Yurt dışı gezisine tur şirketiyle giden var mı?

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
Yurt dışı gezisine tur şirketiyle giden var mı?Varsa nasıl geçti?memnun kaldınız mı?hangi turdu?Bu konuda turon9 güvenilir mi?Diğerlerinden daha uygun fiyatlar.Oyüzden onu tercih edesim var.Gittiniz de sağ sağlim dönebildiniz mi?:)

Balkan turu vizesiz olduğu için tercih ediyorum,italya turu,yada prag turu vizeliymiş,vizeli gitmem için ne yapmalıyım,masraf artar mı?

Adana'dan gideceğim.Eylül sonu bir haftalık bir balkan turu var.. Bir an önce karar vermem lazım,iş yeri sebebiyle..Yardımcı olursanız çok sevinirim.Nette olsun bu forumda olsun bu konu hakkında tek yorum bulamadım ya..Eylül sonuna istanbul-kuzey ege turu bulamadım,cesaret edip yurt dışı turu mu yapsam diye düşündüm..
Karadeniz turu belki bulabilirim eylül sonuna,yada yurt dışını bırakıp karadeniz turu mu yapsam,ama soğuk olur eylül sonuna..Hiç gitmedim oraya,değer mi sizce?
Bu konuyla alakası olmuş olanlar yardımcı olursa çok sevinirim..

Son düzenleme:
canım meraba :)

Turla gidecekseniz en iyisi ets tur diyorlar :)) Nereye gitmek istediğinize bağlı tabi, eğer yabancı diliniz varsa tura boşuna para vermeyin :)) Kendinizde rahatlıkla gidebilirsiniz :)))

Merhaba tulipa;

Biz balayı için İtalya'ya gittik 2 Eylül'de. Tur şirketinin şöyle bir önemi var bazıları ek turlara katılmanı sağlamak için saçma sapan yollar deniyorlar. Çünkü ek tur demek rehber için ekstra para demek. Mesela bizimki bazen şuraya giderken şu ek turu içine katacağız oraya gitmeden olmaz falan deyip mecbur kıldı. Normalde bu ek turlara katılmayanları merkzede bırakırlar gezmeleri için. Bizimki dinlenme/mola istasyonlarında bıraktı bazen. Böyle durumlar oluyor yani. Birde tur fiyatının içine dahil olan sadece şehir gezmesi oluyor yani önemli yerlere sürekli ekstra para veriyorsun.

Sana tavsiyem nereye gideceksen önceden ek turları araştır yorumlara bak. Gerekli mi değil mi. Yoksa saçma sapan yerlere bir sürü para döküyor insan..

tşk hazal; Ets tur da bayağı pahalı ama ya.Tur19 daha uygun,o nasıl?
gzdm teşekürler.Evet gereksiz extralar olabiliyor,yorumları nerden okuyacağız ki?Önümüzdeki yıl nasipse gitmek istiyorum mutlaka..Siz hangisiyle gittiniz?Bir de italya için vize gerekiyor,nasıl bir yol işzlediniz,vize kolay çıktı mı?iki kişiyle imdirimli iki kişi oda fiyatı ödeyebiliyoruz değil i?tek giderse tek oda farkı alıyorlar ki,bu benim için gereksiz ve extra para.Bir arkadaş bulmaya çalışacağım..

Son düzenleme:
tşk hazal; Ets tur da bayağı pahalı ama ya.Tur19 daha uygun,o nasıl?
gzdm teşekürler.Evet gereksiz extralar olabiliyor,yorumları nerden okuyacağız ki?Önümüzdeki yıl nasipse gitmek istiyorum mutlaka..Siz hangisiyle gittiniz?Bir de italya için vize gerekiyor,nasıl bir yol işzlediniz,vize kolay çıktı mı?iki kişiyle imdirimli iki kişi oda fiyatı ödeyebiliyoruz değil i?tek giderse tek oda farkı alıyorlar ki,bu benim için gereksiz ve extra para.Bir arkadaş bulmaya çalışacağım..

Google'dan aratırsan çıkar canım. Çünkü hemen hemen tüm turlar aynı gezileri yapıyor. Biz kappa turla gittik ama özellikle seçmedik sadece onun tarihleri bizim iznimize uymuştu. Tur şirketi yönlendiriyor vize işlemleri için belgeleri onlara gönderiyorsun. Vizede sıkıntı olmadı bizim. Eşimi değil ama beni çağırmışlardı konsolosluğa. İlk kez yurt dışına çıktığımdan olsa gerek. Ama bazı kişileri ilk olduğu halde çağırmadan vermişler. Kriter nedir bilmiyorum.
Odalar için birşey diyemeyeceğim ben zaten eşimle beraber gittim.

Merhaba tulipa;

Biz balayı için İtalya'ya gittik 2 Eylül'de. Tur şirketinin şöyle bir önemi var bazıları ek turlara katılmanı sağlamak için saçma sapan yollar deniyorlar. Çünkü ek tur demek rehber için ekstra para demek. Mesela bizimki bazen şuraya giderken şu ek turu içine katacağız oraya gitmeden olmaz falan deyip mecbur kıldı. Normalde bu ek turlara katılmayanları merkzede bırakırlar gezmeleri için. Bizimki dinlenme/mola istasyonlarında bıraktı bazen. Böyle durumlar oluyor yani. Birde tur fiyatının içine dahil olan sadece şehir gezmesi oluyor yani önemli yerlere sürekli ekstra para veriyorsun.

Sana tavsiyem nereye gideceksen önceden ek turları araştır yorumlara bak. Gerekli mi değil mi. Yoksa saçma sapan yerlere bir sürü para döküyor insan..

canım aynı şekilde, balayı için italyaya gidicez.sen den yardım istiyorum. pasaport vize nekadar süre önce halletn.. eğlendinzmi beklentilernizi karşıladımı? ek turları araştırın diyosunda hiç bir tur şirketlerinde dahil değil, hepsinde isteğe göre katılma durumu ve ayrı ücreti var,tur şiketi dışında orada ne kadar harcadınız? bunların araştırmasını yapıyorum ve yardımcı olacağını düşünüyorum:)

X