- Konu Sahibi ladybird88
-
ben ingilizce degil ama almanca ögrenmek icin gelmistim, gerci sonrada burda universite okudum. ama gelirken hic almancam yoktu, ilk baslarda zorlandim tabi digerleri anliyor falan ben bisey anlamiyorum. ama zamanla calisa calisa aradaki mesafeyi kapatiyor insan. orda yillarca kursa gidicegine gel burda 3 - 6 ay git daha iyi bence. sahsen ileride de ingilizce kursu icin ingiltereye gitmeyi düsünüyorum Allah kismet ederse. ama yinede ilk temel olarak türkiyede ögrenmeni tavsiye ederim.
benim dedemler falan almanyada oldugu icin gelirken onlar yardimci olmustu, kursu ayarlamislardi, istek kagidi yollamislardi benim icin, sigorta falan da yaptirman gerekiyor. sonra o belgelerle konsolosluga gidip ögrenci- dil kursu egitimi icin vize basvurusunda bulunuyosun. diger ülkeler icinde asagi yukari aynidir.ama gidecegin ülkede tanidigin yoksa biraz zor. bence sadece dil kursu icin gidiceksen paket programlar yapan yerler var ya oralarla anlasip gitmek daha mantikli. en azindan onlar kalacak yer, kurs herseyini ayarliyorlar, hatta bazilarinda havaalaninda karsilama kalacagi yere götürme hizmetide oluyo bildigim kadariyla.
tşk ederim verdın bılgıler ıcın.ben de şirket üzerinden gıtmeyı dusunuorum ılerde ama işte korkuo ınsan hıç bılmedın bır yer.ama yabancılar maşalah bızım ulkemızde hiç çekınmedn dolasıo karıs karıs her yerıde bızden daha ıyı bılıolar.bu seklde şirketle breber gitmek nasıl acaba ogrenılebılırmı okadr para odenıo sonucta boşa gıtmemesı lazım tabı bu ozguvenlede alakalı bısı.
isin düsünmeye deger tek yani maddi yani zaten, yoksa böyle bi firsatin olursa hic kacirma derim. cok güzel bi tecrübe olur senin icin, hem düsündügünden daha fazla ilerletmis olursun ingilizceni, hem degisik insanlar, degisik yerler görmüs olursun. cat pat ingilizce biliyosan, hic sorun etme firsatini bulursan git.. seninde dedigin gibi, onlar 1 kelime türkce bilmeden hic cekinmiyor bütün türkiyeyi dolasiyorlar, bizim onlardan neyimiz eksik... ayrica her yerde de türk var artik, kaybolsan bile bi türke rastliyosun mutlaka hic korkmaumarim böyle bi firsat eline gecer ve kacirmazsin.
evet dedın gıbı madı yanı dusunduruo..ama keske bır yakınım olsaydı yurt dısında cok da rahat olurdu ozmn.3 ay yada 6 ay kalmak yetrde artar bıle heralde dımı...guven veren bır sırket bulmak lazım bu konuyla ılgılı...
insanin bi yakini oldumu tabiki daha kolay. ama mesela ben kursa giderken öyle yabancilar vardi ki, hickimseleri yok, dogru düzgün almancalari yok, cat pat ingilizceyle hic bilmedikleri, kimseyi tanimadiklari bi ülkeye gelmisler. ama onlar benden daha cabuk almanca konusmayi ögrenmislerdir mesela (pratik olarak yani) cünkü mecburlar almanca konusmaya. bense basim sikisinca amcaaaaa diyordumsigortaya gidicem amca, vizemi uzatmaya gidicem amca, hatta ikamet falan benim haberim bile yok amcam yapmis hepsini, ilk zamanlar böyleydik yani, ama kimsesi olmayanlar herseyi kendi yaptigi icin daha cabuk ögrenmislerdir tabiki.
