de buluyorum. evet saglik sistemleri kötü ama bu bize hic doktora gitmemeyi ogretti mesela. en son turkiyede rutin kontrole gittik :)
alaturkalondra sitesine bakacağım mavi kart sistemini Ben de bugün araştırma yaparken denk geldim onun için de birkaç prosedürü var onları inceliyordum ben de az önce, verdiğiniz bilgiler ve düşünceleriniz için teşekkür ederimİngiltere için alaturkalondra diye bir site var. Ankara antlaşmasıyla gidenler süreç hakkında bilgi vermiş, belgelerinizin aksizsiz olması lazım ve düzgün bir iş planı. Bununla ilgili danışmanlar var, onlara basvurabilirsiniz yada internetten bilgileri bulup, kendinizde başvurabilirsiniz. Süreç biraz uzun sürüyor. Ama düzgün iş planıyla kabul alabilirsiniz.
Almanya yada İngiltere farketmez ne iş yapacağınıza karar verin ve ona göre planınızı oluşturun.
Almanya da mavikart denilen bir sistem vardı. Yanlış hatırlamıyorsam mesleği olanlar gidip iş arayabiliyorlardı, değişmişte olabilir sistem ama interrnetten bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
G4Arkadaşlar merhaba
Eşimle son zamanlarda yurt dışına yerleşme fikri var aklımızda. Ulke olarak almanya birinci onceligimiz cunku esimin dedesinin erkek kardesleride orda yasiyor suan onlardan bilgi vs alabiliriz diye dusunduk yonlendirebilirler bizi. Ancak onlara acmadik bu fikrimizi kimseye acmadik daha dogrusu henuz. Ingilitreye yesmesmek icinde ankara anlasmasi var. Suan onubarastiriyorum bir yandan. Ama cok karisik maddeler, internete cok fazla bilgi kirliligi cikiyor karsima. Sizden tavsiyem yurt disinda yasayan, yada bilgisi olan yerlesme ile ilgli, nasıl bir yol izlemeliyz, ne gibi sartlar var ne gibi zorluklari var ilk adim ne olmali? Fikirlerinizi benimle paylasirmisiniz.
maalesef boyle dusunen insanlarin sayisi aksini dusunenlerden cok daha fazla, ozellikle avrupada. genellikle pek cok gocmen turkiyeye geri donmekten bahseder. ozellikle bu korone doneminde de bu hayalini gercege donusturen insanlar oldu, cunku pek cok ulkede gercekten saglik sistemi, doktora ulasma imkani cok kotu. mesela avrupada kanser olan komsumuza kemoterapileri bittikten sonra tamam tümör küçüldü, bundan sonra takip edecegiz deyip adami ameliyat etmemislerdi. sonra baska bir ulkeye gidip ameliyat olmuştu. egitim icin negatof bir sey soyleyecek ornekler ben gormedim.
@Mihribaalin o nedenle ilk mesajinizi okurken almanyaya dedenin akrabalarinin yanina gitmeyin diye dusundum. benim hollandada almanyada belcikada tanıştığım, eskiden beri var olan kitle dusunce yapisi olarak.bizlerden cok farkliydi. tek bir istisna ile tanismistim. geri kalanlar arasinda 50 yildir orada olup dil ogrenmeyeneler, evden hic disari cikmayanlar falan vardi. ya da mahalle hayati yasayanlar, dedikodunun dibine vuranlar.
yeni bir ulkeye yerlesmek, sifirdan bir hayat kurmak zor. ama ben keyifli de buluyorum. evet saglik sistemleri kötü ama bu bize hic doktora gitmemeyi ogretti mesela. en son turkiyede rutin kontrole gittik :)
maalesef boyle dusunen insanlarin sayisi aksini dusunenlerden cok daha fazla, ozellikle avrupada. genellikle pek cok gocmen turkiyeye geri donmekten bahseder. ozellikle bu korone doneminde de bu hayalini gercege donusturen insanlar oldu, cunku pek cok ulkede gercekten saglik sistemi, doktora ulasma imkani cok kotu. mesela avrupada kanser olan komsumuza kemoterapileri bittikten sonra tamam tümör küçüldü, bundan sonra takip edecegiz deyip adami ameliyat etmemislerdi. sonra baska bir ulkeye gidip ameliyat olmuştu. egitim icin negatof bir sey soyleyecek ornekler ben gormedim.
@Mihribaalin o nedenle ilk mesajinizi okurken almanyaya dedenin akrabalarinin yanina gitmeyin diye dusundum. benim hollandada almanyada belcikada tanıştığım, eskiden beri var olan kitle dusunce yapisi olarak.bizlerden cok farkliydi. tek bir istisna ile tanismistim. geri kalanlar arasinda 50 yildir orada olup dil ogrenmeyeneler, evden hic disari cikmayanlar falan vardi. ya da mahalle hayati yasayanlar, dedikodunun dibine vuranlar.
yeni bir ulkeye yerlesmek, sifirdan bir hayat kurmak zor. ama ben keyifli de buluyorum. evet saglik sistemleri kötü ama bu bize hic doktora gitmemeyi ogretti mesela. en son turkiyede rutin kontrole gittik :)
Tebrik ederim sizisimdi esim de burda yalniz degilim cok sukur ama nisanliydim gelirken, onu turkiyede birakip geldim, hic korkmayin yani karariniz kesinse hallolur muhakkak
cok naziksiniz tesekkur ederim :)Tebrik ederim sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?