ben üniversite icin geldigimden kurslar 1 yillik oluyodu bizde. 3 yada 6 aylik kurslar nasil oluyor bilmiyorum,ama onlarda belki yogunlastirilmis dersler veriyolardir, günlük saatleri fazladir yani bilmiyorum tabi onlari. ama inan ben 6 ay sonunda kendimi idare edicek kadar ögrenmistim, hatta gramatik falan süperdi. sen hangi ülkeye gitmek istiyorsun. almanyaya gelmek isteseydin yardimci olurdum, ama sen ingilizce ögrenmek istiyorsun. gerci londrada da bi arkadasim master yapiyor, face de görmüs sormustum bi ara nasil gittin falan diye, o burs gibi bi programla gitmis galiba ve londra cok pahali diyodu :) merak ettigin seyler varsa, arkadasima sorabilirim eger ingiltere düsünüyorsan. ama sen önce para isini halletmelisin bencebiraz daha beklersen bende para bulursam birlikte gideriz [/QUOTE
beraber gıdelım gercekten cok ıyı olur:)tek gıtmek ıstemm bende para durumu bu aralar zor ama seneye olablır.bu şirkletler varmıs work and travel.hem calısormusn bır aılenn yannda sanırım tam bılmıorum bende.benım arkadsım gıtcektı vazgectı.istanbulda işe gırdını soledı.her ulkede ıngılızceyı guzl konusamıo tane tane konusan yabancılar var.bıde cok hızlı konusanlar.işte bu şirketlere gıdıp ayrıntılı bılgı almak lazım.hata arkadsım gıtmek ten vazgecen arkadsım yolda tesaduf gordum cok samımı deıldım.dedı otelde ayarlıolar felan demıstı.bız ırtıbatı koparmayalım senle:)
beraber gıdelım gercekten cok ıyı olur:)tek gıtmek ıstemm bende para durumu bu aralar zor ama seneye olablır.bu şirkletler varmıs work and travel.hem calısormusn bır aılenn yannda sanırım tam bılmıorum bende.benım arkadsım gıtcektı vazgectı.istanbulda işe gırdını soledı.her ulkede ıngılızceyı guzl konusamıo tane tane konusan yabancılar var.bıde cok hızlı konusanlar.işte bu şirketlere gıdıp ayrıntılı bılgı almak lazım.hata arkadsım gıtmek ten vazgecen arkadsım yolda tesaduf gordum cok samımı deıldım.dedı otelde ayarlıolar felan demıstı.bız ırtıbatı koparmayalım senle:)
öyle sirketleri biliyorum cnm, öyle buraya gelen arkadaslarim vardi türkiyeden degil yani baska yerlerden. gelip mesela bi ailenin yaninda kaliyor hemde onlarin cocuklarina bakiyor falan. yani ben genelde bakici olarak geldiklerini duydum, ama oda bize uymuyo iste, cünkü bi almanin evinde kaliyosun mesela, ne biliyim domuz pisiriyolar falan filan isteneyse para isi hallolsunda gerisi Allah Kerim.
bu arada irtibati koparmayalim o sorun degilde, ben su anda gelecegimi tam göremiyorum :97: yani daha yeni mezun olucam kismetse tezimin sonucunu bekliyorum, sonra türkiyeye dönmeyi düsünüyorum is ara falan, iyi bi is bulabilirsem neden olmasin.. ama iste su anda benim hayatim tam bi belirsizlik, ama kismet diyelim. seni burdan arkadas listeme ekliyeyim cnm.
İngiltereyi bende düşünüyorum kızlar, biraz daha bekleyin birlikte gidelim, beraber ev tutarız ne güzel olur
İngiltereyi bende düşünüyorum kızlar, biraz daha bekleyin birlikte gidelim, beraber ev tutarız ne güzel olur
Merhaba,
İngiltere'de 3 yıl kadıktan sonra Tr 'ye malesef ki geri döndüm( oradayken burayı , buradayken orayı arıyorum .Ben au pair olarak yani cocuk backıcısı olarak gitmiştim ki artık Türklere au pair vizesi verilmiyor. Sadece ögrenci vizesi alarak gidebiliyorsunuz ki oncesinde bir okula kayıt olmanız gerekiyor. Bu okulun British Council onaylı olması gerekiyor ki vize alabilesiniz. Ev kiralamaya gelince o iş biraz zor :) Öncelikle sizden oturma izni isteyecekler , hadi o işi bir şekilde hallettiniz , daha once ew kiraladınız mı ona bakacaklar ha kıralamadıysanız cok zor. Bir de kefil isteyecekler tüm banka dokumanlarıyla :) Herşey hallolu bir rvin kirası 5000 tl den az değil haberiniz ola:) Oda kiralayabilirsiniz ki bu da ayda en az 900-1000 tl arası bilginiz olsun .Tabi gideceğiniz şehre göre değişir ben Londra için konusuyorum ki İngiltere'De Londra dan baska yerde kalınmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?